Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Rozuzlení příběhu dost nečekané a trochu to ve finále změní pohled na celkový dojem, ale převážnou dobu filmu jsem spíš kroutil hlavou a nevěřil vlastním očím co se to vlastně děje. Nespoutanost děje mi přišla nepochopitelná a ve finále jen malinko uklidnila dění. Nebavilo to natolik, aby se to odrazilo v hodnocení. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mohl bych říct, že mne skandinávská kinematografie láká víc než jiné evropské a nebyl bych daleko od pravdy, ale na tomto snímku mne zaujal obal, přiznávám bez mučení. Evokoval eroticky dusné drama, plné štiplavě vzrušujících scén... A erotické to bylo, jen jaksi v patologickém smyslu. A psychotické, s očekávatelnou pointou, dobře ovšem zahrané hlavním představitelem (Kristoffer Joner) a v rámci žánru a provenience vzniku i filmařsky mírně nadprůměrné. 65% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto Nórom vyšlo. Na začiatku, film pôsobí chladne, ale potom to roztočí, klamstvami, mysterióznou dejovou linkou a drsnou predohrou, prepracovanou zápletkou a silným erotickým nádychom. Strašne úchylný a provokatívny film, ktorý ma bavil od začiatku až do konca. Veľmi nepredvídateľný film s kopou zvratov, ale sa mi zdá, že nie všetko v tomto filme bolo dopovedané.Videné v rámci filmovej výzvy od Alisi. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by Naboer byl nějak extrémně špatný film. Mé hodnocení odpovídá skutečnosti, že vše už tu v různých podobách dávno bylo a film mi nepřinesl nic nového. Musím však ocenit brunetku Kim za její opravdu neobyčejný výkon, který mě trochu probudil! Ona se holka tak moc snažila a tady na čsfd nemá ani svou stránku, to je ale ostuda. Jinak jsem stejně jako hlavní hrdina tak nějak bloudila spletitými chodbami podivného bytu, na jejichž konci mě čekalo poněkud nevábné překvapení. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku sa zdalo, že pôjde len o psycho-týranie hercov aj divákov a ono sa to trošku zvrtlo tak, že by som to od chladných severanov určite nečakal. Ešteže som to nepozeral v noci, nemáme taký veľký byt a tak som nevyšiel na chodbu skontrolovať susedky. Erotika bola nadávkovaná úchylným spôsobom, že to uspokojí asi len malé percento a o erotickom thrilleri sa asi nedá hovoriť. Tvorcovia poskytnú jasné a zrozumiteľné objasnenie pekne po dávkach už od polovice, len dve veci zostanú nevyjasnené: Určite by som si nevedel predstaviť, že dve ženy môžu mať v byte taký bordeľ a ako sa dá nechať na tanieri s kosťami jeden plátok paradajky a za hrsť hrášku. To si už mohli zvoliť naozaj niečo iné. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)
  • Jak režisér Pål Sletaune později uvedl, měl po dobu zhotovování filmových inscenací puštěnou hudbu k filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960), který byl jeho největší inspirací. (Conspi)
  • Natáčení probíhalo od 8. června do 20. července 2004 v Norsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama