Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je založená na dvou dobrých postřezích: 1.) Hugh Grant má lecos společného se Simonem Cowellem, "zlým Angličanem" z americké Superstar. 2.) Dennis Quaid je trošku podobný Georgi Bushovi. Pro účely filmu nastudoval jeho mimiku tak dokonale, že má člověk sto chutí podat mu banán. Jenže s dějem je to horší - satira na Superstar i na nekompetenci mocných by si zasloužily každá vlastní film. Autorům dalo tolik práce proplést ta dvě témata dohromady, že už nezbylo moc místa na humor. :( 50% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.... „Mám lidi na psaní projevů, píšou pro mě celou kariéru a poradci mi říkají jaké mám zaujmout stanovisko. Už si ani nepamatuji, proč jsem chtěl začít s politikou. Myslím, že to chtěla má matka. Ukázat mému tátovi, že to může dokázat každý idiot.“ Tak tahle sebekritika „amerického prezidenta“ nakonec rozhodla, že jsem přidala 1*, jinak jsem naprosto nepochopila „co tím chtěl básník říct.“ ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid, William Dafoe a především Hugh Grant jsou hlavními tahouny a dodavateli kvality=zábavy v této průměrné a nepříliš originální společenské satiře. Je až překvapivé, že v příběhu s tolika liniemi a postavami, který má navíc jen něco přes 100min., se najde tolik hluchých, zbytečných a hlavně nudných míst. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nejhorší rádoby komedie, kterou jsem v poslední době viděla. Postrádá nějakej děj, vtip nebo aspoň originalitu. Navíc ta scéna, kdy Sallyin přítel ověšený bombou zničehonic obrátí a místo výhružek se dá do sladkého zpěvu, který američany uplně chytil za srdce, byla fakt směšná a trapná. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, kdo sa na tejto komédii podieľal, či už za kamerou alebo pred kamerou, som z celkového výsledku sklamaný. Zvučné a ostrieľané mená lákali na konečne vkusnú satirickú komédiu, ale po zhliadnutí som mal veľmi zmiešané pocity. Nemilo prekvapený som bol aj z hereckých výkonov, kde napr. Dennis Quaid parodoval skôr estrádneho komika, ktorý paroduje prezidenta najmocnejšej krajiny, než samotného prezidenta a rozhorčený som bol aj z Mandy Moore, ktorá len opäť dokazuje, že najlepšie zahrá Mandy Moore. Najuveriteľnejšou postavou, ktorá sa ani nehrá, že prejde akýmsi zázračne naprogramovaným vývojom, bola postava znudeného moderátora a hviezdy show, v podaní Hugha Granta. Tvorcom sa možno podarilo do filmu dostať všetko, čo chceli, ale obávam sa, že veľa z toho, čo chceli povedať sa cestou k divákovi akosi vytratilo. Ukázať na niečo prstom a povedať k tomu vtipnú no zároveň aj trpko pravdivú poznámku, je ako sa už neraz ukázalo, pre filmárov ťažké sústo. Problémom je, tak ako aj v tejto komédii, že filmári nevedia ako z dobre nahodenej mozaiky rôznorodých a v skutočnosti reálnych, avšak do seba vôbec nezapadajúcich hrdinov, dostať akési logické a pre diváka prijateľné vyústenie v podobe pointy, ktorá sa mi nevysmeje po dvoch hodinách do xichtu s tým, že to takto tvorcovia vidia a ja im to mám zožrať aj s navijákom. Pretože tá záverečná katarzia bola ako šplechnutie do tváre 100 ročným vínom. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)
  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)

Reklama

Reklama