Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Russo, Niall Johnson .. Výborně osvěžující a hodně černá komedie. Jemně a přesně dávkované humorné scény a dialogy fungují stoprocentně a zaručeně. Ač se to tak může zdát, film není postaven na známé komice Rowana Atkinsona, přesto si několik typických momentek střihne. Mimoto ovšem předvádí skvostný a vážně vážný herecký výkon. Přesto hereckému obsazení vévodí někdo zcela jiný - Kristin Scott Thomas je v mnoha momentech naprosto odzbrojující až dokonalá. Pochvalu si ovšem zaslouží i zbylí herci a vůbec většina aspektů filmu – krásná hudba, malebný venkov, režie .. zkrátka příjemných 85%. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film sice trochu pokulhává a ztrácí se v trapných vtípcích, s příchodem nové hospodyně se ale celá atmosféra mění a na řadu přichází ten pravý černý anglický humor. Rowan Atkinson konečně odhazuje svůj typický idiotský výraz a v roli sympatického vikáře dokazuje, že skutečně umí hrát. Přesto největší hvězdou večera zůstává samotná hospodyně, Maggie Smith. S přehledem strčí všechny ostatní herce do kapsy a coby šarmantní postarší dáma, která by (ne)ublížila ani mouše, si získá srdce všech zúčastněných. Aby bylo jasno, ta čtvrtá hvězdička patří hlavně jí. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V některých momentech jsem se bavil báječně, většinou jen velmi dobře, ale celkově musím říct, že s pěti hvězdičkami nemám nejmenší problém, protože tenhle film je natočený stylem, který je mi blízký, plný humoru, který je mi vlastní, a s profesionalitou, kterou nemůžu neocenit. Typicky britský suchý humor, dvojsmyslné dialogy, ironie, černý až morbidní komediální styl. Parodie na klasické britské detektivky a britský životní styl. Rowan Atkinson se tady ukáznil a poněkud upozadil, takže na pana Beana můžete s klidem zapomenout. Filmu vévodí Maggie Smith v roli hospodyně, která svůj úklid bere skutečně vážně. Maggie by mohla z fleku kandidovat na nejsympatičtější sériovou vražedkyni britské kinematografie. Celkový dojem: 90 %. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně morbidní, ale bohužel také nepokrytě mainstreamová, britská černá komedie, která ze své morbidnosti dělá tu největší přednost. Naopak do kolen ji sráží příliš laciný a předem lehce odhadnutelný scénář a pak také rezignace na logický běh věcí, tolik očividných stop by snad žádný soused ani policie nemohla přehlédnout. Je jasné, že celý film je míněný jako nadsázka, takže dříve vznesený argument nemá platnost soudu, ale přesto... Škoda, mám rád britské komedie, ale Univerzální uklízečka není právě důkazem jejich vysoké kvality...spíše takový mírný nadprůměr... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'You can't just kill people because you disapprove of them!' 'That's what my doctors kept saying. It was the one thing we could never agree on.'" Snad, řekl bych, půvabná britská komedie, kde excelují především Rowan Atkinson a Kristin Scott Thomas (řazeno abecedně:). Jedná se o konverzační komedii s lehkou krimi zápletkou..zkrátka nic složitého a navíc se pěkně zasmějete. A na závěr bych chtěl pogratulovat české distribuci za další ze stupidních překladů názvů filmů. "'Oh, so you know about the other bodies!' 'What other bodies?' 'Oh. You don't know about the other bodies..' 'WHAT other bodies?' 'Oh, just Mr. Brown's dog..and Mr. Brown.'" ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno