Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených Belmondovek, navíc hodně novějšího data. Belmondo se s tím rozhodně nepáře a jako klaun si to nakráčí do banky, aby ji jak jinak než vyloupil. Jeho plán je výborný, ale jak později zjistí, osud mu pod nohy začne klást různé překážky, z nichž jedna se jmenuje Jeremy. Tento taxikář je prostě parádně zahraný. Zkrátka příjemně nostalgický film z dob mého mládí, kdy tohle v televizi běželo, nebudu psát do omrzení. To by rozhodně nebyla pravda. 80% ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Slavná komedie s J.P. Belmondem o lupiči klaunovi, který mistrným způsobem vybere banku a odejde z banky hlavním vchodem před zraky celého francouzského policejního sboru. Plán proběhne výborně, problémy však přicházejí z úplně jiného konce... Jedná se o jednu z nejlepších Belmondových komedií, kterou lze rozhodně doporučit. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Klauny nemusím, nevyhledávám a ani se jim nesměji. Z červeného nosu a kudrnaté paruky mi běhá mráz po zádech. Belmonda jsem se v klaunském převleku sice nebála, ale jeho postava se mi v první části zdála chvílemi spíš maniakální než legrační. Když se děj a postavy přesunou dále od banky dále, najednou máte pocit, že sledujete jiný film. Belmondo se začne chovat normálně (= lézt po autech a podobně), a s vytrvalým spoluvězněm Laskym za patami a mladší verzí Samanthy Jones na krku se snaží ukrýt i s lupem někam do závětří. Rozjetý vlak se drží v zajetých kolejích žánru, vzhledem k úrovni jiných Belmondovek to ale až zas taková jízda není. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bezva finta mě nikdy nechytla a nestalo se tak ani po letech. Sice trochu zajímavý, trošku vtipný, ale až na lehce poblázněné výlevy klauna či převlečeného důchodce je Belmondo již tím drsnějším JÁ, které směřovalo k rolím zatvrzelých poldů. Které jsem rád neměl. Víc než klaun mě tu bavil jeho parťák a bývalý spoluvězeň Luca, který zloděje stále pronásleduje. No a v závěru se objeví oblíbený tlouštík (taxikář), který si také všechny scény ukradne pro sebe. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nadsadená genialita a kultovosť tohto snímku spôsobili moje vlažné a rozporuplné pocity po jeho skončení. Začalo to fajn, banková lúpež parodujúca políciu ale hlavne lupičov samotných bola naozaj podarená a tu by som nešetril superlatívmi. Belmondo sa ujal svojej úlohy naozaj úžasne, no brzdil ho najmä scenár druhej polovice filmu, v ktorom filmu dochádzal dych a hlavne nápady. Bol to taký mix všetkého možného a bolo vidieť, že scenárista sa to snažil pozliepať, len aby to malo nejaké tempo. Skrátiť to o nejakých 10-15minút a s čistým svedomím dávam piatu hviezdu. 75%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Při scéně s auty Belmondovi rozbil železný hák hlavu a museli mu ji sešít 12ti stehy. (Sifaka)
  • Poprvé po osmi letech, co Jean - Paul Belmondo nehrál v top 10 hit filmu. Předtím se tak stalo v roce 1976. (Poker_Face)
  • Na začátku a na konci filmu hraje píseň „Hold-Up“, kterou nazpívala Rena Scott. (SONY_)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama