Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film ako taky hodnotim bezpecnymi 3*. Sceny zo sudnej siene su dostatocne dramaticke a Vin Dieselove vystupy dostatocne vtipne na to, aby sa divak na filme bavil. V.D. je v pohode, clovek by mu tu zozral asi vsetko, ostatni herci nezaostavaju a ani ho nepredchadzaju. Avsak ako vravim, film ako taky. Ina vec je, samotny pripad, kedy banda mafianov, zodpovedna z najrozmanitejsej plejady zlocinov, je oslobodena vdaka porote unavenej zo za vlasy pritiahnutej obzaloby a nadopovanej vystupmi charizmatickeho "pseodohrdinu". Americky porotny system v trestnom prave sa moze zdat byt spravodlivy, avsak za urcitych (filmom prezentovanych) podmienok absolutne nedostatocny. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

naprosto k neuvěření,kámoš mě to to půjčil ať na to mrknu že je to nějaký drama z vinem dieselem.tak sem se lek,a pustil si to,no a zjistil sem že je to ultra vtipně natočené drama s komediálními prvky,kde mě naprosto vyrazil dech vin(vlasy na hlavě)diesel.je vidět že zvládne i charakterní role.bravo!!!! ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

On je vcelku malej, řekla bych že mírně šmajdá, Vin jeden, a tady s příšernýma vlasama na hlavě o kterých bych hádala že budou ve skutečnosti o odstín tmavší, s příšerně nepadnoucíma kalhotama, u soudního přelíčení, z kterého se vyklubal monstr proces s mafiánskou velmi, velmi rozvětvenou rodinou. Ač již odsouzen, i bez obhájce, jakožto svědek, on ten proces zvrátil díky svému charizmatu, smyslu pro humor i schopnosti vytěžit logiku v nesmyslné otázce. V takovém hereckém výkonu Vina neznám a nevedl si fakt špatně:-) ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Diesel naskočil a herecký motor se rozběhl ( a to ho nemusím ). Toť vše. Film je totiž jinak oslavou soudní ubohosti. Už se ani nedivím, že ženská, která k smrti usušila kočku v mikrovlnce, vysoudila na výrobci slušný prachy. Porota tam chodila jako do divadla a herecké výkony ocenila nevinou. Ještě horší je, že film je i oslavou gaunerů, nejhrubšího zrna, ze kterých dělá veselé sympaťáky a vydírání, drogy, podvody a vraždy, jsou vlastně jakousi klukovinou. Byli by Vám taky sympatičtí, kdyby na ty drogy co dodávají umřel někdo, koho máte rádi ? U nás už ta ,,spravedlnost,, taky funguje. Lidi co ukradli miliardy nás všech si vesele užívají a Ti co pomalují semafor, nebo nakreslí tykadla se zavřou. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tohle je sice mafiánský film, který ale nepřipomíná žádný jiný a je v žánru gangsterských filmů totálně osamocen. Asi největším terčem je pro všechny Vin Diesel, který tu hraje postaršího mafiána a já osobně se ptal, "dokáže to?". V první pětině filmu jsem mu to nevěřil a drouhou pětinu jsem si na něho a pojetí filmu zvykal, ale zbytek filmu jsem si nehorázně užil. Musím říct, že tohle je asi nejlepší herecký výkon co Vin DIesel kdy předvedl, protože tohle nebyla role na kterou by byl zvyklý a přirozeně k němu seděla (zde se musel hodně snažit po herecké stránce aby mu to divák věřil). Každopádně mě překvapil a po nějakém čase se mi dokonce tento typ gangstera v jeho podání líbil. Celkově vzato je to pěkný film, který nemusí každému sednout, ale mě osobně dobře pobavil, překvapil i ukázal emoce. PS: Opět nedoporučuju dabing! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)
  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)

Reklama

Reklama