Reklama

Reklama

Angel-A

Trailer

Obsahy(1)

Každý máme svého Anděla.  Gangster pařížského podsvětí André má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu, která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

novoten 

všechny recenze uživatele

Obsahový i obrazový stereotyp. Stokrát viděný námět nepřináší vůbec nic nového a veškerá hypotetická síla dialogů zaniká v jejich nesnesitelné ukřičenosti. Jamel Debbouze byl sice skvělý v Amélii i ve druhém Asterixovi, ale už by nikdy, opravdu nikdy neměl dostávat vážné role, protože je prostě k smíchu. Navíc scénář mu příliš nepomáhá, protože jeho postava se přestane chovat jako odpudivý debil asi až deset minut po "proměně". A nevím, jestli závěr měl být dojemný nebo působivý, ale působil přesně opačně a já marně vzpomínám, kdy naposled jsem se u filmu cítil takhle trapně. Druhá hvězda za příjemný vizuál a Bessonův smysl pro detail. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sehnala jsem za pět minut 20 tisíc. Kolik potřebuješ, aby si byl šťastnej?" Mám v sobě rozpočtovou zodpovědnost, nikomu nic nedlužím a patrně proto jsem dosud nepotkal svýho sexy blond strážnýho anděla. To takovej André dluží každýmu a proto ho přiletěla Angela zachránit. Co je to za blbost? Vždyť André je totální kretén, kterýmu jsem měl celou dobu chuť podat lano, aby se mohl jít zastřelit do rybníka. Proč ho anděl zachraňuje? Už vím. Je to zkouška. Jestli nejsem závistivej. Nejsem. Ale proč byla Angela tak úžasná? Protože protiklady se přitahujou. A safra. Takže když já jsem okouzlující, krásnej, chytrej, charakterní a ještě k tomu skromnej, tak toho svýho nerudnýho anděla snad ani potkat nechci. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Chytla mě silně melancholická nálada, mám chuť jít ven a dívat se na hvězdy. Přesně tenhle příběh jsem dnes potřebovala. Jen tak lehce a jemně pohladit po duši a poslouchat tu báječnou hudbu, pak jít před zrcadlo a snažit se vidět alespoň trochu očima anděla. Upozorňuju ale, že na takového Angela-A je asi zapotřebí mít tu správnou náladu, jinak vás úplně mine. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je těžký se mít rád, když tě nemají rádi druzí.." Nesmírně krásný film plný podobně zhovadilých replik, které zkrátka nedokážu Bessonovi odpustit.. Snímek plný paradoxů, které prostě k Lucu Bessonovi, francouzskému géniovi, i k jeho tvorbě vlastně tak nějak patří.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Luc Besson měl taky jednu svou Angel-u a ta stála u něj, když točil Brutální nikitu, objímala ho když pracoval na Magické hlubině a hladila ho, když točil Leona. Tenhle jeho anděl však odletěl a Luc si myslel, že bez něj dokáže natočit něco poetického, úchvatného a i trochu romantického. Místo toho natočil černobílý blábol o tom jak je důležité a nutné milovat sám sebe a respektovat se. Snažil se tam zakomponovat i trochu humoru, který film ještě více sráží, protože se nikdo netváří jinak než vážně. Konec snímku je velký děs. Andělé vidí budoucnost, ale jak to že ta budoucnost se neodehraje? ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru ve Spojených státech na filmovém festivalu Sundance 2007 . (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Paříži, převážně v lokalitách Montmarte a Seine River a také ve studiu Eclair. (Terva)
  • Jamel Debbouze je ve skutečnosti jen o 13 cm menší než 178centimetrová Rie Rasmussen. Scéna pod mostem, kde je možné výškový rozdíl zaznamenat, je umocněna schodem, na kterém Rie Rasmussen stojí. Svo roli hrají i hereččiny lodičky s podpadkem. (smith22)

Reklama

Reklama