Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pulse je natočený ako remake úspešného japonského hororu „Kairo“. Film hovorí o skupine mladých študentov, ktorá sa musí vyrovnať so záhadnou smrťou svojho kamaráta. Už čoskoro však zistia, že to nebola samovražda. Cez monitory, displeje telefónov a rádiové vlny im nedajú spávať duchovia. Čo keď bezdrôtová mobilná technológia môže sprostredkovať kontakt s iným svetom? A čo keď tento svet využije túto technológiu, aby sa dostal k nám? Ak zapnete mobil alebo mail, ste infikovaný a začnete zabíjať. Práve toto sa stane na školských internátoch... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Akčnější, polopatičtější lite verze "pro blbečky", jež v porovnání s Kairo vyznívá poněkud triviálně. Atmosféra, mnohovrstevnatost a poměrně výrazný nad/mimožánrový přesah originálu jsou v čudu. U některých scén z Kurosawova filmu mi i po opakovaném zhlédnutí (a že třeba tuhle jsem viděla nesčetněkrát) naskakuje husí kůže jak špunty od maggi, o té existenciální depce, kterou mi přivodil zhruba na půl týdne, ani nemluvě. Při sledování remaku mi po zádech nepřeběhl ani mráz, ani mrazík, ba ani mrazíček a o nějaké depce už vůbec nemůže být řeč. Pořád je to ale celkem solidní, audiovizuálně vydařený horůrkov - a neznat originál, možná bych zvažovala čtvrtou hvězdičku. (Ještě že originál znám.) ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že sa jedná o jeden z dlhej rady typicky amerických remakov či už na staré horory z domácej kuchyne alebo čerpajúci inšpiráciu z azijských projektov, jedná sa o solidné remeslo. Nevadili mi dokonca ani otravné pekné ksichtíky priamočiaro fungujúce na násťročné publikum. Ale ak porovnám s japonským originálom, je to už trošku iné kafe. Už ten sa vyznačoval okrem originality aj typickou "divnotou" (ono už ten nebol pre hocikoho), kde miesto vizuálnych a maskérskych orgií viac dominoval pojem ,plíživý des', a zaobišiel sa bez kvapky krvi. A práve v tom je ten rozdiel medzi americkým a japonským spracovaním. Sonzero je pokiaľ viem, videoklipár a v 90tich minútach predostrie Ringovský tuctový thriller s niekoľkými fajn scénami, kdežto japonský originál sa vyznačuje práve tou správnou depresiou a skľučujúcou apokalyptickou atmosférou, nuž a tá remaku výrazne chýba. ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

Polopaticky podaný vývar z vynikajícího Kaira. Depresivní atmosféra je fuč, strašidelné plížení vystřídaly primitivní lekačky, tajemný příběh byl okleštěn na prostoduchou zápletku vysvětlovanou jako kdybyste četli návod, naprosto idiotský závěr a směšní digitální duchové na každém políčku. Původní apokalyptická premisa Kaira byla eliminována pro potřeby západního diváka a to i přes některé shodné záběry z originálu (letadlo). Bod jen za milou Kristen Bell a dobrou kameru s filtry. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Puls“ je jednoduše zbytečným remakem, což je informace, která není nijak překvapující, ale co je smutnější, to je skutečnost, že nefunguje ani po stránce vyvolávání děsu, a to jsou zde scény, které takové ambice rozhodně mají. V tomto případě platí, že původní film rozhodně stojí za pozornost, jeho předělávce je pak lepší se vyhnout, protože není o co stát. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Jediný horor u kterého jsem se opravdu bála. Opravdu jako že opravdu - vypnula jsem ho a dokoukala za světla... :) Sice to bylo před pár lety, ale pocit si pamatuju moc dobře. Všechno je to tak děsivě reálné, tak děsivě možné. Lidé jsou naprosto závislí na intenetu, na satelitech a podobných věcech a většina z nás pořádně nechápe, jak tyhle sítě fungují. "Oni jsou systém..." No fakt mi běhal mráz po zádech. Jen jsem čekala, že po skončení filmu se mi vypne počítač a objeví se nápis: "Chceš se setkat s duchem?" ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V traileri sú zábery z japonského originálu Kairo - konkrétne scéna padajúceho lietadla, ktorá bola nakoniec pre film prerobená. (ladko)

Reklama

Reklama