Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (765)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americké sitcomy sleduju jen velmi sporadicky a v podstatě se dá říct, že jen dva tituly z posledních let mě čas od času přimějí, abych si sedl k televizní obrazovce. Vedle Earla je to Teorie velkého třesku. Sitcom ukazuje život "bílé lůzy" a utahuje si z jejich duchovního obzoru a životního stylu. Je to s nadsázkou řečeno jakási hraná variace na kultovní animované Simpsonovy. Nemám buranský humor a buranské hrdiny amerických komedií nijak v lásce, ale tohle je vtipné a kupodivu i kultivované. Navíc originální a přestože základní schéma nápravy starých hříchů jednoho budižkničemy a zlodějíčka se nijak nemění, je to stále svěží s mnoha nápady, takže seriál neupadá do stereotypu. Protože nesleduju každou epizodu za sebou, nemá šanci se mi obehrát. Celkový dojem: 90 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu, který mě opět donutil usednout k televizi, pravidelně, každý večír. A to pozor, i přesto, že koukám na dabovanou verzi. Takže si nechte ty kecy, že dabing je strašnej, zase tak hroznej není. I přes něj mám totiž rád uplně všecky postavy, které se v seriálu objeví a ten nápad, ten je radost sledovat. (9/10) ()

Reklama

prome 

všechny recenze uživatele

Chytlavý a dobrý seriál jenže, 1 série je za 5*, 2 už je horši, ale stále dobrá takže za 4*, ale 3 už hodně upadá a některé díly jsou tak nudné, že to raději vypnete takže slabši 3*. Doufám že stávka tomu pomůže a dalši díly budou lepši. Třetí série nedokoukaná. Viděl jsem pár dílů z novějších sérií a nepřišlo mi to vůbec vtipné. Škoda. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

1. série Takový pohodový oddechový komediální seriál. Earl je zlodějíček, který objevil karmu, sepsal všechny své lumpárny na papír a snaží se každou z nich napravit. A pokud náhodou si dá pauzu nebo nechce něco napravit, karma si ho ihned najde a dá mu to pocítit. Velice se mi 1. série líbila, baví mě to a neustále si musím pouštět další a další díly. 2. série je vlastně hodně podobná té první, pořád Earl plní věci ze svého seznamu, pořád je tam spousta vtipných momentů, možná je však v této sérii trošku více záběrů kdy se vracíme do minulosti. Pořád ale perfektní jako první série. A nejlepší epizoda druhé série jednoznačně "Hráli jsme v seriálu" (Our "Cops" Is On!). Ve 3. sérii nastane mnoho zvratů. První polovina série se odehrává ve vězení, už to chtělo nějakou změnu a vězení je dobrý nápad. Druhá polovina série už je ovšem trošku slabší, Earl je několik epizod v komatu, takže se tam nic moc neděje a poslední díly jsou věnované vztahu Earlovi a jeho ženě, což taky nebylo až tak dobré. 4. série tu hodnotím se zpožděním, už si tolik nevybavuju o čem to přesně bylo, ale ta série byla fajn. Také jsme se konečně dozvěděli pravdu o Krabákovi. Jen škoda, že seriál nemá žádný konec, určitě by si ho zasloužil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Na prvý pohľad praštené ale všetko tu tak pekne trefne zapadá a účelovo zabáva, má to v konečnom dobrú myšlienku. Dobre napísané postavy, dokonca aj Joy, ktorá pôsobí v prvom dojme otravno ako vred tu má svoje miesto a robí dobrú kulisu pre tú zvrhlú srandu. Banda podesov čo baví vo veľkom. /90%/ ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

  • Podpis, který měla Joy (Jaime Pressly) na břiše, patřil skutečně Larsi Ulrichovi, bubeníkovi ze skupiny Metallica, který souhlasil, že se sám podepíše, protože je fanouškem seriálu a líbilo se mu, že Earl (Jason Lee) dost často nosí trička Metallicy.. (Rimer545)
  • Catalinino (Nadine Velazquez) vyprávění je parodií na jihoamerické telenovely. Milence Cataliny v jejím příběhu si zde pak zahrál Miguel Varoni, jenž hrál v mnoha telenovelách a několik jich i sám režíroval a produkoval. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama