Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

francis 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se koukal tak trochu náhodou, ale jak jsem tak koukal, pomalu jsem zjišťoval, že mě to baví čím dál tím víc. Nemám sice moc rád takovou tu stylizaci "tohle je komedie, tak se smějte", kterou to chvílema trochu zavánělo, včetně "hudby do komedie jako dělaný", ale mnohem blíž to bylo klasický britský komedii natočený s nadhledem. Vtipy totiž většinou byly opravdu legrační a některý scénky byly skvěle odlehčený. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Černočerný britský humor, sušší než poušť Kalahari. Bylo pro mě potěšující vidět pana Fazolku hrát úplně normální, charakterní a nepraštěnou roli. Jako tichý kněz, smířený se svou suchopárností, se mi jevil velmi mile. Film jsem dnes viděla poprvé a v první chvíli jsem si myslela, že půjde o trošku magický svět. Něco jako Mary Poppins. Trefila jsem se jen způli. Ta druhá půlka mě tak trochu vyděsila. Ale co ... jde zde především o tu anglickou, osvěžující nadsázku, ne? ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, dokonale natočené a zahrané dílko naplněné výborným suchým černým humorem. V zásadě jde o mile podvratnou a geniálně pointovanou variaci na klasické britské detektivky, přičemž Grace je vlastně takovou na ruby otočenou paní Marplovou. Skoro mám chuť dát plných pět, neboť takhle vybroušené dílko se vskutku jen tak nevidí. Maggie Smith je skutečně okouzlující a také Rowan Atkinson se své úlohy zhostil rozhodně skvěle. Je občerstvující vnímat jeho komediální talent ve zcela jiné a nebojím se napsat vyzrálejší poloze než v jaké ho běžně vídáme... Zajímavé komentáře: hirnlego, Renton, maxi6, Lynn ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skvělá a osobitá komedie s typickými britskými rysy. Parádní obsazení, scénář i atmosféra malého, poklidného městečka. Maggie Smith mi připomínala něco mezi Mary Poppins a Nanny McPhee, Rowan Atkinson se zase z Mr. Beana převtělil v kněze (scény, kde se učí a poté před diváky pronáší o vtip posilněné projevy, jsou úžasné:) a Patrick Swayze opět svádí ženy svým americkým šarmem:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkovo dosť netradičná partička si zahrala v tomto filmíku. Slabšie hodnotenia tento film dostáva snáď aj preto, lebo každý, kto si ide vychutnať Atkinsona, čaká grimasy podobné jeho preslávenému Beanovi. Tých sa tu však veľa nedočká, namiesto toho nám ukazuje, že keby sa jeho kariíra poberala týmto smerom, zvládal by to perfektne. Línia čierneho humoru je precízne vložená do inteligentného a na môje prekvapenie, nesuchého anglického humoru. Pôvabnosť Maggie Smith tvorcovia trafili po hlavičke a potešil ma aj Swayze, ktorý je stále v dobrej kondičke. 80%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama