Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (452)

Fr 

všechny recenze uživatele

Četl jsem váš předoperační posudek a něco jsem vám tady namíchal…..budete spát jako kotě…..Bože, neměl jsem být v bezvědomí? Já vás slyším!...JE TO JEN BOLEST!!!!..... Veliké emoce. Nepamatuji se, co překoná operaci srdce v přímém přenosu bez umrtvení, zvlášť, když můžu poslouchat pacienta. Ovšem to co se odehrává potom, je ještě zajímavější a já doufám, že každý dostane, co si zaslouží! Jednoduchý příběh, dobře vypointovaný a zajímavě natočený. Za těch 75 minut(!!!) se toho během rodinné tragédie stane tolik, že by to vystačilo na dva filmy. Dovoluji si upozornit, že čím víc toho budete o příběhu vědět, tím menší zábava to bude!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem milionář a chystám se na operaci. 2.) Jsem doktor s dluhy. 3.) Jsem mladá (krásná) milionářova sekretářka . 4.) Jsem normální člověk a zítra jdu na celkovou anestézii. 5.) Mám rád krátké filmy, které nestihnou začít nudit. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ **** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,6miliónaTržby USA $14,377,198Tržby Celosvetovo $32,685,679Tržby za predaj DVD v USA $12,761,805 //počet predaných kusov 614,958║ Na moje prekvapenie miestami to ma až nechutne mrazivú atmosféru, aj keď Hayden Christensen je po hereckej stránke ako väčšinou býva zvykom dosť nevýrazní, túto nevýraznosť vynahradzuje chladný dej z operačnej sály, ten je fakt až nechutne mrazivý. Nuž a máme tu krásavicu ako je Jessica Alba, rovnako u nej to po hereckej stránke nie je nič výnimočné ale aspoň pohľad na ňu je príjemný. Celkovo tento film pripomína svojou témou a úrovňou Zvieracú kazajku. /65%/ ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Neviem ako sa volá tá choroba, keď si človek dokáže namýšľať nejakú bolesť a potom ju aj skutočne cíti. Táto diagnóza sa u mňa objavila počas tohto filmu. Cítil som sa akoby som ležal na tej operačke s otvoreným hrudníkom ja. Humus. Čo sa týka tohto aspektu tak film vyvoláva u diváka úplne maximum, čo sa dalo z námetu vyťažiť. Scenár je samozrejme prekvapivý, ale nielen kvôli nemu a prirodzeným hercom Awake stojí za pozornosť. Myslím, že mňa odrovnala hlavne tá neskutočná autenticita. Bŕŕ. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Awake celkem šikovně budovaný thriller s fajn prvky a nezatratitelnou atmosférou, ale na stranu druhou je zde až mnoho přešlapů, absolutních nesmyslů a bullshitu na to, aby byl film dobrý (lidé chodící na operační sál jak se jim zachce, některé zvraty přitažené za vlasy, nereálnost chování postav apod.). Z výsledku jsem pak lehce v rozpacích, protože některé pasáže působily velmi kvalitně, ale jako celek je to takové “jednou nahoře, jednou dole” a ve výsledku se řadí “jen” k průměru a nikam výš to nedotáhne. A přitom nápad je jeden z těch nejoriginálnějších, který bychom si mohli přát… ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na oidipovský komplex, který skončí trágédií právě pro to, že se synek nemůže od závislé matky odpoutat. Trefně vybraná panenka Jessica Alba a tak trochu neurotický Hayden tomu hodně napomáhali. Ale v nemocnici nastal takový obrat, až jsem cítila tupost v hrudi taky. Kecy v "narkóze" alá Kdopak to mluví působily až směšně, ale scéna sebeobětí milující matky a společné rekonstrukce životních krizí a odpuštění, mě hodně dojala. Nedivím se synovi, že zoufalství z umírání u něj vystřídal pocit smíření a váhání. Poslední věta byla trapnou tečkou za šílenou anabází porušení lékařské etiky, jak si málokdo dokáže představit, spíš radši nemyslet.... Stejně by mě zajímalo, jak Hayden naložil s druhou šancí! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama