Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (766)

BMW12 

všechny recenze uživatele

1. série Takový pohodový oddechový komediální seriál. Earl je zlodějíček, který objevil karmu, sepsal všechny své lumpárny na papír a snaží se každou z nich napravit. A pokud náhodou si dá pauzu nebo nechce něco napravit, karma si ho ihned najde a dá mu to pocítit. Velice se mi 1. série líbila, baví mě to a neustále si musím pouštět další a další díly. 2. série je vlastně hodně podobná té první, pořád Earl plní věci ze svého seznamu, pořád je tam spousta vtipných momentů, možná je však v této sérii trošku více záběrů kdy se vracíme do minulosti. Pořád ale perfektní jako první série. A nejlepší epizoda druhé série jednoznačně "Hráli jsme v seriálu" (Our "Cops" Is On!). Ve 3. sérii nastane mnoho zvratů. První polovina série se odehrává ve vězení, už to chtělo nějakou změnu a vězení je dobrý nápad. Druhá polovina série už je ovšem trošku slabší, Earl je několik epizod v komatu, takže se tam nic moc neděje a poslední díly jsou věnované vztahu Earlovi a jeho ženě, což taky nebylo až tak dobré. 4. série tu hodnotím se zpožděním, už si tolik nevybavuju o čem to přesně bylo, ale ta série byla fajn. Také jsme se konečně dozvěděli pravdu o Krabákovi. Jen škoda, že seriál nemá žádný konec, určitě by si ho zasloužil. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak ještě jednou - karma ohřívá vodu, nepohání komediální seriály. Ano, je to tak dementní, že se občas nevyhnu tomu, že se musím zasmát - jak jinak než cizímu (Earlovu) neštěstí - ale pro kristovy rány, lidi, čtyři sezóny pořád toho samého? To nezvládne ani Jason Lee, kterému postava úlisného pablba, který se rozhodl polepšit, sedí jako ulitá. Sice to pořád nemaže jeho zločin proti lidskosti jménem Alvin A Chipmunkové (kde mu navíc přitěžuje speciální recidiva), ale jde to. Bohužel všechno a především všichni tu jdou tak za hranu toho, čím jsem ochoten trávit část svého času vyhrazenou zábavě, že mi z toho bylo až na blití, protože tu máme nepřetržitý záměrný "idiot plot", korunovaný silikonovo-kolagenovou blbkou Jesse Jane, pardon, Jaime Pressly. Rekvizita v podobě retardovaného bratra Ethana Supleeho je pro mě už jen klinická smrt humoru - a to přitom je, jak nás poučil doktor Reiniš v Choking Hazardu, humor na účet hendikepovaných vtipný skoro vždycky. Co na tom, že obdobného, ale podstatně nebezpečnějšího, dementa hrál už v American History X, takže podobně jako Jason Lee herecky opravdu boduje, cu fíl je cu fíl, a tomuhle seriálu se já prostě klanět nedovedu. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Earl vedl poměrně spokojený život plný drobných nesrovnalostí. V opilosti se omylem oženil s těhotnou Joy a jejich další dítě svou černou barvou pleti dávalo tušit, že důvodem těhotenství nebyla Earlova spermie. Earl to v klidu přešel s plechovkou piva v ruce a jednoduchými krádežemi s pomocí svého zabržděného bratra Randyho udržoval životní standard rodiny. Jednoho dne se však Earl čelně střetl s jiným významem slova karma, než je průtokový ohřívač vody. Pochopil zákon příčiny a následku a rozhodl se napravit všechny své minulé hříchy. Jelikož je Earl v konání dobra naprostým nováčkem, tak je samozřejmé, že při snaze napravit minulé hříchy se občas dopouští nových pochybení, což je pro nezaujatého diváka velmi zábavné. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Camden v originále Camden County je takový Springfield hraných seriálů. A postavy to jsou figurky jako jinde a nikde. Earl je takový dobrák, že svým příkladem chtě nechtě strhává ostatní. Seriál není Extra super třída ale velmi kvalitní ve své třídě. A víte, že sličné představitelky Joy Turnerové a Alex Meyersové mají dnes narozeniny, takže vše nejlepší jim a dobrou karmu vám všem a nejen v koupelně. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

...taky mám lejstrum...musim se přiznat, když se tak denně procházim těma temnejma uličkama, občas mam v hlavě bubáky, abych neskončil jako ten legendární slepěkoň, jak je to v tý písničce..hlavně kůli těm mejm ošklivejm narážkám na rómy... třeba tudle, když sem se posměšně divil, jak je možný, že číst z ruky uměj, ale počítat z hlavy nedovedou... tak sem to chtěl dneska odčinit...popíšu situaci...byl sem na nákupu v bille, košík plnej potravin, a když už sem stál u pokladny, předběhli mě dva občani,... hned vyndali ty svý stravenky na jídlo ale paní prodavačka jim říká: notak notak, pěkně zpátky, ten pán tu byl předvámi...a oni se na mě tak smutně podívali a prosili (ó přímo žadonili): PUSŤ NAS, MAME JENOM DVOJE CIGARETY A PIVO, A TY MAŠ PLNEJ KOŠIK ŽRADLA..a to byla pro mě příležitost vykonat dobro, a tak povídám...:ale no tak je nechtééé, vždyť sou to taky lidi..a voni pak začali mávat rukama nahoru dolu, asi mi děkovali nebo co, tak sem pokejval, jakože NENIZAČ, pochválil jim holinky, vodfajfkoval si že sem se zastal narodnosti menšiny a šel sem vratit vozejk ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

  • Ve flashbacku se Earl (Jason Lee) vrací přibližně do poloviny 80. let, kde policista použije taser na paní (Betty White), které všichni říkají "Witch Lady", tedy „čarodějka“. Tasery však byly poprvé používány policií USA až roku 1991. (Agita)
  • K oficiálnímu DVD s 1. řadou seriálu byl přiložen alternativní pilot nazvaný „Bad Karma“. (oates)
  • Earlovo (Jason Lee) auto je Chevrolet El Camino z roku 1973. V epizodě Vánoce, lži a tajemství (2005) Earl řekl, že dveře na straně řidiče pocházejí z El Camina z roku 1977 a převodovka z Chevroletu Camaro z roku 1987. (J.F.B.)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama