Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

kingik 

všechny recenze uživatele

Soudní drama režiséra Sidney Lumeta natočené podle skutečné události našlo oporu především v představiteli mafiána s dobrým srdcem Vina Diesela. Ten se své nesnadné role zhostil na výbornou a je to hlavně jeho zásluha, že jsem neusnul nudou. Film o soudním procesu, který se vlekl téměř dva roky totiž má tendenci nudit, a to v okamžicích, kdy se děj přesune ze soudní síně někam jinam. Lumet má velké režisérské zkušenosti, a tak ve scénách ze soudní síně umí diváka zabavit, protože Diesel nonšalantně odrovnává svědky svou výřečností a talentem přechytračit i přísného soudce, a tak si diváka jednoznačně strhne na svou stranu. Domnívám se, že fandit po celou dobu mafiánovi, kterému za jeho zločiny hrozí doživotí, určitě nebylo úmyslem tvůrců, ale stalo se. 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Mimochodem, chcete právníka?“ ,,Právníka? Právě jsem kvůli tomu hovadu vyfasoval 30 let za blbej drogovej kšeft......“ . Hlavním plusem filmu je (kromě Vin Diesla samozřejmě), že se jde bez zbytečnýho zdržování na věc. Tedy na soudní proces. Na proces, ze kterého se stal cirkus. A my díky všem, kteří se na snímku podíleli, máme možnost sledovat vše podstatné, co se tehdy událo. Díky režii S.Lumeta , který maximálně využil námět, jsme vtaženi do soudního drama, za které by se nemusel stydět žádný filmař. Vše pěkně odsejpá a je to většinou velmi zajímavé a také zábavné. A není divu, že všichni stáli na straně obžalovaných. V.Diesel se role zhostil velmi dobře i když velkej herec z něj asi nikdy nebude. Ale tato role mu sedla perfektně. ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Tohle je sice mafiánský film, který ale nepřipomíná žádný jiný a je v žánru gangsterských filmů totálně osamocen. Asi největším terčem je pro všechny Vin Diesel, který tu hraje postaršího mafiána a já osobně se ptal, "dokáže to?". V první pětině filmu jsem mu to nevěřil a drouhou pětinu jsem si na něho a pojetí filmu zvykal, ale zbytek filmu jsem si nehorázně užil. Musím říct, že tohle je asi nejlepší herecký výkon co Vin DIesel kdy předvedl, protože tohle nebyla role na kterou by byl zvyklý a přirozeně k němu seděla (zde se musel hodně snažit po herecké stránce aby mu to divák věřil). Každopádně mě překvapil a po nějakém čase se mi dokonce tento typ gangstera v jeho podání líbil. Celkově vzato je to pěkný film, který nemusí každému sednout, ale mě osobně dobře pobavil, překvapil i ukázal emoce. PS: Opět nedoporučuju dabing! ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní. Nafťák v téhle "one-man show" obstál a dokázal tento film utáhnout na svých širokých zádech. Samozřejmě, že mu zdárně sekundoval Sidney Lumet, který dokázal navodit tu správnou atmosféru a uhlídat si jak komickou (hlavně díky Dieselovým hláškám u obhajoby) tak i dramatickou stránku příběhu. Sem tam byl sice dost špatný střih, který narušoval kontinuitu příběhu, ale tento neduh nebyl naštěstí zas tak častý, takže srazim jenom jednu hvězdu. . . ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to taký nezvyk, aby mal vo filme Vin Diesel dlhšie vlasy, ale asi o to to zahral lepšie.Vin ukazuje, že vie zahrať aj vo filmoch, v ktorých nepotrebuje búchačky či veľké bicepsy.Dej je podla skutočnej udalosti a o to je to zaujímavejšie.Scenár je chvála bohu prekvapivo dobrý a film tak funguje skvelo po celý čas.Treba pochváliť aj skvelý strih, ktorý pri dĺžke 125 minút, film poháňa stále vpred a nemá tak žiadne výrazné nudné scény.Vin Diesel je charizmatický človek a vďaka nemu som sa dostal do filmu na celý čas. 85% - 4* ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)
  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)

Reklama

Reklama