Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakobova sestra Julie zemřela během svatební noci. A vše nasvědčuje tomu, že to udělala vlastní rukou. Její bratr se však nechce smířit s pouhým konstatováním smrti. Chce zjistit, proč se ta tragédie musela stát. A zjištění je možná ještě hrůznější než samotný čin. Pravda se skrývá v městečku Morke… (oficiální text distributora)

Recenze (80)

Gertruda.W 

všechny recenze uživatele

Toto je fakt jiná káva oproti té americké (že by mokačíno?). Není to jen thriller. Přes tu hustou atmosféru, přes to, že se to chvílemi jeví jako obyčejný thriller hororového typu, vás to nutí přemýšlet a přijdete na to, že to vůbec není tak jednoduché, jak to vypadá. Fascinující minimalismus, úchvatné jako výborné víno s opravdu dlouhou koncovkou. Mňam. A mimochodem, s těmi Dány to mám podobně jak píše dank011. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Milé zjištění, i Dánové dokáží natočit film, při jehož sledování se ani jednou nedostaví chuť ho vypnout. Sice se nedokáži ztotožnit s žánrovým zařazením. Thriller? No dejme tomu. Drama? Ani náhodou, pokud bych to měl hodnotit z hlediska realističnosti, tak bych musel jít na odpad. Naštěstí Morke je perfektní mysteriózní zážitek, kde celou dobu tušíte, na čem jste, ale pořád jste v nejistotě. Celé mi to připadalo takové kingovské a to já rád, městečko a v něm zábavně divné postavy, starý hotýlek, unylý hrdina, jen místo nadpřirozených bubáků jeden odpudivý Anker a strašně příjemná atmosféra. Žasnu. Tuhle mysteriózní pohádku se suicidálním přesahem si rád zopáknu. Navíc od Dánů nečekám převratné herectví, takže mě Lie Kaas s jednotným výrazem v ksichtě ani moc neiritoval. 80% ()

Reklama

Viperine 

všechny recenze uživatele

Napnutá jak kšandy jsem byla... od začátku až do konce. Tenhle film je zářný příklad toho, že i za málo peněz se dá udělat hodně muziky. Dle mého je to dokonce herecký a scénáristický megakoncert. Hodně zahuštěná a sugestivní atmosféra, nenásilná a přitom všeprostupující dramatičnost, výborná kamera a obrazová stránka filmu vůbec... Navíc neustálý dějový vývoj - doslova prošpikovaný zvraty, ale přitom ne po povrchu se klouzající úprk. Velké nadšení. PS: v zařazení do žánru mi tak trochu chybí "Psychologický" - nejeden milovník onoho "žánru" si na tomhle smlsne. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Vynikající triler z Dánské dílny. Výborně hrající Kaas, ale ani ostatní nejsou pozadu. Hlavně u hendikepovaných by mě zajímalo, zda jsou to herci nebo opravdu postižení. Místy je film velmi mrazivý až na pomezí hororu. Téma je taky hodně zajímavé a taky hodně severské. Místy to podle mě bylo trochu podobné s Ukrutně šťastni. Těžce černohumorný dialog na začátku je perfektní. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Další z řady strhujících dánských thrillerů s mrazivou zápletkou podpořenou skvělým Nikolajem Lie Kaasem a potažmo i tlouštíkem Nicolasem Bro. Dokonce mě u filmu napadlo, že nebýt typického severského venkovského prostředí, myslel bych si, že film natočili španělé, což jsou mistři v podobně vystavěných zápletkách. Moc jsem to Jakobovi nezáviděl, přijet na vlastní pěst vyšetřovat smrt sestry do takového zapadákova, kde místním neuteče ani myš. No ale zvládl to i se závěrečnou společnou koupelí s tlouštíkem, takže u mě silné čtyři pecky. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mørke je město v regionu Střední Jutsko v Dánsku, ale také dánský výraz pro temnotu. (šerminator)

Reklama

Reklama