Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (762)

juta 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mám moc rád a moc mě mrzí, že ho stopli. Díky němu jsem začal více dělat dobré skutky a také jsem začal trochu věřit v karmu a možná jednou nebo vícekrát se mi to už vyplatilo. Nejen díky tomu, ale i vtipným situacím a hláškám především Randyho, který je boží sem si tenhle seroš moc oblíbil. Všechny herce, kteří hrají hlavní postavy se okamžitě staly mými oblíbenci, protože dokázali naprosto brabůrně zvládnout charaktery svých postav a i když je vidím v jiných filmech, tak si vždy představím právě je, ze seriálu Jmenuju se Earl. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

I keď verím na karmu, sledovanie blbých a negatívnych ľudí mi nerobí dobre. To, čo malo byť vtipné, pre mňa bolo niekedy primitívne, a udalosti často predvídateľné. Iba som čakala, kedy mu niekto na tom zozname povie: screw you and your stupid list. Prišlo mi nerealistické, že všetci mu boli takí zhovievaví. A opakované hit&run, ešte prvé tri sa dali zožrať, ale ostatné iba kričali po nedostatku kreatívnosti, aj keď by vsádzali na-princíp opakovania zdôrazňuje pointu. No ale napokon, to predsa len také zlé nebolo (hlavne kvôli Cataline). Celkom fajn oddychovka. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Není karma jako karma a ani seriál o buranech vždy nemusí postrádat originální a velmi nosnou, byť nebezpečně dvousečnou, myšlenku či inteligentní humor.. Jmenuju se Earl rozhodně platí za další velmi dobrý projekt šílence Grega Garcii, který se zkrátka vyžívá v bizarních motivech i charakterech, a tak se nabízí otázka, zda by nebýt předčasného ukončení celé série, která učinila z Jasona Leeho hvězdu, došlo k tomu očekávanému rozmělnění děje stojícího na velmi jednoduchém leitmotivu.. Mě by ovšem hodně zajímalo, zda by se tvůrcům vůbec podařilo nalézt důstojné finále.. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Earl je skvělý seriál. Už jen ten námět osloví - vyvrhel Earl objeví karmu, rozhodne se změnit svůj život a snaží se odčinit vše špatné, co kdy komu udělal. Všechna ta ponaučení plynoucí z jednotlivých přečinů jsou přitom sdílena přitažlivou formou, není to nějaká prvoplánová touha vychovávat (jen přikázání "nekuř" a "chovej se ekologicky" mi přišla moc podbízivá). I přes tento bohulibý tón zůstává Earl hlavně komediálním seriálem. V tomto ohledu bezesporu kraluje Randy skvěle zahraný Ethanem Supleem. Ten vás musí bavit, i kdybyste ten seriál z duše nenáviděli. Skvělí jsou též Darnell s Joy... Teprve ve třetí sérii Earl lehce ztrácí dech; vězení se povedlo, co už bylo horší, byla epizoda (resp. půl série) s komatem a Billie, kde to už trošku skřípalo. Čtvrtá série už byla hraniční co do kvality, takže je dobře, že se zatáhlo za záchrannou brzdu a seriál skončil. Nejhorší na (téměř) všech seriálech je, že nevědí, kdy skončit. Respektive tvůrci z nich dalšími pochybnými sériemi chtějí vytřískat poslední pětník. Ano, možná by přišly ještě tři čtyři úspěšné série. Spíše by však došlo k úpadku, kterého by nikdo z nás jistě nechtěl být svědkem. Jen se to mohlo scénáristům donést dříve, aby seriál ukončili lépe než odkazem na další sérii, která nikdy nepřišla... 90% (1. série - 100%, 2. série - 100%, 3. série - 90%, 4. série - 60%) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem takřka celou první sérii a vyjma nápadu s odčiňováním hříchů a několika málo vtipů, které bych ovšem spočítal na prstech jedné ruky, jsem si nevšiml ničeho, kvůli čemu bych měl dát více než tuhle jednu hvězdu. Bohužel, Earle, jsi příliš velký idiot na to, abys mi mohl být sympatický. A tvému seriálu chybí jen nahraný smích. Trapné. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama