Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Nedokážu určit, co je to film noir. Já se těšil na solidní kriminálku a nakládačky, ale dostal jsem jen zlomek co jsem chtěl. V časovejch sekvencích jsem se ztrácel jak dítě v supermarketu a po celej film jsem z toho nevybruslil. Režisér tam chtěl mít všechno, a trochu to přeplácal. Za bitky, příběh a zpracování je to za tři hvězdy a tu zmatenost mi už nikdo nevymaže. Velká škoda. Ale bylo to předvídatelný jako prase. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

V prvních 15 minutách se toho stana tolik, že by to jinému filmu stačilo na celou délku, pak už je to trochu Hong Kong klišé s povedenou (ale v podstatě sporou) choreografii rychlého kung-fu, kde dřevotříska praští jako v nejlepších dobách žánru. Závěr je veden v rozměru skoro až shakespearovské tragédie a předchozí průměrný obsah trochu povytahuje jako za příslovečné šle. II Scénář: Wilson Yip, Kam-Yuen Szeto, Wai Lun Ng. 65% ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Alternatívny názov aj Sha Po Lang. Hodnotenie je za necenzurovanú HK verziu. Tá ma oproti čínskej v sebe zakomponovanú jednu scénu navyše, ktorá však zásadne mení vyznenie ako aj pointu celého filmu smerom k temnejším prúdom, čo len spätne podtrhuje noirovosť príbehu a snímky ako celku. Okrem úsmevných chybičiek v podobe takmer neustále čistého obleku zabijaka v bielom (aj potom, čo so zopár protivníkov spravil cednik na hemoglobín) a občasnej skratkovitosti v deji niet čo vytknúť. Atmosféra funguje ajv neakčných sekvenciách, pričom samotné konfrontačné súboje (precízne a prehľadne nasnímané aj vďaka existencii dlhších záberov a menej frekventovaných strihových zásahov) prepínajú snímku na vyšší bojový level, ktorý vám pripomenie zlaté časy honkongskej "mlátičkovej" výrobne. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Kill Zone je podle mě skvělý akční thriller, ve kterém se sešla spousta skvělých herců. Ze začátku je to pomalejší a i Donnie nemá moc prostor, ale zhruba poslední půlhodinka, je pastva pro oko nejednoho fandy bojových sportů. Sammo Hung, Donnie Yen i Jacky Wu předvádějí parádní kousky. Za mě 80% :) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Skvělý policajtský akční film, kde po hongkongském způsobu umírá jedna charismatická postava za druhou a bitky jsou jedna úžasnější, než druhá a všechno spěje k dokonalému závěru. Trošku mi vadil jen jinak výborný zabiják mafiánského bosse, protože s takovým obličejem by měl hrát spíš chovance z nějakého ústavu, než dokonalý stroj na zabíjení. 4,5* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)

Reklama

Reklama