Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (762)

boshke 

všechny recenze uživatele

Earl je skvělý seriál. Už jen ten námět osloví - vyvrhel Earl objeví karmu, rozhodne se změnit svůj život a snaží se odčinit vše špatné, co kdy komu udělal. Všechna ta ponaučení plynoucí z jednotlivých přečinů jsou přitom sdílena přitažlivou formou, není to nějaká prvoplánová touha vychovávat (jen přikázání "nekuř" a "chovej se ekologicky" mi přišla moc podbízivá). I přes tento bohulibý tón zůstává Earl hlavně komediálním seriálem. V tomto ohledu bezesporu kraluje Randy skvěle zahraný Ethanem Supleem. Ten vás musí bavit, i kdybyste ten seriál z duše nenáviděli. Skvělí jsou též Darnell s Joy... Teprve ve třetí sérii Earl lehce ztrácí dech; vězení se povedlo, co už bylo horší, byla epizoda (resp. půl série) s komatem a Billie, kde to už trošku skřípalo. Čtvrtá série už byla hraniční co do kvality, takže je dobře, že se zatáhlo za záchrannou brzdu a seriál skončil. Nejhorší na (téměř) všech seriálech je, že nevědí, kdy skončit. Respektive tvůrci z nich dalšími pochybnými sériemi chtějí vytřískat poslední pětník. Ano, možná by přišly ještě tři čtyři úspěšné série. Spíše by však došlo k úpadku, kterého by nikdo z nás jistě nechtěl být svědkem. Jen se to mohlo scénáristům donést dříve, aby seriál ukončili lépe než odkazem na další sérii, která nikdy nepřišla... 90% (1. série - 100%, 2. série - 100%, 3. série - 90%, 4. série - 60%) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem takřka celou první sérii a vyjma nápadu s odčiňováním hříchů a několika málo vtipů, které bych ovšem spočítal na prstech jedné ruky, jsem si nevšiml ničeho, kvůli čemu bych měl dát více než tuhle jednu hvězdu. Bohužel, Earle, jsi příliš velký idiot na to, abys mi mohl být sympatický. A tvému seriálu chybí jen nahraný smích. Trapné. ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

...taky mám lejstrum...musim se přiznat, když se tak denně procházim těma temnejma uličkama, občas mam v hlavě bubáky, abych neskončil jako ten legendární slepěkoň, jak je to v tý písničce..hlavně kůli těm mejm ošklivejm narážkám na rómy... třeba tudle, když sem se posměšně divil, jak je možný, že číst z ruky uměj, ale počítat z hlavy nedovedou... tak sem to chtěl dneska odčinit...popíšu situaci...byl sem na nákupu v bille, košík plnej potravin, a když už sem stál u pokladny, předběhli mě dva občani,... hned vyndali ty svý stravenky na jídlo ale paní prodavačka jim říká: notak notak, pěkně zpátky, ten pán tu byl předvámi...a oni se na mě tak smutně podívali a prosili (ó přímo žadonili): PUSŤ NAS, MAME JENOM DVOJE CIGARETY A PIVO, A TY MAŠ PLNEJ KOŠIK ŽRADLA..a to byla pro mě příležitost vykonat dobro, a tak povídám...:ale no tak je nechtééé, vždyť sou to taky lidi..a voni pak začali mávat rukama nahoru dolu, asi mi děkovali nebo co, tak sem pokejval, jakože NENIZAČ, pochválil jim holinky, vodfajfkoval si že sem se zastal narodnosti menšiny a šel sem vratit vozejk ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si vtipnejsi hranej americkej serial za poslednich par let. Zatim jsem videl komplet dve serie a diky bohu, ze vznikaj dalsi dily, potoze tohle je zkratka narez. Jason Lee snad v zivotni roli, k tomu jeho partak bratr Randy v podani Ethana Supleeho a spousta vedlejsich uchylnejch a vtipnejch postav, jako treba uchylnej Timothy Stack. Earl je takovej ten mega flakac ve stylu Lebowskiho, ale jeho postava pritom neni looser, coz je dobre a Randy jako skoro retardovanej bratr ho skvele doplnuje. Jinak kazdej dil ma nakej mega for a ty nejlepsi dily jsou mega vtipny cely a to je vetsina dilu. Navic humor pripomina Kevina Smithe a toho fakt muzu, takze se serial s nicim moc nesere, vetsinou vzdy vidime co Earl proved, kdyz byl jeste zlej a takovy uchylarny, co vyvadel, ty jen tak nevymyslite. Akorat skutecne vyjimecne se stane, ze to sem tam sklouzne k moc moralizovani, ale neni to nic strasnyho. Proste nejoriginalnejsi a nejvtipnejsi komedialni serial za hodne dlouhou dobu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám štyridsiatku na krku. Celý život som prežil ako povaľač, drobný zlodej a špekulant. Vyviedol som veľa vecí, ktoré zaťažili moju karmu. Svojimi výčinmi som si ju zaprasil až tak, že keď sa jedného dňa na mňa usmialo šťastie a vyhral som v lotérii sto tisíc dolárov, vzápätí ma zrazilo auto a výherný tiket sa stratil. Zmizol. Vtedy som usúdil, že je to karma. Moja nečistá karma si vybrala svoju daň. Treba ju znova očistiť. Spísal som si dlhý zoznam skutkov, ktoré musím odčiniť alebo sa za ne aspoň úprimne ospravedlniť. To zaručene pomôže. Pevne pri mne stojí môj jednoduchý, ale verný a dobrácky, brat Randy. Zato moja bývalá manželka Joy, s asistenciou svojho súčastného partnera Darnella, sa mi snaží moje rozhodnutie všemožne skomplikovať. Mám to skrátka ťažké, ale zvládnem to. Mimochodom, „Volajú ma Earl“. Earl Hickey. ***** ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

  • Epizoda měla mít pokračování v 5. sérii, která ovšem kvůli klesající sledovanosti nevznikla. (LEGACY)
  • Ve scéně, kdy Earl (Jason Lee) a spol. začnou rabovat v obchoďáku, hraje píseň „Money For Nothing“ od Dire Straits. (Knowho)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama