Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, dokonale natočené a zahrané dílko naplněné výborným suchým černým humorem. V zásadě jde o mile podvratnou a geniálně pointovanou variaci na klasické britské detektivky, přičemž Grace je vlastně takovou na ruby otočenou paní Marplovou. Skoro mám chuť dát plných pět, neboť takhle vybroušené dílko se vskutku jen tak nevidí. Maggie Smith je skutečně okouzlující a také Rowan Atkinson se své úlohy zhostil rozhodně skvěle. Je občerstvující vnímat jeho komediální talent ve zcela jiné a nebojím se napsat vyzrálejší poloze než v jaké ho běžně vídáme... Zajímavé komentáře: hirnlego, Renton, maxi6, Lynn ()

Faye 

všechny recenze uživatele

To je jenom zdání, že na venkově se nic neděje. Farář, kterému většinou uniká veškeré dění v rodině „Jsi půl dne za námi, víš to?“. Dcera, která je v tom skoro dospělém věku a obtěžují ji matčiny pokusy o výchovu: „Víš co mě bolí nejvíc?- Ne. Ale ty mi to stejně řekneš.“ A stereotypem znavená Glorie, žena v domácnosti, kterou štve navíc i sousedův uštěkaný pes. Závidět se jí dá snad jen to, že dokáže hlavu rodiny umlčet slůvkem Amen. A potom je tady ještě nenápadný lehce přehlédnutelný syn, kterého si, ale ve škole všímají víc než je mu příjemné. Glorie naštěstí část povinností předává hospodyni a zdá se, že přijmout ji byla trefa přímo do černého. „Ujasněme si to. Můj syn se zbavil šikany. Z mého manžela je komik. A moje nymfomaniakální dcera objevila vaření. Co se to děje?“ Cynický humor, báječné dialogy a skvělá Kristin Scott Thomas, která byla pro mě v téhle černé komedii naprostou jedničkou . ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

4,5 / 5...Tady je vidět, že to opravdu točili angláni.. Ta anglickost z toho úplně sálá. Každej záběr, každej akord hudby, ... nádhera. Herci jsou skvělí, bez vyjímky, a především Maggie Smithová je prostě k sežrání... Rowan Atkinson je opravdu k nepoznání, MR. Beanovi se trošku blíží jen při fotbalový scémě, jinak je to člověk, kterýho prostě neznám a seznámení s ním člověka potěší.. A Swayze opravdu překvapil.. Takže co říct na konec... Dáte si čaj? ()

petero 

všechny recenze uživatele

Musím pochváliť distribútorov za slovenský názov filmu, naposledy sa tak trafili pri filme Amores Peros – Láska je kurva. Jemný anglický humor, Atkinson a jeho rozhovor s Bohom v kostole pomocou vypínania mikrofónu, alebo Patrick „Dirty Dancer“ Swayze ako golfový zvodca (hlavne keď sa predvedie v tangáčoch) sú super. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nádherná zápletka, ktorá sa v rukách suchopárnych rutynérov zmenila na priemernú komédiu. Film sa snaží hrať na ťažkú čiernu komédiu, no ponúkne iba prízemné fórky, pri ktorých som sa ledva pousmial. Viem si predstaviť, že ak by sa dostal tento námet do rúk režisérovi, ktorý by sa trochu odviazal (napr. taký Kusturica), mohlo by to byť úžasné. V jednu chvíľu śa film snáží zaujať morbídnym vtipom, ochvíľu zasa tlačí na pílu príšernými klišovitými scénami za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani v hollywoode. Zachraňujú to iba kvalitný heci na čele so stále výborným Rowanom Atkinsonom. (5/10) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama