Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Uf, konečně film, kde jsem Rowana Atkinsona nechtěla zašlapat do země! Role vážného faráře mu sedla a konečně jsem si ho mohla hodit i do postavy, kde ze sebe nedělá pitomce (ano, Mr. Beanovi nefandím). Je to hezky anglické, humorné, milé, ne trapné. A Grace, která řeší problémy po svém, jo, ta byla jakože dost dobrá :-) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalě suchý místy cynický britský černý humor, který každou chvíli práskne skvělou hláškou, dialogem nebo situací, skvělé obsazení a svižné tempo, které jen občas klopýtne lehce přetaženou scénou (zejména některé scény s Patrickem Swayzem). Maggie Smith je ve své smrtící laskavosti dokonalá, stejně jako Kristin Scott Thomas ve své unavené podrážděné neuspokojenosti a Rowan Atkinson ten překvapil nejen umírněným humorem, ale také jednou z nejkouzelnějších milostných scén jaké jsem v posledních letech viděl. A to vlastně jen leží, hlavou mu běží verše a v odraze zrcadla vidí svou ženu. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

To je jenom zdání, že na venkově se nic neděje. Farář, kterému většinou uniká veškeré dění v rodině „Jsi půl dne za námi, víš to?“. Dcera, která je v tom skoro dospělém věku a obtěžují ji matčiny pokusy o výchovu: „Víš co mě bolí nejvíc?- Ne. Ale ty mi to stejně řekneš.“ A stereotypem znavená Glorie, žena v domácnosti, kterou štve navíc i sousedův uštěkaný pes. Závidět se jí dá snad jen to, že dokáže hlavu rodiny umlčet slůvkem Amen. A potom je tady ještě nenápadný lehce přehlédnutelný syn, kterého si, ale ve škole všímají víc než je mu příjemné. Glorie naštěstí část povinností předává hospodyni a zdá se, že přijmout ji byla trefa přímo do černého. „Ujasněme si to. Můj syn se zbavil šikany. Z mého manžela je komik. A moje nymfomaniakální dcera objevila vaření. Co se to děje?“ Cynický humor, báječné dialogy a skvělá Kristin Scott Thomas, která byla pro mě v téhle černé komedii naprostou jedničkou . ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel že v tom hraje Atkinson a jak se to jmenuje, tak jsem si myslel ze to bude strašná kravina, ale nakonec to tak hrozný nebylo. První překvapení bylo, že to je vcelku normální film a žádná střeštěná komedie, hned vzápjetí mě překvapilo, že Rowan Atkinson neni retardovanej, ani si nepamatuju, kdy naposled měl Atkinson normální roli, jestli teda vůbec nějaká taková byla. Ve své roli je kupodivu dobrý, ale nějaké výraznější stopy ve filmu nezanechal. Všichni ostatní, včetně úchylnýho Patricka Swayzeho jsou na stejné úrovni a nikdo z nich moc nevybočuje, snad jen Maggie Smith je o trošku lepší.. Co se týče děje, tak ten nenadchne ani neurazí, stejně jako celý film neni moc výrazný a komediální orgie se také nekonají, tudíž jsem se ani moc nenasmál, ale ty 4* si to nakonec zaslouží ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jiné dcery se svými matkami plánují svatbu, pečou koláče a nakupují. A co dělám já? Zbavuji se mrtvol." Dlouho jsem si myslel, že vyhazování peněz za uklízečku je znakem lenosti, ale ona je to vychytralost. Sousedovic milý psík mě totiž celou noc lehce dráždí svým půvabným štěkáním, halekání mého souseda muezzina mě už taky moc nebaví, v práci kus nade mnou sedí roztomilý chlapík, kterému by slušela sekera v hlavě a to se musí nějak řešit. Já chci Grace, se kterou jsem se sice až tak moc nebavil, ale jeví se mi býti velmi solidní univerzální uklízečkou. A o solidnost jde při vraždění především. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama