Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem film chápal, na pár menších vyjímek, až do cca 40. minuty. Pak už to chtělo trochu více soustředění a dávání si souvislostí dohromady. Celou dobu mne také doprovázela otázka "kolik sakra má ten byt pokojů?". Až někdy psychedelicky natočené, s temnější atmosférou a v čele s Johnem, který nechápe situaci stejně jako divák. Bohužel, znalejšímu divákovi již podle indícií začne docházet, jak to celé asi nakonec bude a má pravdu. Sice je tam vcelku dost zajímavých, dobrých a až matoucích, momentů, ale stejně to ústí v předpokládaný konec. Nutno ale dodat, že dobře zpracovaný. Nicméně, když člověk tohle přehlédne, tak se jedná o dobře natočený a až experimentálně natočený psychothriller, který stojí za shlédnutí. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku sa zdalo, že pôjde len o psycho-týranie hercov aj divákov a ono sa to trošku zvrtlo tak, že by som to od chladných severanov určite nečakal. Ešteže som to nepozeral v noci, nemáme taký veľký byt a tak som nevyšiel na chodbu skontrolovať susedky. Erotika bola nadávkovaná úchylným spôsobom, že to uspokojí asi len malé percento a o erotickom thrilleri sa asi nedá hovoriť. Tvorcovia poskytnú jasné a zrozumiteľné objasnenie pekne po dávkach už od polovice, len dve veci zostanú nevyjasnené: Určite by som si nevedel predstaviť, že dve ženy môžu mať v byte taký bordeľ a ako sa dá nechať na tanieri s kosťami jeden plátok paradajky a za hrsť hrášku. To si už mohli zvoliť naozaj niečo iné. ()

Reklama

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Fakt parádní psycho podívaná. Zpočátku parádní eroticky laděný thriller a v druhé půli zvrat v sondu do slušně pomatené mysli psychotického hlavního hrdiny. Skvělá atmosféra a moc se mi líbil i hlavní hrdina a ty dvě sexy sousedky - skvělé herecké výkony. Bylo to překvapivé, šokující, perverzní, drsné a naprostá haluz, jsem nadšená!!! Nakonci to do sebe všechno krásně zapadalo a musím říct, že jsem si tuhle podívanou vážně vychutnala. 85% ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná dávka schýzi a nějaké té kapky psycha. Norština je jazyk, který místo připomíná něminu, fráninu i aninu. Je zazjímavé ho poslouchat. Film má výborně vypěstované napětí, neodhadnutelný děj a je plný překvapení. I když se vám zdá, že už víte, jak to všechno je, budete uvedeni v omyl. Sice mám pocit, že s touto tématikou už bylo něco natočeno, ale protože to nemohu obhájit, dávám plný počet. Herci i herečky skvělí. Zvlášť Kim 8> Akorát to má dementní překlad do češtiny. Hate this! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Od úchyláren čekám téměř vždy víc než dostanu. Nebezpečná známost příjemně naladí romantickým sadomasochismem, vezme to přes oblíbenou schizofrenii a zastaví se těsně před nekrofilním pornem. Jako by vám těsně před orgasmem zazvonil telefon... A teď vážně. Norové nezklamali. Bezútěšná a chladná atmosféra, erotické napětí by se dalo krájet a úkrok směrem k psychu a Psychu, sic předem avízovaný a ve svém závěru i předvídatelný, působivý. Spokojenost. Na závěr !SPOILER! - Nebezpečná známost způsobuje sex - !KONEC SPOILERU! Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • První norský (v koprodukci) film, který dostal rating 18+ za posledních 17 let. Předtim to byl film Hotel St. Pauli (1988). (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 8. června do 20. července 2004 v Norsku. (ČSFD)
  • Jak režisér Pål Sletaune později uvedl, měl po dobu zhotovování filmových inscenací puštěnou hudbu k filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960), který byl jeho největší inspirací. (Conspi)

Reklama

Reklama