Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

tommy187 

všechny recenze uživatele

Priemerný film, na klasický americký motív. Hugh Grant podal pomerne solídny výkon, ale Dennis Quaid sa mi nepáčila. Celkovo vo filmoch, kde hrá Grant zvykne režisér nasadiť nejakú béčkovú herečku, ktorá mu to celé pokazí. Ale aj tak, réžia bola nevýrazná a pointa ..., typický americký resp. holywoodský motív. Bohužiaľ je už otrepaný, nedá sa nič robiť. ()

ethos 

všechny recenze uživatele

No co sa tyka filmu az neuveritelne trapny,aby som vysvetlil tieto dve hviezdy su za Granta keby tam nebol bol by to jasny odpad. Co sa tyka posolstva tak tento film je absolutny brutalny hmus proste svinsto. Narazam na ten koniec ako sa ten vojak zabil pretoze ho podvazala a cele to malo vyzniet ako vtip. Tak to je uz co!!!!! Sally to je ako ta baba tak ta ani nemala ziadne vycitky svedomia ani na sekundu a na koniec sa stal super slavnou moderatorku tej sutaze. No proste svinsto. Fuj, fuj a este raz fuj. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda útoky na americkou politiku od lidí, kteří o ní neví nic víc, než že si přečtou nějaké vtipy o Bushovi na internetu. Nemám ráda, když někdo tvrdí, že Bush šel do Iráku kvůli ropě. Na druhou stranu musím přiznat, že lepší a zábavnější parodii na politiku USA jsem už dlouho neviděla. Mám takový pocit, že Dennis Quaid snad studoval výrazy obličeje George W. Bushe, protože jakožto člověk, který Bushovy projevy celkem často sleduje, jsem se při nástupu Quaida na scénu často pomalu zřítila ze sedačky smíchy. Tenhle film totiž není komedie a už v žádném případě drama. Je to prachobyčejná (a přiznejme si, že často i hodně dobře udělaná) parodie na všechno, co hýbe Amerikou: na American Idol (u nás pojmenované jako Česko hledá SuperStar), na jeho soutěžící, na americkou politiku, na válku v Iráku, na Al Kaidu. A může vám být úplně ukradené, že postavy nejdou do hloubky třeba tolik jako V dobré společnosti nebo že pitomější scénář jen tak nenajdete; tenhle film si vzal za úkol pobavit vás. A myslím, že pokud máte rádi satiru, líbit se vám bude. Mě osobně překvapil, protože jsem čekala něco mnohem horšího. Není to na čistý 4* (dokonce bych bez Quaidovi role házela hodnocení někde mezi 1 a 2 hvězdičkami), mým filmem roku se to nestane, na druhou stranu by ale American Dreamz do zapomnění úplně upadnout neměl. Už je kvůli té jedné, v tomto komentáři tolikrát zmiňované, postavě. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavy film. Hugh Grant je klasicky vyborny a ako sarmantny hajzlik plne ovlada obrazovku,teda ked je na nej.Rovnako velku pochvalu mam pre cim dalej sympatickejsieho Dennisa Quaida,ktory ako "osvieteny" americky prezident je tiez velmi slusny.K Dafoemu sa vyjadrovat netreba:)Namet je v celku originalny,ale celkovo mi to pripada by akosi umele,sterilne.Akoby postavy by boli len karikatury bez vlastneho zivota nasadene do celuloidoveho sveta. 3,5/5* ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

U dělat parodii z věcí co se dějí kolem nás a denně nás ovlivňují byl skvělý nápad. Vybrat Granta do role baviče a Mandy Moore do role hvězdy - super, tomu nemám co vytknout. Ale přesto je pro mě film obrovským zklamáním. Parodie, při které se nudíte, to nejde moc dohromady. Bohužel, domnívám se, že paul Weitz nezvládl svoji roli. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)
  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)

Reklama

Reklama