Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (452)

teutates 

všechny recenze uživatele

Asi tak 30 min jsem čuměl na postmoderní romantickou sračku, kdy jsem kroutil zadkem po židli a nemohl si najít to své místo, no paaak... pak se stalo nečekané - zrada! Čuměl jsem jak chléb z tašky a jaksi jsem to nečekal, protože jsem si nečetl obsah jako tradiční gay. Že je Alba mrcha jsem věděl, no že až taková, a celkově že to bude mít takový zvrat?! Málem jsem to nerozdýchal a někoho by to mohlo stát i život... No naštěstí 84 min. se celkem v klidu rozdýchává. 6/10 a ponaučení? Penize tě přivedou do hrobu, Milane! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej film kterej neurazi, ale ani nenadchne. Nicmene musi se uznat, ze i kdyz si clovek kolikrat rika, ze dal uz nema film co vypravet, vzdy se to nejak rozjede a i kdyz je tempo celkem pomaly, tak nenudi. Zvraty jsou nekdy cekany, nekdy ne, takze v pohode. No a herci se snazi. Nicmene nejedna se o nic, co by si clovek jeste par let pamatoval. Lepsi 3*. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je to pořádně divné a hloupé, ale zároveň docela působivé. A pak že pořádným exploatačním filmům odzvonilo. Jessica Alba by ale měla konečně pochopit, že normální lidi hrát nemůže (bohyně či superhrdinky klidně) a taky že už i seriózní recenzenti vážně čekají, kdy se konečně odváže a ukáže v rouše Evině! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Awake celkem šikovně budovaný thriller s fajn prvky a nezatratitelnou atmosférou, ale na stranu druhou je zde až mnoho přešlapů, absolutních nesmyslů a bullshitu na to, aby byl film dobrý (lidé chodící na operační sál jak se jim zachce, některé zvraty přitažené za vlasy, nereálnost chování postav apod.). Z výsledku jsem pak lehce v rozpacích, protože některé pasáže působily velmi kvalitně, ale jako celek je to takové “jednou nahoře, jednou dole” a ve výsledku se řadí “jen” k průměru a nikam výš to nedotáhne. A přitom nápad je jeden z těch nejoriginálnějších, který bychom si mohli přát… ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem si opět nepřečetl obsah filmu a tak jsem šel do zcela neznámých vod. V prvních 20 minutách jsem se smířil s faktem že budu sledovat romantickou podívanou a ono se z filmu najednou vyklube po čertech originální thriller. Ve filmu určitě vše stoprocentně nefunguje, ale hodnotím nápad (kriminálka z prostředí operačního sálu) a příjemné tempo. 65% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Časti filmu sa natáčali v kampuse Fordham University 's Lincoln Center v New Yorku, ktorý bol prerobený tak, aby vyzeral ako nemocnica. Iné časti sa natáčali v originálnej nemocnici Bellevue, tiež v New Yorku. Obdobie natáčania trvalo od 31. októbra do decembra 2005. (Arsenal83)
  • DVD verzia obsahuje sedem vymazaných scén. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno