Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (231)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Známe herecké mená, no najviac aj tak vynikla podľa mňa herecky Emmanuelle Béart, ostatné mali buď otrasné postavy alebo to podľa mňa nezahrali dobre, proste neveril som to, najmä tým správaním. Scenár je dosť otravný, normálne som sa tešil na tie piesne. Zápletka a dej je podobný iným filmom, aj keď môže byť, že je to v niečom jedinečné, no ako film by som to už nechcel vidieť. Nepobavil som sa a za mysteriózny film by som to tiež nepovažoval. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Opět váhání mezi 3(průměr) a 4(nadprůměr) hvězdami. Sice to má napínavý konec, zajímavé herecké ztvárnění atd. Na drauhou stranu se mi moc nezamlouval zpěv, škoda že film nebyl koncipován jinak než muzikál s komedií (ono nějakých megavtipných scén tu zrovna taky moc nebylo). Většině z vás se asi líbila francouzština, mě naopak překážela, protože jsem vůbec nerozuměl, proto jsem zpěv vždy přeskakoval a film mě celkově nijak nestrhnul do svého děje. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Vražedná kombinace (ne)umělce Ozona, divadelnosti a mnou nevyhledávaných, do sebe namixovaných žánrů krimi/muzikál mi před projekcí způsobila záchvat anxiety. Jenže to obsazení! Deneuve s Huppert jsou sázkou na jistotu a sledovat jejich um byla radost, Ledoyen se svými kostýmy nejlépe přizpůsobila barevné atmosféře snímku a hlavní perlou celé estrády se zcela nepochybně stala Louise v úchvatném provedení Béartové. Problém ovšem nastal s muzikálovými čísly, není horšího tanečníka než já, ovšem Deneuvové "šlapání zelí" se mi zdatně vyrovná, z Richardové vynucené homosexuální zpovědi (Ozóne, ty si nedáš pokoj!) mi bylo vyloženě šoufl, ostatní čísla byla velmi průměrná, do nadprůměru vystoupala jen živočišná Emmanuelle, jen její číslo mělo šmrnc. Co se týká scénáře, tak ten považuji za průměrný, tohle "christieovské" odhalování důkazů mi ani na papíře nic moc neříká a ve filmu to působilo strašně nahodile. Když se to hodilo, přišla některá z holek s "šokujícím odhalením" a indicií, bylo toho moc a mě to pak příliš nebaví. Závěrečnou pointu jsem neočekával, ale tušil jsem postavu, která ji bude mít na svědomí (nemohl to být nikdo jiný než ta nejméně výrazná). Jen nevím, jestli mě potěšila nebo naštvala. Vlastně mě asi ani příliš nezajímala a to je špatně. A i po tomto snímku si stojím za svým, že divadlo se na filmové plátno nehodí. Vidět holky na prkně, byl bych nadšenej, tahle...no průměr. Ale ještě se na to podívám. A s Tebou Ozone, se definitivně rozcházím. Nesedíme si. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Divadelně laděná nuda, která na filmovém plátně působí extrémně komicky a staticky. Doufal jsem, že půjde o působivou hru několika koček, které si přehazují krvavý nůž ze zad manželky jedné z nich. Vše šlo mimo, když mi došlo, že se bude hodně zpívat a zbytek nic. Škoda, všech těch nudných písniček, které mezi ženami příliš nefungují a mezi kterými je nejkrásnější jednoznačně Emmanuelle Béart a herecky dominují Catherine Deneuve a Isabelle Huppert. Francoise Ozon promarnil jednu ze svých šancí jak mě dostat, ale alespoň ukázal, jak je pro muže těžké být se ženami... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hra Roberta Thomase "8 žen" proběhla celým Českem, hrála se i v Lanškrouně, Boleslavi, Bydžově, větší města pomíjím. Každá z žen se tu prezentuje nejen svou humorně pojatou povahou, ale i písničkou (texty viz youtube). Humor a písničky jsou dobře dohromady, dobře to vypadá i dobře to zní. Samozřejmě si můžeme přitom současně přehrávat "pohlavně" opačnou verzi: člověk s dýkou je žena. Peripetie mohou být obdobné, jen závěr se bude nejspíš lišit. Zdánlivá oběť vyrazí z pokoje a všechny falešníky postřílí. Pozn.: Ludivine Sagnier (Catherine), která všechno zosnovala, zpívá: "Papa papa papa t'es plus dans l'coup papa - taťko, taťko, taťko, jaksi už nejseš ve formě taťko". ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Roli Augustine měla hrát francouzská herečka Marléne Jobert, ale odmítla. Roli tak získala Isabelle Huppert. (Terva)
  • Když Louise ukazuje fotku svého bývalého zaměstnavatele, tak ukazuje fotku Romy Schneider. (Teres)
  • Virginie Ledoyen, která hrála těhotnou Suzon, byla těhotná i ve skutečnosti. (Teres)

Reklama

Reklama