Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 045)

juta 

všechny recenze uživatele

No, tenhle film je docela přechválený. Sice jde o to lepší, co současná česká tvorba nabízí, ale když se podíváte podrobně na každou minutu, zjistíte, že jde vlastně jen o intimnosti, nechutnosti, touhu zasunout a to nějaké hlášky s podšálky nezachrání, tedy alespoň u mě s tím neobstojí. Proč by nemohl být český film s tématikou dovolený, který by tyhle oplzlosti vynechal? Škoda, příště více zábavy a méně patoku zaschlé trubky. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Místy VELMI vtipné, většinou však spíše úsměvné a až nepříjemně televizní a "nepřesvědčivé" video z dovolené. Samoúčelnost a spektrovitost postaviček přímo mllátí do očí... Solidní dojem budí herci (Polívková, Holubová, Klepl, Liška a samozřejmě Krobot) ale vše je totálně zabito nesnesitelnou dvojicí stařenek a ani Jana Štepánková, ani Květa Fialová to zlepšit nedokázaly, možná spíše naopak... vypadalo to na slabší 3..nakonec lepší dvě.. 5/10 ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to celkem dobrá komedie, ale strašně to sráží mizerný herecký výkony většiny těch rádoby herců a hereček co na to byli naverbovaný, ona tam je třeba slušná hláška, ale jak to nějakej retard strojově odříká, tak je z toho akorát tak velký hovno. Naštěstí sem tam najdou i tací(Holubová, Klepl), co to zvládaj a tak sem se i občas zasmál a některý scénky jsou skoro jak ze života a i když mi to nepřišlo úplně přirozeně zahraný, tak to bylo stejnak vtipný, ale po tý obrovský kampani, jak je to strašně skvelý a vtipný a bůh ví co ještě, mi to přišlo dost slabý ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil, poměrně solidní komedie, jedna z těch lepších porevolučních...za nějaký čas bych se na to klidně kouknul znovu a přehlédnu i následující chybičky: 1) Když jde Max otevřít dveře Pamele, má na své posteli bílý polštář. Při jejich společném návratu už tam ale není (čas: 00:37:00) 2) Když jsou Denisa a Irma poprvé na pláži, tak si všimněte, že stojí u lehátek každá na jiné straně, než v dalším záběru leží. 3) Autobus vyjíždí z Prahy na D1 na Brno (cedule výjezdu na Chodov), přestávku ale dělají na odpočivadle, které je na dálnici směr Příbram. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

No nic moc. Po třech letech jsem shlédl nějakou novou českou komedii (naposled to byla ruka, co netleská) a není o co stát. Komedie má člověka rozesmát, ne nazlobit. Větší srandu zažijete, když pojedete na dovolenou sami. Vůbec se mi nelíbila dvojice senilních babiček, jejichž příběh strašně nudil a scénky, kde se objevily přímo hraničily s únosností. To samé se dá říci o trápení hlavní představitelky. Naopak nejlepšími postavami byli manželé Bob Klepl a Eva Holubová, dvojice řidičů Karlů a dvě mladé, krásné slečny. S českou komedií to jde k šípku a to není dobré znamení. Kde jsou ty časy Pelíšků, Dědictví, Vesničky.... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Autobusem Setra s SPZ 3A4 8848, kterým Účastníci cestují, patří společnosti Vega Tour, která byla založena v roce 1991. (PAULOO)
  • Film navštívilo v kinech 792 592 diváků a vydělal 76 526 158 Kč. Statistika vydáná 1.11.2008. (Pumiiix)
  • Kromě italského města Sisitania se točilo i ve slovinském městě Piran. (Cheeker)

Reklama

Reklama