Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Cyklus Manželské etudy vysílala Československá televize v roce 1987 a jednotlivé díly mapovaly život šesti mladých manželských dvojic od jejich svatby po dobu šesti let (1980 - 1986). Česká televize se spolu s režisérkou Helenou Třeštíkovou rozhodla na tento projekt navázat, vyhledat sledované páry a zaznamenat jejich současný život (1999 - 2005). Získaný materiál se stal nejen výpovědí o lidské psychice, ale také o současnosti a změnách, které s sebou přinesla doba po pádu totality. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (117)

axiom 

všechny recenze uživatele

Velice silný dokument, dá se řící ta pravá reality show. Je to opravdový pohled do života daných dvojic, pohled spojený s kontrastem mezi jejich manželskými začátky a dnešním životem lidí středního věku s dospělými nebo dospívajícími dětmi, i s předělem změn devětaosmdesátého roku dopadajících do dnešní reality. Počátky byly podobné tak jako náš život v osmdesátých letech, kdežto dnes jsou jejich osudy velmi různorodé. I tak malý vzorek obráží statisticky problém rozvodovosti - polovina párů je rozvedených. Já jsem sledoval původní cyklus před dvaceti lety (ten byl vždy zopakován před novým dílem) a o to více jsem očekával pokračování. A mohu s čistým srdcem říct, že mně nezklamalo. A nestydím se ani za slzy v závěru 5. dílu. I to je život. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem neviděl všechny díly, ale i ty některé mě dost dostali. A musím říct, že pro mě osobně byly dost depresivní, naprosta většina manželství nevydržela, spousta lidí sprominutim promrhali nejlepší roky kvůli předčasné svatbě a dítěti... teda ne že by si nějaká matka nějak otevřeně stěžovala, to je fajn.. Prostě kvalitní a silný dokument. (9/10) ()

Reklama

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

tak ze začátku mě ta až tak nezaujalo,ale po čase jsem si všimla že je velmi zajímavé sledovat jeden a ten samý pár po svatbě a pak po 20 letech..ale určitě nikdy nezapomenu na 5.díl ve kterém na konec zemře dcera nevzpomenu si na jméno její matky...velmi silný příběh..5 hvězdiček zaslouženě a to jsem nejdřív chtěla koukat na něco jinýho a říkala jsem si že to bude asi dobrá blbost ()

Meijin 

všechny recenze uživatele

1.díl: Ivana + Pavel ... 1999 stále spolu, 2 děti (18+11), prodavačka + majitel kulečníkové herny ... hodnocení 4*, 2.díl: Mirka + Antonín ...1999 stále spolu, 2 děti (18+13), kadeřnice + prodejce auto doplňků ... hodnocení 4*, 3.díl: Zuzana + Vladimír ... 2003 se rozvádí, 3 děti (18+17+14), designerka + fotograf ... hodnocení 3*, 4.díl: Zuzana + Stanislav ... 1999 rozvedeni, 2 děti (18+15), pomocná lékárnice + překladatel ... hodnocení 5*, 5.díl: Marcela + Jiří ... 1999 (již 17 let) rozvedeni, 1 dítě (18), kuchařka ... hodnocení 5*, 6.díl: Ivana + Václav ... 1999 stále spolu, 5 dětí (18+15+13+5+3), podnikatelé ... hodnocení 5* ()

Maras.L 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat rozdíly ve stylu natáčení dokumentu tehdy a dnes. Nejvíce to pak vynikne, když se řeč dokumentu obrátí k politickým otázkám. Ty v první fázi vlastně ani nebyly položeny a proto v druhé části působí tak výrazně. Je také trochu škoda, že druhá část byla mnohem více věnována pouze manželovi a jeho úspěchu. Z tohoto hlediska byla starší polovina jistě zajímavější. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama