Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Stačilo trochu dynamičtěji zrežírovat první hodinu filmu a bylo by to za stovku. Jedná se v podstatě o kriminálku, která se ve své druhé polovině neuvěřitelným způsobem rozjede, co se akce týče a třeba souboj teleskopický obušek (Yen) versus dýka (Wu Jing) je naprosto nadstandardní záležitostí. Totéž se dá říci o závěrečném duelu, kde pětapadesátiletý Sammo Hung předvádí, že zdaleka nepatří do starého železa. Drsnou atmosféru podtrhne tlustou čárou konec, hrozivý, depresivní a nečekaný pro obě válčící strany barikády. Celkově neobyčejný zážitek s dobrými herci, tvrdou zápletkou a ještě tvrdším rozuzlením. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Slabé. Väčšina filmu tak za 2* a jednu pridávam za hustý koniec, ktorý ale nemôže zachrániť všetko. Môj prvý film s Donnie Yenom. A nič moc. Pritom očakávania boli veľké. Dej je nezáživný. Neskutočne ma sralo ako hlavný záporák môže robiť veci za ktoré by u nás mal tak 20-30 rokov natvrdo ale nedostane ani deň lebo mu neprišili vraždu. To v Hongkongu nie sú iné zločiny??? A najviac ma sralo, že som film stále musel pauzovať lebo som nestíhal anglické titulky. Škoda Donnieho lebo v ňom rozhodne problém nebol. Aj myšlienka bola. Aj niektoré zábery boli silné. K postavám som si ale vzťah nevytvoril a v polovici som chcel aby všetci chcípli a už to skončilo. Najhoršie bolo, že Donnie predviedol vcelku málo kopov a úderov. Každopádne veľký potenciál totálne premrhaný!!! Policajné hongkongské mlátičky nemám nejak extra napozerané, ale ak je toto v červených číslach tak nič moc. Keby vznikol akčný film, ktorý by bol z USA a mal by na csfd 55%, tak keby napísali, že je z Hongkongu a hercom digitálne zošikmili oči tak ten istý film by mal 70-85%. Ale ten istý film. Nespravodlivo. Nie že by som mal niečo proti šikmáčom, mnohoje mojími obľúbencami. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídny béčkový scenár z akčno/woo-ovského filmového myslenia 90tych rokov, v absolútne štýlovej, profesionálne spracovanej filmovej lahôdke. Zo začiatku klasickú, no chytľavú detektívku majstrovsky dopĺňa druhá polovica filmu, nabúchaná skvostnými akčnými fightmi a záverečných dvadsať minút som vydýchal všetok vzduch v miestnosti. Záporákov (Jacky Wu a Sammo Hung Kam-Bo) zaraďujem do môjho osobného rebríčka najväčších hajzlíkov. 85%. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Atmosféra mi hodně připomínala staré drsné francouzské kriminálky, avšak děj je mnohem více přímočařejší, dokonce jsem přesvědčen, že scénář byl napsán dost na rychlo nebo byl okopčen z jiných filmů. Je to jenom jedno klišé za druhým už stokrát viděným někde jinde. Ovšem akční scény jsou nabouchané na maximum a Donnie Yen, i když vypadá jako buzík, zvládl choreografii soubojů skvěle a divák se dočká opravdu vynikajících záběrů a vychytávek, kdy herci lítají vzduchem a dostávají dost do těla. A konečné nekompromisní zúčtování mezi gangstery a nepříliš čestnými policisty je velmi drsné a umělou krví a mrtvými se nešetří. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborný akční film, který překvapivě nemá tolik akce, ale když už na nějakou tu akci dojde, tak to stojí za to. Především závěr je naprosto dechberoucí a moc ho ani nezkazí nějaký ten digitální trik, který je zde použitý. Ale opravdu jen ve scéně, kde to bylo skoro nutné. Dobré finále a hlavně naprosto skvělí Donnie Yen a Sammo Hun Kam-Bo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama