Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (766)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po delší době sitcom, který se nesnaží zavděčit všem. V hlavní úloze ztělesněného pojmu "white trash" exceluje Jason Lee a nejen díky němu, ale i stylem humoru to připomíná díla Kevina Smithe. Humor, který se nebojí navést do čehokoliv a kohokoliv a přitom nespadá k fekálním vtipům. Navíc zaběhlé schéma tvůrci tu a tam okoření nějakou "specialitkou"; vznikají tak památné epizody typu parodie na COPS z druhé série. Prostě takřka ideál komediálního seriálu, který si i na počátku třetí série udržuje stále stejně výtečnou úroveň kvality. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mám moc rád a moc mě mrzí, že ho stopli. Díky němu jsem začal více dělat dobré skutky a také jsem začal trochu věřit v karmu a možná jednou nebo vícekrát se mi to už vyplatilo. Nejen díky tomu, ale i vtipným situacím a hláškám především Randyho, který je boží sem si tenhle seroš moc oblíbil. Všechny herce, kteří hrají hlavní postavy se okamžitě staly mými oblíbenci, protože dokázali naprosto brabůrně zvládnout charaktery svých postav a i když je vidím v jiných filmech, tak si vždy představím právě je, ze seriálu Jmenuju se Earl. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Středoamerické buranství v přímém přenosu. Co zde nejvíce oceňuji, je ta dokonalá vykreslenost postav, která do jednoho není kladná, ani žádným americkým ideálem, jaké známé ze všech těch opulentních amerických sraček na pokračování. Navíc zde probleskuje taková ta srdečnost jednodušších lidí, čímž je mi to docela blízký. A humor, který je zde alfou a omegou, tak ten je na Oscara. Earl a Randy jako duo imbecilů v dokonale propracovaném seriálu o touze napravit své hříchy, je zkrátka vynikající nápad a skvělý tah na branku... teda, na bránici diváka a asi nejen z USA, ale i z Česka. Na druhou stranu mi trochu vadí, že se tak nějak drží furt při zdi a je stále více slušnější. Tak snad z toho nakonec nebude nějaká jehovistická agitace pro nerozhodné demokratické voliče. Jason Lee a první sezóna za těch pět hvězd ale stojí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborný komediální seriál s hned třemi megavtipnými charaktery (Joy, Darnell, Randy) a charismatickým Jasonem Lee v hlavní roli. Zásadní je prostředí, kde se to výhradně odehrává, tedy klasický americký maloměsto/předměstí a tím pádem jeden vidlácký average Joe za druhým. První, druhá a čtvrtá sezóna je super, jen ta třetí nic moc. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Earl Hickey (Jason Lee) sepíše seznam všech špatných věcí, kterých se dopustil na lidech ze svého okolí a snaží se je napravit. Earlovi při tom pomáhá jeho věčně hladový a přitroublý bratr Randy Hickey (Ethan Suplee). Beau Bridges jako jejich otec Carl Hickey s černovlasou parukou neměl chybu a je škoda, že nehrál ve více dílech. Zhlédnuto 96 epizod z 1. až 4. sezóny. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

  • V seriálu se často objevují narážky na hudební skupinu Lynyrd Skynyrd. V několika epizodách je použita jejich hudba, Earl (Jason Lee) často nosí tričko s jejich logem a v epizodě Do koulí Earl zpívá jejich skladbu "Freebird". (DJDVD)
  • Earl (Jason Lee) vychází ze samotky a nemá vousy, jen strniště, což neodpovídá 60 dnům, během kterých byl na samotce věznění. (dc125)
  • V epizodě se objeví Ford Mustang Hardtop z roku 1965 (ve stavu před renovací představovaný vozem o rok novějším) a Pontiac Firebird Trans Am ročník 1977 Billyho Reeda (Timothy Olyphant). (J.F.B.)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama