Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 045)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

40% - Tento film se na začátku tváří jako další typický český hláškový film, rádoby „ze života“. Vtipné seznámení s postavami mělo něco do sebe, stejně, jako úvodní cesta autobusem. Již v ní ale mou pozornost upoutaly nepřirozené herecké výkony. Čestné výjimky se daly spočítat na prstech jedné ruky a tento zápor mě rušil po celý film; podobně, jako špatná hudba, neschopnost zajímavého vyprávění, a přes očividnou snahu i neúspěch v „dojemných momentech“. Výčet záporů bych uzavřel scénářem, který směle konkuruje jihoamerickým telenovelám, jen ve vstřícnější minutáži. Abych jen nekritizoval, na tento film se dobře dívá, pokud si chcete vyvolávat asociace s vlastními zájezdy. To je patrně jediný hlavní klad. Účastníci zájezdu je průměrný film s nádechem Homolkových (v dnešním rouše), sexuálně opepřený (nebo přesolený?), a s tolerancí a nadsázkou dobře stravitelný. Dobrou chuť a rychlé zažívání! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hnedé podšálky! Rozumeli?“ Rudolf Biermann a Tomáš Hoffman (bývalý redaktor českej Cinemy) uvádzajú príjemne oddychovú českú komédiu s Pavlom Liškom ako autobusárom Karlom a Miroslavom Krobotom ako autobusárom Karlom. Veľmi príjemné - a Polívkovci sa nezaprú. Pestrá galéria postavičiek (Holubová, Klepl, Fialová, Nosek), prekvapivo neotravná výprava a pocit, že tvorcovia mohli byť ešte smutnejšie vážnejší a bolo by to za 80%. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/165924/Ucastnici-zajazdu-60.html ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minutách filmu mě bylo jasné jak se příběh bude rozvíjet, a překvapen jsem bohužel nebyl. Je to jeden z dalších filmů, kde se řeší kdo s kým a všelijak se to proplétá. Upřímně řečeno mě takový filmy už nezajímají, ale tenhle jsem musel přežít, jelikož jsme na to byli se školou. Sice charaktery postav jsou zde dobré a herecké výkony velice příjemné, to se musí uznat, ale dějová linka je velice slabá a předvídatelná. Zábavných a úsměvných situací je velice málo a při takové délce film většinou nudí a skoro bych v kině i usnul.. Podle mě je to zbytečný film pouze na jedno podívání a 2 hvězdičky si bohatě zaslouží... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem tenhle film nikdy netoužil nijak vidět a nic jsem od něj nečekal. Na DVD se mi válel ve skříni už nějaké tři roky a nebýt toho, že ho chtělo vidět ostatní osazenstvo rodiny, tak bych ho asi ani nikdy do domácího kina nestrčil, prostě jsem neměl potřebu ho vidět. A o to úžasnější to bylo překvapení, že jsem se docela příjemně bavil a film mi hodně příjemně plynul, což je u české komedie určené pro masové osazenstvo hodně překvapivé a hodně potěšující zjištění. Takže stále mě leccos ve světě filmu nepřestává udivovat a překvapovat, v tomto případě tedy česká komedie dokázala zaválet. Je zde několik opravdu povedených hlášek a scének, obzvláště tedy dokud je osazenstvo zájezdu v autobusu, tak to je hodně vtipné, s příjezdem k Jadranu mi přišlo, že film už tak vtipný nebyl, ale i tak se i u toho moře sem tam nějaká zajímavá scénka našla. Filmu jistě pomohlo i hodně solidní obsazení, je zde několik hodně známých jmen, naopak některá jména jsou úplně neznámá, ale ve výsledku to je zkrátka příjemný film, u kterého jsem se jako divák docela příjemně pobavil a odreagoval, což je asi ten hlavní aspekt, který u komedie očekávám. Už to nebudu dál komentovat, film potěšil, pobavil, zaujal, a tak mu uděluji plně zasloužené čtyři hvězdy. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nedopadlo to zas tak špatně (četl jsem knížku, viděl dokonce i ochotnické divadelní představení) - nejlepší jsou (jak je v českém filmu zvykem) samozřejmě herci (ale zdaleka ne všichni) - zvlášť Polívková si zaslouží pochvalu. Její Jolana je člověk z masa a kostí, žádná karikatura. Holubová s Kleplem byli fajn, škoda, že se jejich postavám scénář nevěnoval víc. Neseděla mi Kocurová (ale pohled na ni je opravdu pěkný) a ty dvě mladý kočky (byť jsou k nakousnutí). Jestli mě něco naštvalo, pak product placement (skrytá reklama tomu říkat ani nejde, protože skrytá vůbec nebyla - Vodafone, Argin Max...). Shrnu to - solidní adaptace solidní knížky, mnohem lepší než Román pro ženy. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Jednou "kikslo" auto a skupinka herců jedoucích na natáčení se zasekla v Rakousku. Zrovna se měla točit hromadná scéna, takže se na herce muselo čekat asi sedm hodin. (Specs)
  • Když účastníci opouštějí autobusem Prahu, jedou po dálnici D1 kolem sjezdu na Chodov. Následně zastaví na dálničním odpočívadle, které se ovšem nachází na rychlostní silnici R4 u Dobříše. (spiritus)
  • Scéna, ve které Denisa (Kristýna Leichtová) svélkne horní díl plavek, se podle portálu ShowBiz.cz umístil mezi stovkou nejlepších českých erotických scén. (BisiJoker)

Reklama

Reklama