Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (765)

Faye 

všechny recenze uživatele

Earl setřel los s výhrou 100 000 dolarů a srazilo ho auto, 10 vteřin štěstí bylo pryč, stejně jako výherní los. V nemocnici mu manželka podstrčila k podpisu rozvodové papíry a krátce na to si vyslechne v TV radu od Carsona Dalyho „Věřím, že co se má stát, to se stane. A tak se taky snažím žít. Děláš dobré věci a dobré věci se stanou i tobě. Děláš špatné věci a ty se ti pak vrátí. Karma.“ A v tu chvíli mu to dojde, sepíše seznam co kdy komu provedl a v okamžiku, kdy začne napravovat první špatnost, mu jeho šťastný los přistane u nohou. Potvrzení, že zvolená cesta dobra je ta správná. Karma. Není to sice humor přesně podle mého gusta, ale zvykla jsem si velmi rychle. A to jakým způsobem Earl řeší zjevně nenapravitelné záležitosti, to vážně nemá chybu např. „Vzal jsem vám syna na dva roky a jediný způsob, jak vám ten čas vrátit je dát vám další dva roky na tomhle světě.“ nebo „Vzal jsem ti jedinou příležitost dát touchdown. Musím ti ji vrátit“ Zdá se Vám to nemožné? Tak Earl a jeho karma vás přesvědčí, že to není problém. A mimochodem, tahle karma a k ní seznam osobních svinstev, které je potřeba napravit, to není vůbec špatný nápad a nejenom pro seriál. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

My Name Is Earl je dobrý seriál, postupem času se ale (rozuměj v řádu desítek dílů) kvůli své základní pointě začíná nepříjemně opakovat a to je velká škoda. Mě to postihlo v polovině druhé série, kdy jsem najednou přestal mít chuť na pokračování. Moc fajn je hlavní postava a hlavně tak trochu to "prostředí", ve kterém se všechno odehrává - nápad s podvodníčkem a defacto klasickým americkým balíkem (v této souvislosti mě napadá Alabama Man ze South Parku :)), který se tak trošku po buddhovsku snaží odčinit své hříchy je parádní, víc jak dvě série bych z toho ale už netěžil. Takže tak, fajn zábava, nic zvláštního... 7/10 PS: zpětně se dívám, že jsem byl docela přísný, Earl je skvělý seriál, na dnešní dobu seriálové komediální produkce USA je to malý zázrak, baví mě to i na podruhé a zvyšuju hodnocení na 8/10 ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

"Znáte takovej ten typ chlápka, co snad nikdy neudělal nic dobrýho a pak se diví, proč jeho život stojí za hovno?" Tak to je Earl. Kdysi pouliční zlodějíček, příživník a lenoch, ovšem nyní, po své autonehodě, uvědomělý občan, věřící v karmu, snažící se napravit všechny svoje hříchy. Earl Hickey, velmi dobře ztělesněn Jasonem Lee, nás díl od dílů seznamuje se svými bývalými, většinou dosti vtipnými vylomeninami a prohřešky a ukazuje nám, jak se je snaží napravit... My Name Is Earl je docela originální, ale hlavně velice sympatický, pohodový a vtipný seriál, celou ústřední partičku si určitě oblíbíte, speciálně Darnell se svým panem želvou nemá chybu :) Vytknul bych snad jedinou věc a to, že některé díly mají až příliš nucený happy end a morální ponaučení za každou cenu. 8/10 ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

I keď verím na karmu, sledovanie blbých a negatívnych ľudí mi nerobí dobre. To, čo malo byť vtipné, pre mňa bolo niekedy primitívne, a udalosti často predvídateľné. Iba som čakala, kedy mu niekto na tom zozname povie: screw you and your stupid list. Prišlo mi nerealistické, že všetci mu boli takí zhovievaví. A opakované hit&run, ešte prvé tri sa dali zožrať, ale ostatné iba kričali po nedostatku kreatívnosti, aj keď by vsádzali na-princíp opakovania zdôrazňuje pointu. No ale napokon, to predsa len také zlé nebolo (hlavne kvôli Cataline). Celkom fajn oddychovka. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mám moc rád a moc mě mrzí, že ho stopli. Díky němu jsem začal více dělat dobré skutky a také jsem začal trochu věřit v karmu a možná jednou nebo vícekrát se mi to už vyplatilo. Nejen díky tomu, ale i vtipným situacím a hláškám především Randyho, který je boží sem si tenhle seroš moc oblíbil. Všechny herce, kteří hrají hlavní postavy se okamžitě staly mými oblíbenci, protože dokázali naprosto brabůrně zvládnout charaktery svých postav a i když je vidím v jiných filmech, tak si vždy představím právě je, ze seriálu Jmenuju se Earl. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

  • Když policie přijde do bytu Darnellovy (Eddie Steeples) babičky a najde v jeho pokoji několik rostlin marihuany, tak Darnell jednu z nich vezme a uteče oknem. O pár minut později, když ho policie spatří na ulici, už ale nese rostliny dvě. (newer_more)
  • Karma, hlavní motiv seriálu, vycházející z buddhismu, je v seriálu prezentována odlišně. Dobré a špatné skutky podle karmy sice ovlivňují náš život, ale až ten příští. (Peterel)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama