Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapenie. Ide o pohodovú čiernu komédiu, kde je príjemné vidieť Atkinsona aj v nejakej inej rovine ako len v Beanovi alebo bláznivej paródii. Dosť mi to pripomínalo Kúzelnú opatrovateľku (2005), len s tým rozdielom, že tento film je skôr pre dospelých. Do rodiny prišla upratovačka, ktorá nielen navarí a vyžehlí, ale aj uprace všetky vaše rodinné problémy :) Metódy sú síce drsné a neobvyklé, ale účinné. Samozrejme, v reály by som ich neodporúčal, ale film aspoň posiela do sveta jeden veľký odkaz. Takmer všetky problémy, aj tie v rodine, sa dajú riešiť. Len treba chcieť a skúsiť popremýšľať nad vhodným spôsobom. 70/100 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jiné dcery se svými matkami plánují svatbu, pečou koláče a nakupují. A co dělám já? Zbavuji se mrtvol." Dlouho jsem si myslel, že vyhazování peněz za uklízečku je znakem lenosti, ale ona je to vychytralost. Sousedovic milý psík mě totiž celou noc lehce dráždí svým půvabným štěkáním, halekání mého souseda muezzina mě už taky moc nebaví, v práci kus nade mnou sedí roztomilý chlapík, kterému by slušela sekera v hlavě a to se musí nějak řešit. Já chci Grace, se kterou jsem se sice až tak moc nebavil, ale jeví se mi býti velmi solidní univerzální uklízečkou. A o solidnost jde při vraždění především. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

V mojom "mentálnom" archíve to bude tesne pod štyri hviezdičky, pretože z celkového pohľadu ide o štandardnú čiernu komédiu, ktorá ničím príliš neprekvapí, ale na druhej strane sú to práve detaily, charaktery a dokonalá atmosféra anglického zapadákova, ktoré ju robia tak čarovnou. Takže s triezvym úsudkom síce môžem udeliť len 3*, ale aj vďaka špičkovému hereckému triu Rowan, Kristin a Maggie som sa vynikajúco zrelaxovala a vrelo odporúčam ľuďom, čo od komédií nevyhnutne nevyžadujú tony vyžmýkaných vtipov alebo teplý jablkový koláč. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení! Těšila jsem se hlavně na Rowana - a on nezklamal. Pokud někdo při pohledu na jím dokonale zahraného Waltera (ušlápnutý, nevinný, roztomilý) musel celou dobu myslet na Mr. Beana, pak je to jen a jen jeho vlastní chyba, protože mistr tu jasně dokázal, že se od nálepky "infantilní fazole" umí dokonale oprostit (až na pár pochopitelných xichtů - za to on totiž těžko může, když už je jeho obličej jednou takový, jaký je). Po nepřekonatelném Zmijákovi je tohle jeho zatím asi nejlepší filmová kreace, jakou jsem viděla. Ovšem ani ostatní herci nezůstali pozadu - třeba takový Patrick Swayze mi svým dokonale slizáckým Amíkem doslova vytřel zrak - exhibicionista jeden. Hříšný tanec zapomenut, Páťo, dík! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

R.Atkinson je vikář a taky trošíčku nemehlo. Jeho žena ,,to potřebuje“ a P.Swayze jí ,,to“ může dát. No a Grace je hospodyně, která bude mít víc práce než se čekalo..... . R.Atkinson působí civilněji než jsem původně čekal a i když nemehlo, vůbec není trapnej. To občas je P.Swayze, ale to mu to vlastně předepisuje scénář. Nečekejte záchvaty smíchu, děj je normální, ale má černohumorný nádech. A to se mi líbí. Stejně jako výkon Kristin Scott Thomas. Když se budete rozhodovat, jestli se máte v neděli odpoledne nudit nebo se dívat na Keeping Mum, určitě zvolte film. Potom budete mnohem spokojenější. Nebo taky můžete začít ,,čistit“ město.. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama