Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (149)

Testament 

všechny recenze uživatele

Robinsonovi. Příběh outsidera Lewisa, co vyrůstá v dětském domově, není zas takovým průšvihem, jak by se mohlo zdát. Faktem ale zůstává, že upřímnosti a co do vyvolání emocí, se takovým "pixarovkám" nevyrovná ani náhodou. Díky cestování časem se náš hrdina dostane do budoucnosti, kde se setká se ztřeštěnou, dosti početnou rodinkou Robinsonů. A zde už se naskýtá problém-po skončení snímku, divákovi neuvízne v paměti ani jedna z postaviček bláznivé rodinky. Marně jsem vzpomínal a v mysli mi zůstalo jen pár ztřeštěných scének. A to je koneckonců, problém celého snímku. Pokud najdete klad, tak je hned na druhé straně vyvážen záporem. Humor je chvílemi zábavný, ale některé vtípky jsou zase zatraceně dětinské. Ještě, že v závěru se odehraje, alespoň pár příjemných (ne)čekaných zvratů... Celkově vzato, na deštivé sobotní dopoledne jsou Robinsonovi ideální-to je vše. Ale nejhorší animák poslední doby? To ne, jsou daleko horší- Divočina, atd. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lewis je malým obyvatelem sirotčince, kde z něj ostatním chvilkama vstávají vlasy na hlavě. Lewis je totiž velmi vynalézavý chlapec (v přesném slova smyslu), neustále něco kutí a vynalézá, čimž všechny své hypoteticky nastávající adoptivní rodiče odpuzuje. Jednoho dne toto vzdává, a pustí se do svého velkého vynálezu, skeneru paměti (chce totiž ze své paměti vydolovat něco o své pravé matce, a zároveň tento vynález využít na soutěži vynálezců). Ale tam se vše zamotá, vynález mu poškodí tajemný muž s buřinkou (a není to pan Tau) a objeví se tam kluk z budoucnosti Wilbur, který Lewise přenese tamtéž. A tam teprve Lewis poznává, co to znamená mí rodinu. Ale nejdříve se musí zbavit muže s buřinkou, jinak přijde o celou budoucnost ... Jojo, autoři se asi měli nejdříve dohodnout, pro jakou cílovou skupinu tuto pohádku tvoří. Dospělým asi nebudou vyhovovat infaltivní vtípky a klukovské přátelství napříč časem, a pro menší diváky asi nebudou hrátky s časem či temná buřinkovská budoucnost. Ale nemohu tvrdit, že jsem se nudil - vize Robinsonovské budoucnosti byla docela vtipná ... ()

Reklama

rozbris 

všechny recenze uživatele

Walt Disney co to jako mělo být, to jsi nás chtělo nas*** :-) Rodiče se u toho zabijí a ději zblázní!!! Začátek je dobrý dost ale pak to s tím šasoprostorem a rodinou "bláznivou rodinou" abych byl přesnější to už je trochu přehnané, jste byli na drogách ne??!!! A další ta scéna s buřinkou to má být parodie na co?? Polepšete se a promluvte si do duše, nedivím se že jsou děti více agresivní, po tomhle... ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

O existenci toho animáku jsem poměrně dlouhou dobu neměl ani tušení... Je pravda, že teď si rozhodně nepřipadám, že bych předtím byl ochuzen o něco zásadního, neboť je to vlastně klasická hloupoučká Disneyho pohádka pro děti (koneckonců, kdo by čekal něco jiného, že?), avšak například svět stvořený jednou roztomilou buřinkou mi učaroval :) ()

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

Podle mě, další z výborných animáků ze studia Disney. Tentokrát diváky povede do ujeté budoucnosti, kde se setkáváme s ujetou rodinkou, a neobyčejnou postavou, která se chce vrátit zpátky do své doby (prostě cestování v čase, tahle tématika se mi vždycky líbila). Skvělý příběh, skvělý konec, hudba, scénky a postavy. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • William Joyce napsal knižní předlohu A Day with Wilbur Robinson už v roce 1990, futuristickou rodinku vymyslel podle vlastních příbuzných. (Siriuss)
  • Jim Carrey si mohl během přípravy filmu vybrat, zda chce dabovat Bowlera, nebo hrát ve snímku 23 (r. Joel Schumacher, 2007). Rozhodl se pro druhou možnost. (imro)
  • V originálním znění původně Wilbura namluvil Daniel Hansen už před více než pěti lety. Když se později prováděly změny, musel do studia přijít mladší hlas Jordana Frye. (imro)

Reklama

Reklama