Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři filmů Lhář, lhář a Božský Bruce tentokrát přinášejí bláznivou komedii o omylech a nedorozuměních, které kvůli své nebetyčné smůle způsobil bystrý, ale trochu líný Bartleby „B“ Gaines (Justin LongJeepers Creepers). Když se Bartleby a jeho kámoši ani na několikátý pokus nedostanou na univerzitu, přicházejí na způsob, jak tenhle menší problém vyřešit. Založí si svou vlastní školu! Jenže…vše se rozkřikne trochu víc, než původně mělo. Kolem školy se brzy prochází houfy koček v bikinách, u bazénu se koná nekonečný mejdan a Bartlebyho čekají velké starosti – jak přesvědčit studenty a úřady, že tahle falešná univerzita má něco do sebe! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tato bláznivá potřeštěná komedie určitě zobrazuje sen nejednoho puberťáka o ideálním systému školství. Taky bych v mládí chtěla takhle prožít alespoň jeden rok života. Už ten originální nápad se založením školy bez učitelů stojí za ocenění a to nemluvím o sympatických hercích a zábavné uvolněné atmosféře, kde o vtipné situace i trapasy není nouze. Pokud nehledáte nic náročného a chcete se jen pobavit, tak tohle je skvělá příležitost. Aspoň já jsem se bavila. A pokud byste podobnou školu hledali, možná by stálo za úvahu zajet do Plzně. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ničím neurážející komedie, kterých v poslední době není mnoho. Slušné gagy (elektrošoky, poslední záběr...), nepřekážející Justin Long, příjemná Blake Lively, rychlý spád a krátká minutáž. To vše doplněno slušným soundtrackem, dobrým nápadem a nadprůměrnou režií. South Harmon Institute of Technology (S.H.I.T.) je škola mých snů. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi příjemná komedie o vymyšlené vysoké, do které jsem měl místy chuť taky chodit. Příběh je to docela fajn, i když trochu ujetej a humorných scén je taky docela dost. Justin Long s Jonahem Hillem to navíc držej i v těch horších chvílích. Jako taková komediální jednohubka, od které moc nečekáte to prostě potěší. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nejprve k Jonahovi. Tedy, hodně na sobě zamakal. Tady je to ještě pořádný cvalík. Teď k filmu. Hlavní myšlenka je pošahaná a neproveditelná. Jak by se pár dětem podařilo vytvořit a ututlat falešnou vysokou?? To je hodně velké sci-fi i na mě ;). A na závěr.. kdo normální by se dobrovolně rozhodl, že chce jít na fiktivní školu bez zázemí kvalitního učitelského sboru před skutečnou školou s tradicí a kde titul něco znamená? :D. To se vážně může zrodit jen v mysli amerického snílka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která nedokáže svůj nápad s falešnou univerzitou dost dobře a vtipně podat. Justin Long má jistě na víc a přišlo mně, že se do tohoto typu filmu moc nehodil. Obsazení čítá celkem známá herecká jména, ale i oni se nějak ve svých rolích ztratili a nepředvedli nic, co by stálo za pozornost. Vyložená nuda to nebyla, ale takto sterilní komedii lze vidět jen jednou. Ani jednou jsem se nezasmál. A to je u komedie docela smutná vizitka. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Za povšimnutí určitě stojí to, že jakmile příjde "Šrédr" na seznamovací večírek a přitře se ke klukům u kulečníku a shodí celý stojan s tágy na zem, tak všechna popadají a nikdo je nezvedne. Záhy je v záběru vidět jedno dané zpět a stojan je perfektně usazený, z dalšího úhlu záběru jsou tam už tři! Stihne někdo během filmových pěti vteřin narovnat stojan a poskládat tři tága zpět aniž by byl vidět?! (Rodriguez)
  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy Bartleby (Justin Long) mluví s Monicou (Blake Lively), se Monice nepřirozeně mění účes. (Pepy)
  • V dopise od akreditační komise je napsáno „Friday, October 27, 2006“, Bartleby (Justin Long) však v českém dabingu říká „čtvrtek, 26. října“. Když poté o datu mluví se spoluzakladateli, již mluví o pátku. (Pepy)

Reklama

Reklama