Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (654)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Co říct ke kultovnímu tv pořadu o autech, který zná úplně každý? Top Gear je neuvěřitelná klasika, která spolu snoubí humor, známé osobnosti a samozřejmě auta. Trojice Clarkson, Hammond a May je výborné moderátorské trio, které se neustále špičkuje a jejich hlášky jsou vskutku nezapomenutelné. Tenhle pořad si paradoxně užijou i tací co neznají pojmy jako objem válce, nebo počet koní. Pořad je totiž udělaný tak, že kromě recenzování největších bouráků, se věnuje i výmýšlení největších kravin a soutěží. Jako vyrobit bondovské auto, pojízdný karavan, a nebo, se učit jezdit s návěsem. Zkrátka a dobře soutěže, hosti, automobilový okruh, auto za rozumnou cenu a hlavně trio, které nestárne. Do hodnocení započítám všechny řady seriálu, co jsem viděl a klidně i 50 let s Bondovskými auty. Díl, který mě jako fanouškovi Bonda udělal ohromnou radost. Zaručeně nejlepší pořad o autech a nejzábavnější Tv pořad vůbec. Na TG se vždy rád podívám. (90 %) ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Naprosto autům nerozumím i když díky tomuto seriálu už trošku ano. Po zhlédnutí pár dílů jse usoudila, že i když je to seriál pro pány tak mě uchvátil. Naprosto nenásilný humor, který je použit přesně v danou chvíly kdy má být. A co se týče moderátorů já dávám palec nahoru Jeremymu a Stigovi.Jedním slovem BOMBA :)) ()

Reklama

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle ´´fenomén´´ mě úplně minul. Nevím, co je tak úžasnýho na nějakým anglánovi, ktery si vozí zadek v autech cenové kategorie od 1,5 milionu nahoru a u toho se snaží být děsně vtipný. Asi jsem divnej...nebo prostě jen nezapadám do skupiny mladých i starších chlapů, co se vyžívají v tunningu, rychlosti a co mají mokré sny, když se jim zdá o tom, že vyhráli mustanga v loterii. Tahle vášeň pro drahé kusy plechu mě fakt míjí. Mám trochu jiné hodnoty v životě, tak proto odpad. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tahle zábavná show o autech má něco do sebe, o tom žádná. Angláni se celkem vyřádili a Clarkson s Hammondem vytvořili velmi koukatelnou, vzájemně se doplňující, dvojku: "arogantní demagogickej blb" a "milej klučina". Zábava povětšinou pramení z "primitivního" vysmívání se autům s nízkým výkonem, inzultací směrem k "neoblíbeným" typům drahých vozů a poměrně příkrých hádek "které auto je nejlepší na světě". Zhruba v každém díle je "nejlepším autem na světě" něco jiného, což imho vychází z šikovně maskované productplacementové strategie. Za nejzdařilejší považuju Top Gearové speciály, v nichž realizátorský tým plní celkem zajímavé úkoly (totálně mě rozhadrovala Alabama a následně Mississippi), všechno pěkně ve svižném tempu, přitom nápaditě a vtipně s nádechem klukovských dobrodružství. Kdo by si nechtěl koupit kraksnu za pět dolarů a projet s ní půl Afriky? Na druhou stranu mi některé "běžné díly" seriálu přišly tak nudné, až skoro nedokoukatelné. Kritická fáze je imho "celebrita na pokec", v níž se řeší jaký auto si koupil bubeník skupiny, o který jste v životě neslyšeli, čím jezdil předtím a v čem by se chtěl svézt. 65% dávám proto, že se v Top Gearu skoro nesnesitelně dlouho blábolí ... jenže pak vezmou osmdesátiletou babču a nechají jí ve sporťáku gumovat silnici :-)) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Cituji: Show o autech nelze udělat lépe (Superpero). Pravda. Nejlepší automobilová show (vorry). Pravda. Souhlasím. Když dělal první sérii Jason Dawe (a ne May), byla to celkem seriózní nuda a vlastně ještě pár sérií potom to nebylo úplně ono. Pak ale přišla pátá série, vše se zlomilo a přišla ta největší sranda pod sluncem. Top Gear jak má být a na který nedám dopustit. Prostě geniální pořad. 100%. O tom, co bylo kdysi dávno od konce 70. let přes černého Stiga, o tom asi není třeba mluvit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Ve třetí epizodě deváté řady, tedy prvním americkém speciálu, kdy si trio moderátorů kupovalo v USA ojeté vozy, mají v závěrečných titulcích všichni účinkuící uvedeno jako první křestní jméno Billy. (Martin_Happy)
  • Indické velvyslanectví v Londýně označilo Indický speciál za „urážlivý a plný záchodového humoru". Jeremy Clarkson sedící na záchodě vybudovaném ze zádní části kapoty zeleného Jaguara vysvětloval, že je to pro indické poměry praktické, jelikož každý v Indii hned dostane průjem. (Illuminare)
  • Mezi auta, která Jeremy Clarkson vlastnil, patří Ford Escort Cosworth, Volkswagen Scirocco, BMW M3 CSL, Honda CRX, Ferrari 355 Spyder, Mercedes SL55 AMG, SLK55AMG, Ford GT, Volvo XC90 a Range Rover. Objednal si také Lamborghini Gallardo Spyder, ale to prodal, protože s ním prý pořád chtěli závodit „idioti v Peugeotech“. (jirijost)

Reklama

Reklama