Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Must-see pro všechny příznivce aut. Nebo pro všechny příznivce humoru. Nebo pro všechny příznivce kutilství. Nebo pro všechny příznivce dospělých mužů co si můžou plnit klukovské sny. Nebo pro všechny příznivce známých britských osobností. Nebo pro všechny příznivce závodních her. Jakýkoliv průsečík těchto skupin jen umocňuje zážitek, který se násobí s každou řadou strávenou s ústřední trojicí moderátorů. Hodnotím z pohledu nových sérií, trio Clarkson-May-Hammond je super v každém díle, skvěle se doplňuje a když je příležitost, tak i pošťuchuje. Zábavná alternativa ke klasickým "autosalónovým" pořadům, které fungují spíš jako katalog nových aut. Zde nová auta sice občas dostanou podobně laděný prostor, ale většinou to bývají auta drahá. Auta levnější a/nebo použitá vždy souvisí s nějakou zajímavou blbinou - zejména to jsou různé výzvy, kdy místo slibů a vyprávění prodejce autobazaru vidíme auta v akci, častokrát jedoucí na doraz. Anebo si moderátoři postaví úplně nové auto podle výzvy. Anebo si dají závod. Anebo si dá kolečko host. Anebo Stig. Každý díl je vždy napěchovaný nějakými činnostmi a klasická britská délka (6 epizod na řadu) zabraňuje, že by řídla kvalita. ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Nejsledovanější motoristický pořad na světe! Top Gear je neskutečně vtipná show o automobilech plus v každém díle je zajímavý host v cenově dostupném autě. Ano, zdůraznil jsem slůvko show, protože to tak je. Spousta věcí tam je nahraných a hnaných až do extrému, ale já to prostě žeru! Viděl jsem to od první řady až po současnou jednadvacátou, plus většinu speciálů a pořád mě to baví! Také oceňuji absolutně nabušený soundtrack, díky kterému jsem objevil mistra Ludovica Einaudiho a za to tomuto pořadu velmi děkuji. Za všechny řady dohromady je to za 9/10. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Délka 3595 mm, šířka 1646 mm, provozní hmotnost 939 kg, počet náprav 2, rozvor náprav 2494 mm, pohon zadní, točivý moment 91 Nm, atmosférické plnění motoru, uložení vzadu napříč, karosérie samonosná třídvéřová, retardér ne, hydropohon ne, míst k sezení 5, míst k stání 0, lůžek 0. To jsou suché údaje, které žádného příčetného motoristu nemůžou nikdy zajímat. Šťastný majitel Renaultu Twingo se samozřejmě pídí po zcela jiných informacích: a) jak bude jeho vůz reagovat, pokud po prahy zapadne do proudu rozžhavené lávy o teplotě 1200 stupňů Celsia, b) zda vůz odolá útoku amerického armádního bitevníku A-10, c) jak postupovat, pokud mu uprostřed laoské džungle dojde pohonná hmota a k dispozici je pouze vana přepáleného řepkového oleje. Na tyto a tisíce dalších palčivých otázek naštěstí odpovídají Jeremy “The Kokot” Clarkson, Richard “The Hovado” Hammond a Kapitán Šnek v Top Gearu , nejlepším pořadu s auty a o autech od doby, co byl vynalezen spalovací motor a pneumatika. Kdybych chtěl tohle porovnávat třeba s takovým Autosalonem, stál bych před podobně zapeklitým problémem jako si vybrat, zda šukat s Bárou Hrzánovou nebo Bonnie Rotten. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Opravdová televizní viagra nejen pro muže. Pořad není jen o autech, je to o zábavě, o dobrodružství a v neposlední řadě o informacích a to vše takovou formou, která nemá obdoby, proto není divu, že se pořad během svého vysílání stal kultovním a dosud nepřekonaným. Velkým kladem jsou návštěvy populárních herců a jiných celebrit. Je to zkrátka pořad, který potěší i někoho, komu jsou nějaká auta u zadku a do práce jezdí na kole, a že pár takových diletantů znám (vtip, neznám ani jednoho). Hlavními pilíři jsou zde moderátoři a jejich suchý (občas drsný), ale přitom trefný, pro Brity tolik vlastní, humor. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, co jsou ti tři schopní vymyslet. I když je to pořad o autech, občas to tak nevypadá. Dělají si prostě srandu ze všeho a ze všech. Většinou se Clarkson s Hammondem spojí proti chudáku Mayovi. A Clarkson si často utahuje z Hammondovy výšky. Ty zahraniční speciály jsou hodně dobré. Napadne normálního člověka dělat vylodění v Normandii s Fordem Fiestou? :D ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Indické velvyslanectví v Londýně označilo Indický speciál za „urážlivý a plný záchodového humoru". Jeremy Clarkson sedící na záchodě vybudovaném ze zádní části kapoty zeleného Jaguara vysvětloval, že je to pro indické poměry praktické, jelikož každý v Indii hned dostane průjem. (Illuminare)
  • Vo vietnamskom špeciále (s12e08), keď robia spoločne skúšky na vodičák, Jeremy rozbije Jamesovi baletku, ktorú má pripevnenú popruhmi vzadu na požičanej Jamesovej motorke o chodník (00:47:24), ale o pár záberov predtým ešte baletku na motorke pripevnenú nemal (00:47:04). (Dm1tr1j)
  • Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond spolu mimo Top Gear netráví vůbec žádný čas. Ale jsou spolu kvůli show a Top Gear LIVE a kvůli speciálům a na akcích, kam jsou společně pozvaní, což zabírá skoro všechen jejich čas. (Maulincio)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno