Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

KitFisto 

všechny recenze uživatele

Ale jo tyhle poetická vyprávění asijské kinematografie mám rád. Je to uplně něco jiného než co nám servíruje Hoolywood a to je z mého pohledu velice dobře. Tady u tohodle snímku mě ale trošku mrzí to tempo a taky by nebylo naškodu o něco více akce. Když to shrnu 3,5. Hudba se mi ale obzvlášť líbila, takže takto. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Jelikož moc nečtu obsahy atd. před skouknutím filmu a čekal sem spíš něco ve stylu Klanu létajících dýk, byl sem krapet zklamanej, nečekal jsem tolik fantasy. Celkově vzato je tohle takovej pokus o asijský X-men. Občas pokulhávající efekty při soubojích ani tolik nevadily, spíš mi vadila nevyváženost soubojů. Asi nejpovedenější momentem bylo vymlácení ninjů za pomocí slow-time. ()

Reklama

Idaho 

všechny recenze uživatele

Osobně mi tento film připomínal spíše filmy žánru wuxia. Japonci se tohoto žánru chytili s nadšením a výsledkem je dílo, ve kterém je klišé pomálu, akce dostatek a dech vyražejících scenérií přehršel. Naprosté mínus je však podobně jako u Mo Gik (The Promise) povrchní přiběh, jenž definitivně sráží mé hodnoceni. Do děje jsem se prostě nevžil a dramatickým scénám tedy chybí síla. Filmu by prospěla větší délka, třeba o 15 minut, aby věnovali více pozadí jednotlivých postav. Triky jsou však skvělé a ze snímku nečiší umělost jako z výše jmenovaneho. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké sklamanie. Napriek tomu, že zo Shinobi tryská jeho manga štylizácia, nevie ju presvedčivo pretaviť do hranej podoby. Basiliska som nevidel ani nečítal, ale po skúsenosti so Shinobi si ho asi budem v pomyselnom rebríčku čakajúcich anime posúvať nižšie. Zasadenie do obdobia nástupu tokugawského šógunátu je v anime i manga pomerne časté, tak isto i rómeo-júliovský motív. Napriek týmto klišé mohlo Shinobi zabodovať aspoň formou, viaceré vykrádačky Yimoua a Kitamuru a absencia akéhokoľvek autorského prístupu však vzbudzujú pocit už mnohokrát videného a neoriginálneho. Chápem, že v apsychologickom naratíve nie je potrebné postavy detailne vykresliť, ale mali by aspoň slúžiť funkčnosti príbehu. Bohužiaľ spôsob akým to tvorcovia robia, ich degraduje na čísla v bodycounte, a to ešte nedostatočne vizuálne atraktívnom. Súboje skutočne pôsobia skôr nedotiahnutým wuxia štýlom a nie japonsky efektným a efektívnym minimalistickým štýlom boja. Zo Shinobi si tak budem pamätať akurát luxusné japonské exteriéry a dve krásne japonečky. Ostatné už vyprcháva a v hlave ostáva len presvedčenie, že nie každý je Ryuhei Kitamura a Azumi je len jedna. 5/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jednoduchy avsak posobivy pribeh o ludoch-Shinobi ktory boli zrodeny k jedinemu ucelu a to bojovat a zabijat. To je ich osud a ich prekliatie. A preto v dobe mieru sa straca vyznam a zmysel pre ich existenciu, stavaju sa obetou obicajnych ludi a ich strachu voci ich nadprirodzenej sile. Pribeh o laske a o tragickom osude. Tomuto snimku nieje prilis co vytknut. Stavia na jednoduchych avsak ucinnych prvkoch ako su protiklady (klan zijuci v horach - klan zijuci pri rieke), rivalita ("ak niekto ublizi nasim milovanym, sme nuteny to oplatit spat"), nenaplnena laska a to vsetko v posobivom vyzualnom podani so skvelou akciou a mnozstvom zaujimavych bojovych technik (strety dvoch klanov mi prisli doslova ako suboje x-menov). Neda sa hovorit o nejakych nedostatkoch ci chybach. Jedine co s da vytknu je, ze podobnych pribehov je viac, a to mi nedovoli siahnut k najvyssiemu hodnoteniu. Nic to vsak nemeni na fakte ze je to velmi posobive dielo. (8.8/10) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama