Reklama

Reklama

Murder-Set-Pieces

všechny plakáty

Obsahy(1)

Film vykresluje skutky sadistického maniaka, který vzhlíží k Hitlerovi, řadí se mezi nacisty a praktikuje ve svém rozsáhlém domě zvrácené orgie na dívkách, které naláká na focení. Dívky pak ve sklepě znásilňuje, mučí a porcuje. Není mu cizí vraždit i na veřejném místě v ústraní někde na záchodcích a podobně. Jedná se o extrémně násilný film, plný brutality a krve. (Flipnic)

(více)

Recenze (61)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo hodně divný, extrémní a občas jsem to nechápala... ale špatný to nebylo. Murder-Set-Pieces se řadí k exploitationům, které skousne málokdo a ocení jej jenom malá skupinka lidí. Na snímek, který pochází ze země cenzurující každou blbost, je to hodně odvážné. Míra brutality zde překračuje hranici únosnosti většiny lidí a nevyhýbá se ani vraždám dětí. Vyšinutého nacistického nabušence si zde zahrál poměrně neznámý herec Sven Garrett a ta role mu docela sedla. Vrah, který své oběti nalákává pod záminkou focení do svého domu, ve svém sklepě provádí na ženách ta nejhorší svinstva. Brutální sadistický sex,podřezávání břitvou, svazování, topení, zatloukání hřebíků do rukou a rozřezávání motorovkou je jen malá část jeho zvrhlého repertoáru. Nekrofilie a kanibalismus jsou další úchylky, ve kterých se náš maniak libuje. Ale ačkoliv je násilí spousta a krev cáká na všechny strany, nedokázalo to ve mně na rozdíl od spousty jiných filmů podobného ražení vyvolat silnější emoce. Brutality bylo zkrátka tolik, že už jsem si na to po nějaké době zvykla a přestalo to na mě působit. Trochu škoda... myslím, že kdyby se film víc zaměřil i na jiné postavy, než je sám vrah, a ubralo se trochu na násilí, celek by byl mnohem působivější. Další věc, kterou jsem nepobírala, byla narážka na 11/9. Co se týče děje samotného, tak téměř neexistuje, většinou vše běží podle schématu - oběť, vražda, vrahovy myšlenkové pochody a vše se takto opakuje až do závěru, kdy konečně dostává prostor také jiná postava - malá sestra vrahovy přítelkyně. Finále tak trochu nabírá trochu spádu i napětí a výrazně tím zlepšilo můj dojem z filmu. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Vcelku taková průměrnější vyvražďovačka o jednom strašnym pošukovi. Hlavní postava je maniak opravdu hovadskej, namíchanej ze všech možnejch motivů, který se v těhle filmech objevily. Právě to zde trochu skřípe, nevim, ale magor kterej obdivuje svoje nacisticky předky, chodí balit do klubů kurvy a zároveň si ještě ve sklepě labužnicky pochutnává na tlející mrtvole (nemluvě ještě o nekrofilním rozměru) mi přijde opravdu už trochu překombinovanej. Ale budiž. Sven Garrett odvedl hodně slušnej výkon a jeho postava je opravdu odporná každým coulem. Chvílemi mi až trochu připomínal terminátora, kterej místo hledání Sáry Connorové chodí po klubech a vraždí děvky, který ve své šílené mysli považuje za největší zlo o póvl tohoto světa. Brutality a náslilí je zde opravdu hodně, krev je sytě rudá a provází celý film. Slabší nátury a psychicky labilnější jedinci by měli tohle obloukem obejít. Jinak ale je děj takovej nevyrovnanej, tak nějak se odvíjí že to stále někam směřuje a přitom se to stále rozmělňuje a rozmělňuje, atmosféra taky tak napůl. Scéna přepadení obchodu je zase trochu překombinovaná. Ale tady zase palec nahoru za odkaz na režisérův první vál The Nutbag :-) . Tak to vidim na tu trojku, víc určitě ne. Spíš pro skalní příznivce žánru. ()

Reklama

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Extrémně násilný film, kde? Jediné, co mi přišlo extrémní byla držka a hekání toho hnusného Rosenbergova bratra, ten mi opravdu obracel žaludek, ovšem jen svým zjevem, ne svým konáním, které stejně stálo za houby - skoro nic nebylo pořádně vidět a nápaditostí při likvidaci svých obětí taky nevynikal. O nějakém ději se nedá hovořit, takže jsem se celým tímto nejapným pokusem o cosi brutálního pronudila. Btw. nebýt tu napsán rok výroby 2004, vsadím se, že je to tak o 25 let starší. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Dostáváme se k naší pravidelné listárně, dopisů tu máme velkou spoustu, tak pojďme na to. Pan Alois z Masojed se ptá: Budete o letošní Vánoce vysílat nějakou pohádku? Ano, chystáme skutečnou pecku, evergreen mezi evergreeny, pohádku nejpohádkovější – Mrazíka. Paní Mařena z Neškaredic se ptá: Uvedete v brzké době nějaký zahraniční romantický seriál? Ano, chystáme do programu seriály Vášnivá srdce, mexickou milostnou romanci Te quiero, puta, což by se dalo volně přeložit jako Toužím po tobě, lásko a již v červnu vás čeká izraelská telenovela Krásná Ester a Nabukadnesarova pomsta. Divák Genero z Kladna píše: Můžeme se těšit ve vysílání na Palumbův opus Murder – Set – Pieces? Jsem z vašeho dotazu, pane Genero, poněkud konsternován a dehydrován, protože takový debil jako vy nám nepíše do redakce každý den. Jestli jste pííííííp úchyl, co si píííp píííííé u takových pííííp jako je tahle píííííp o pííííííip, co si klidně píííííp s mrtvolou a ještě pak strčí svýho pííííp do píííííp i píííííííp, když jí zrovna píííííp, pííííííp pííííííííííííííp, divím se, že si vaše matka raději pííííp píííííp pííííp, než pííííííp pííííííííííííp, pííííííp. A píííííííp pííííííííííp píííííííp, vy kladenskej píííííííp, pííííííííp, pííííííp, píííííp píííííp pííííííp, protože pííííííííp píííííp píííp pííííííííp by vám píííííííííííííííp píííííííp. Píííííííp píííííííííp píííííííííííp pííííííp píííííííííííííííííp píííp a navíc se nám příliš nehodí do našeho vysílacího schématu. Takže dobrou chuť, pokud právě obědváte, pro dnešek se s vámi ze studia loučí Karel Voříšek a příští týden se na vás bude těšit moje kolegyně Lucka Borhyová. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako zástupca gore žánru, je to jeden z predstaviteľov, ktorého treba privítať s otvorenou náručou. A však s týmto všetkým, to ostatné padá. Amatérsky scenár nieje ani tak problém, ten tu vôbec ani byť nemusel, len dodáva vatu, ktorá sa príliš nezlučuje so splatter efektami a nudí jak hovado ( pardón hovada ). Ani kamerový focus akoby nechcel dodať viac a zakrýva síce niečo, čo bolo natočený, ale zlým prevedením, to vlastne ani vidieť nieje. Aspoň, že ostala červená červenou. ()

Zajímavosti (3)

  • V mnoha zemích je film dodnes zakázán, v některých byl uvolněn až několik let po natočení. (Flipnic)
  • Ve filmu je zavražděno 30 lidí a vypotřebováno 55 galonů umělé krve. (Flipnic)
  • Aby dostal film rating NC-17, muselo být vystřiženo 23 minut brutálních scén. Žádný film v historii nebyl dosud kvůli ratingu takhle zkrácen. (Flipnic)

Reklama

Reklama