Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Karush 

všechny recenze uživatele

Veľmi svižná a vtipná dráma z oblasti súdnictva, trochu som sa obávala, že to bude zhmotnená nuda, keďže takmer celý film sa odohráva na súde, ale práve naopak človek si ani neuvedomí, že ubehli 2 hodiiny. Doteraz som ešte nič nepočula o DiNorsciovi, bol to jeden zločinec to je isté, ale predsa svojím štýlom a zmyslom pre humor si získa na svoju stranu množstvo ľudí, stal sa slávnym tým, ako si urobil vtip zo zákona, a keď je človek šikovný a vie manipulovať s ľuďmi, tak prečo by sa z toho nemohol vysekať, no nie?! ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Filmy ze soudního prostředí se pomalu, ale jistě stávají mou parketou. A když se tohoto tématu chytne zkušený veterán světové režie, je velmi nepravděpodobné, že by byl výsledek neuspokojivý. Vin Diesel ukázal, že umí hrát, bez toho, aniž by použil svoje našláplé hnáty, hraje na city a snaží se říct, že rodina a přátelé jsou na prvním místě a já mu to sežral i s navijákem. Kde pak, Sidney Lumet ještě stále nepatří do "starého železa". ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Diesel naskočil a herecký motor se rozběhl ( a to ho nemusím ). Toť vše. Film je totiž jinak oslavou soudní ubohosti. Už se ani nedivím, že ženská, která k smrti usušila kočku v mikrovlnce, vysoudila na výrobci slušný prachy. Porota tam chodila jako do divadla a herecké výkony ocenila nevinou. Ještě horší je, že film je i oslavou gaunerů, nejhrubšího zrna, ze kterých dělá veselé sympaťáky a vydírání, drogy, podvody a vraždy, jsou vlastně jakousi klukovinou. Byli by Vám taky sympatičtí, kdyby na ty drogy co dodávají umřel někdo, koho máte rádi ? U nás už ta ,,spravedlnost,, taky funguje. Lidi co ukradli miliardy nás všech si vesele užívají a Ti co pomalují semafor, nebo nakreslí tykadla se zavřou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keďže som dospelý uvedomelý človek, rovnako ako Sidney Lumet, tak si teraz nebudem myslieť, že mafiáni sú vlastne ťažkí vtipní pohoďáci, ktorí si dajú občas koks a nejaký ten grupáč. Taktiež sa nebudem rozplývať nad Dieselovým výkonom a diviť sa, akého výkonu je schopný, pretože je to herec a to, že hraje v akčných filmoch automaticky neznamená, že nevie podať výborný výkon v niečom umeleckejšom. Vadí mi, že je ústredná zápletka, teda či je Jack mafián alebo nie je, respektíve aký podiel viny má na zločinoch v nej páchaných, málo výživná. Točíme sa stále dokola v rečníckych frázach, ktorými jediným korením je Jackov zmysel pre humor. Trochu rozprávkové poňatie možno prisúdiť určitej Lumetovej sentimentalite, vyplývajúcej z jeho veku a z toho, že sa mu už nechce stále riešiť závažné problémy spoločnosti. Find me guilty si treba radšej užiť ako komédiu. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem rafinované soudní souboje, kdy podceňovaný mafián bez vzdělání rozseká žalobce překvapivě inteligentní a vtipnou obhajobou… A místo toho? Jen pár laciných vtípků, pár šplechtů takzvané lidové moudrosti, pár urážek - dost ubohá bilance na film, co trvá dvě hodiny. Pronudila jsem se nezáživným blábolením před soudem, kdy se drogový dealer stylizoval do role kašpárka, šaška u dvora, který však ve skutečnosti neměl co říct a jeho rolí bylo jen rozptylovat porotu od skutečnosti, že souzeni tu byli vrazi, zloději, násilníci, drogoví bossové….. Odpad dávám za nepřípustnou glorifikaci hajzla a zločince a za znectění státního žalobce, ze kterého film dělá chladného ambiciózního hlupáka. SHRNUTÍ: Dvouhodinová názorná ukázka, proč porotu z lidu nenechat rozhodovat o spravedlnosti. P. S. Prohlášení: "miluji tě" zde padne častěji než v deseti náhodně vybraných německých romantických filmech. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)
  • Giacomo DiNorscio zemřel 14 listopadu 2004, během natáčení filmu. (CliffLee)
  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)

Reklama

Reklama