Univerzální uklízečka

• Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Rowan Atkinson se po třech letech vrací na filmová plátna. Hraje muže tak zabraného do psaní perfektního kázání, že ani netuší, že jeho manželka ho podvádí nebo že jeho dorůstající děti jsou chuligáni. Reverend Walter Goodfellow je místní vikář, který žije se svojí ženou Glorií a svými dvěma dětmi v malém anglickém městě Little Wallop. Gloria se vážně snaží si udržet dekorum vikářovy ženy, ale brzy zjistí, že její děti a její beznadějný manžel jsou pro ni málo. Touží po spáse a ta přichází v podobě Grace - okouzlující, diskrétní hospodyně, která má svoji vlastní definici údržby domu a neuvěřitelnou dovednost řešení problémů. Grace se rozhodne vzít vše do svých rukou a zbavit město všech špinavých tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer 2

Matty

Rozporuplná komedie. Po třiceti absolutně ničím zajímavých minutách jsem ji chtěl vypnout, ale zvědavost a víra v lepší vtipy mě přiměla přečkat až do konce. Bohužel, pár pousmání patřilo nijak negradovaným pokusům o černý humor, jež měly nejspíš bavit pouze naprostou amorálností. „Drzá“ pointa, s níž na nás tvůrci vyrukují v závěru, jako by ani nebyla (co obsah toho loďáku?). Univerzální uklízečka (z vašeho života uklidí vše nadbytečné) měla šanci být „velkou“ zábavou. Dnes poměrně vzácnou, tajemnem obestřenou komedií s prologem, epilogem a skvělým hereckým obsazením. Prostě komedií, která má PŘÍBĚH. Svůj účel však plní jenom herci. Pro speciální účely byl z hrobu vykopán a slizem nabalzamován Patrick Swayze. Kristin Scott Thomasová umně maskuje svůj věk naprostou přirozeností. Maggie Smith s přehledem vystřihla milou starou paní, kterou byste nicméně nechtěli potkat s ostrým předmětem v ruce. A konečně, Rowan Atkinson v kolem a kolem vzato úplně normální roli vikáře předvádí, že umí zahrát také něco jiného než sto a jeden přiblblý ksicht. Jejich postavy nejsou moc nápadité, jejich dialogy vtipné, prostor pro improvizaci minimální (bránkářská etuda), přesto hrají dost kvalitně na to, aby v podobně nekvalitní komedii působili jako pěst na oko a paradoxně byli i jediným důvodem (resp. čtyřmi důvody), proč si Uklízečku pustit do televize. Nejlépe někdy ve středu večer, když budete mít dost času a tolerantní náladu. 50% Zajímavé komentáře: Faye, castor, jahol, Fr ()

Skejpr

4,5 / 5...Tady je vidět, že to opravdu točili angláni.. Ta anglickost z toho úplně sálá. Každej záběr, každej akord hudby, ... nádhera. Herci jsou skvělí, bez vyjímky, a především Maggie Smithová je prostě k sežrání... Rowan Atkinson je opravdu k nepoznání, MR. Beanovi se trošku blíží jen při fotbalový scémě, jinak je to člověk, kterýho prostě neznám a seznámení s ním člověka potěší.. A Swayze opravdu překvapil.. Takže co říct na konec... Dáte si čaj? ()

Frajer42

Jemný suchý britský, zlehka černý, humor je asi tím hlavním lákadlem proč film vidět. Film, ačkoli v něm sem tam někdo zemře, je v jádru hrozně pozitivní a nabije vás příjemným pocitem totální pohody. Všechny herce a herečky si nemohu vynachválit. Nad všemi ční především Rowan Atkinson, který předvedl, že je výborný herec a dokáže zahrát s přehledem i jinou postavičku než pana Fazoli a dále Meggie Smith, která snižuje populaci už tak nepříliš početné dědinky o 6 domech a 57 postarších obyvatelích. Příběh je absolutně jednoduchý a moc pěkný. V závěru čeká malé překvápko, které jsem stejně v průběhu vytušil. 4 * ()

Lynn

Ze začátku jsem si myslela, že Rowanu Atkinsonovi nálepku "Mr. Bean" už nikdo neodpáře a ohromně jsem se mýlila, jeho herecký výkon je obdivuhodný a je to absolutní přerod. Anglický suchý humor funguje na 100 %. A dokonalá je i Maggie Smith, která se tváří jako to nejnevinnější neviňátko, nepodezírali byste ji ani ze zabití mouchy. Kapitola sama pro sebe je rovněž Patrick Swayze - ten slaví herecký comeback - i ve svých letech je to fešák a frajer, což bravurně využívá ke ztvárnění svého přislizlého Amíka. Kontrast britské a americké angličtiny je dalším parádním detailem, co dělá tuhle britskou komedii povinnou záležitostí. A všem možným vtípkům, kterými je film doslova prošpikován, se směju ještě teď. ()

eraserhead666

"Jsi o půl dne pozadu." Takový krásný, typický anglický černý humor. Hodně černý. Díky němu hodně zábavné. Největším kladem filmu však je, že je to první film, v němž mi Kristin Scott Thomas nepřišla nesympatická a nepříjemná ale naopak mě bavila a dokonce se mi líbila. To už je co říct. A příjemným je i vidět Atkinsona v nepitvořící se komediální roli. ()

• Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Související novinky

Zemřela Dame Maggie Smith

Zemřela Dame Maggie Smith

27.09.2024

V úctyhodném věku 89 let zemřela velká dáma divadla a filmu Maggie Smith. Fanoušci znají tuto velkou herečku především jako Minervu McGonagallovou z filmů o Harrym Potterovi a lady Violet Crawleyovou… (více)