Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně po tolika latech znovu podívala na tuhle skvělou komedii a jsem za to moc ráda. Opravdu povedená komedie jak má být. Naprosto skvělý rozjezd, hned od začátku vás film zaujme. První polovina filmu v bance je perfektní, druhá polovina už trochu ztrácí ale rozhodně jsem se u ní nenudila. Vztahy mezi hlavní trojicí se mi líbily, jak byli natočené, žádné klišé, na které jsme u komedií zvyklý, konec byl taky hodně super. Takže rozhodně nadprůměrná zábava. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

No tak k tomuhle filmu nemám moc co bych na to řekl. Asi jen tohle: Supr, supr, dobrý. Dobrý sem volil z toho důvodu, protože ta druhá polovina už není tak dobrá. Ta první je fakt supr a supr... ale ta druhá polovina. jednak nuda, a příjde mi to zdlouhavý. Ale každopdáně film jako celek nemůžu ohodnotit míň než plným počtem :-) ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bezva finta mě nikdy nechytla a nestalo se tak ani po letech. Sice trochu zajímavý, trošku vtipný, ale až na lehce poblázněné výlevy klauna či převlečeného důchodce je Belmondo již tím drsnějším JÁ, které směřovalo k rolím zatvrzelých poldů. Které jsem rád neměl. Víc než klaun mě tu bavil jeho parťák a bývalý spoluvězeň Luca, který zloděje stále pronásleduje. No a v závěru se objeví oblíbený tlouštík (taxikář), který si také všechny scény ukradne pro sebe. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k tomuto filmu. Americkou verzi s Billem Murrayem mám docela rád a vždycky mě mrzelo, že ji plno lidí odsuzuje právě kvůli tomu, že Bezva finta přišla dřív. A to přitom "Rychlá změna" není její remake, jen vychází ze stejné knižní předlohy. Jeden příběh, dva filmy, dvě různá zpracování. První polovina obou filmů je dost podobná, ale v té druhé si jdou oba svou vlastní cestou. V Bezva fintě ústřednímu triu kazí útěk lidský faktor v podobě chlápka, který jim chce prachy vyfouknout, a také milostná aférka Belmondových kompliců, kterým to dvakrát neklape. V americké verzi útěk také kazí lidský faktor, ale zde v podobě lidí, které lupiči při své cestě na letiště potkávají (zloděj, taxíkář, mafiáni,...). Jelikož má BF Belmonda, tak je její druhá půlka akčnější a plná honiček, těmi se na druhou stranu americká verze moc chlubit nemůže. I když jsem se snažil neporovnávat, stejně mi americká verze prostě přijde lepší. A i zábavnější. Tohle je jen taková lehce nadprůměrná komedie na jedno zhlédnutí. Bezva finta Rychlou změnu poráží jen ve dvou věcech - na Kim Cattrall se kouká o poznání lépe než na Geenu Davis a Jacques Villeret je v roli taxíkáře úžasný. 3 a půl. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie možná místy až s prvky grotesky. Po celou dobu jsem se skvěle bavil. Legrační vystupování mnoha herců dodává snímku na jeho atraktivitě. Takhle nějak si předsdtavuji kvalitní zábavu na úrovni. Zkrátka velice zábavná a především vkusná oddechovka, na kterou se vždy rád znovu podívám. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Šestnáctý nejvýdělečnější film v roce 1985 ve Francii. (Poker_Face)
  • Při automobilové honičce Grimma (Jean-Paul Belmondo) s odtahovkou Lásky odpadávají z kol auta Grimma poklice a opět se na autě různě objevují. (rakovnik)
  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama