Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (654)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nemůže být řeč o čemkoliv před rokem 2002 (tzv. Old Top Gear), a v mém případě ani před příchodem Jamese Maye. Až kvarteto Clarkson - Hammond - May - Stig dalo vzniknout fenoménu, z něhož se stala nejméně obvyklá automobilová show na světě, s největší fanouškovskou obcí, vlastním světovým turné, a tak dále, a tak dále... A překvapivě je to taky nejdražší pořad o autech na světě (pokud tedy nevysílají v Dubaji něco o Rolls Roycech z ryzího zlata a drahého kamení, a netestují jejich odolnost proti písečným bouřím a džihádistům;)) Buďto ty nadšené blázny berete nebo ne... já se u jejich "recenzí" nejednou se slzami smíchu v očích poroučel k zemi, a nevěřícně sledoval obojživelná auta, výlety na činné sopky, čtyřpatrovou japonskou zahradu na korbě pickupu, silnice smrti v Jižní Americe - nebo taky na Jihu USA. Legendární scénu s rednecky, kteří si to přijeli vyřídit s bandou demokratických buzíků na benzínku kdesi v Alabamě, snad netřeba připomínat. A navíc nedejte si pět hvězd show, která Škodu Yeti pasuje na nejlepší auto na světě:) 90%, ale kdybych znal všechny reálie, které jsou třeba k plnému pochopení, byla by to určitě stovka. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Britský humor etc.miluji,ale tohle je u mě taková nehumorná trapárna,že to snad nemá obdoby. I když chápu,co takovou fůru lidí na tom tankuje,tak renomé tohoto laciného varieté,je pro mě záhadou kosmických rozměrů a důkazem,že ne vše britské,musí býti nutně nadprůměrné. Přesto odpad nedám,páč jsem se (zřejmě v tu dobu,kdy jsem to kdysi viděl intoxikován alkoholem),docela pobavil. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Top Gear kombinuje pečlivě konstruovanou zábavu a infotainment, přičemž usiluje o pohlcení diváka dramatičností a impresivně efektním představením aut. Spíš než k Auto moto revue má blíže k filmům Michaela Baye. Nejen že stejně jako americký Mr. Blockbuster má i britský televizní pořad aktivní spolupráci s domácí armádou, ale především spojuje schopnost transformovat "minoritně" atraktivní technofetišismus do univerzálně přístupné a divácky lákavé zábavy. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Doslova autotelická revue jako autoterapie z automobilizmu! Hotový autoukájení a jiný perverze ve verzi BBC... %-] Někdy vskutku přímo autogenní... ;o))) . . . Nedívám se automaticky na každý díl, ale když už, tak bavím se autonomně skvěle! Ono je to totiž zase jen O TOM, že kde to je, tam to jede, ba tam to frčí a pánové jsou autority k poježdění... Britsky břitce, autorsky svižně! - - - - - (Vídáno nepravidelně leč s chutí na tv >primagear< , hodnocení 1.8.2011 po rozkošně uvolněné epizodce s Rendou Latitude /...pozor spoiler!...spoilery to nejistí!!.../ 9159., autentický komentář zde ve velmi dobrém rozmaru rozvolněný jako třistašedesátýdruhý - 1.8.2011) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách britská záležtost se skvělým britským humorem, kterej já prostě můžu. Asi bych měl důrazně upozornit, že nejsem fandou do aut a neměl bych být tudíž cílovou skupinou pro kterou je tento seriál vyráběn. Přesto si s gustem každý díl vychutnám. Jeremy, James, Richard a samozřejmě Stig... tahle parta mně baví a je jedno zda testují nová Porsche, nebo na samohybech vlastní konstrukce přejíždějí Thajsko. Top Gear je bomba a s touto bombou se s vámi loučím ... * * * * * ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Jeremy Clarkson údajně nikdy nejel městskou hromadnou dopravou. (Mr.Hudson)
  • Od začátku 14. série byl Top Gear vysílán v HD. (Maulincio)
  • Moderátorské trio se podílelo na vývoji hry "Forza Motorsport 5". (Illuminare)

Reklama

Reklama