Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (149)

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokud je Pixar na špici současých animáků, pak Disney je bohužel na opačné straně. Jejich filmy se podobají jako vejce vejci, chybí v nich humor, který pobaví i někoho nad 10 let, naopak překypují kýčem. Robinsonovi jsou v podstatě sci-fi o cestování časem, nechybí zde různé časové linie, měnění budoucnosti i minulosti a v podstatě všechno co na tomto subžánru sci-fi miluju. Jenže co je to platné, když hlavní hrdina je stejně nesnesitelný génius jako Jimmy Neutron, když je celý film přeplněn kýčem, moralizováním, rodinnýmy hodnotami a navrch je všechno zabitý dětinskou pastelkovou animací. Dvě hvězdičky dávám za můj milovaný žánr a ze pár scén z temné budoucnosti, jinak animák o ničem. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

animace připomíná lízátkovej svět z transport tycona, všechny vědecký vynálezy jsou založené na spojední drátků a zašroubování šroubu. Vlastně jde jen o příběh malého kluka, který má jít za svým snem a jeho úžasně pozitivní rodinky zatím co zloduch nemá mozek, je ovládán buřinkou, která ovládne svět. Film spíš funguje jako přehlídka nikdy nekončících šíleností. ()

Reklama

Herráček 

všechny recenze uživatele

O existenci toho animáku jsem poměrně dlouhou dobu neměl ani tušení... Je pravda, že teď si rozhodně nepřipadám, že bych předtím byl ochuzen o něco zásadního, neboť je to vlastně klasická hloupoučká Disneyho pohádka pro děti (koneckonců, kdo by čekal něco jiného, že?), avšak například svět stvořený jednou roztomilou buřinkou mi učaroval :) ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Bohužel se musím připojit k negativním postřehům. Docela jsem na tohle těšil, a proto jsem se nekoukal napravo nalevo, kdo co o tom píše. Bohužel se shoduji s většinou zde. Je to opravdu hloupé a naivní. Začátek je při tom v pořádku. Sirotčinec, nadějný chlapec, vědecká soutěž a slizký padouch, který postupem času je spíše stupidní (bohužel). Po přesunu do budoucnosti to ne že skřípe, ale ono to drhne a promazat se to už ani nepovede. Celá rodina Robinsonů je tak otravná, nesympatická a absolutně (promiňte mi to) debilní, že se mi chtělo řvát a rvát si zbytek vlasového porostu. Tady u Disneyho šlápli sakra vedle. Závěrečné rozuzlení je tak čitelné a hrozně šroubované a i to tradiční morální poučení je násilně podsouváno, a ne jenom naznačováno. To je opravdu pro děti předškolního věku. Rodiče, nezkoušejte se na to dívat. Zapněte a rychle utíkejte dělat něco smysluplnějšího. Jedna hvězda za dokoukání a vědomí, že to jde přežít, i když hooooooodně těžko. Pozitivum na konec: Jsou horší, bohužel. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Je to sice šílené a nesourodé, ale zároveň i strašně moc hravé a nápadité. Nebo počkat, ta šílenost je vlastně klad! A překvapil mě i zajímavý a (na dětský film) promyšlený děj a fungující emotivní scény sirotka hledajícího rodinu. Výtvarná stylizace se mi líbala, film odsýpal a nešikovný (domnělý) hlavní padouch bavil. Ale očividně film nesedne každému (viz hodnocení zde). ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • Film vznikal v době, kdy se šéfem Disneyho animačního oddělení stal John Lasseter z Pixaru. Na jeho popud režisér Robinsonových změnil dobrou polovinu téměř dokončeného filmu : přibyly nové postavy i zápletky. (Siriuss)
  • Slogan firmy dospelého Lewisa Robinsona - "Choď stále dopredu" (Keep moving forward) - bol zároveň životným krédom Walta Disneyho. (Smok)
  • Jim Carrey si mohl během přípravy filmu vybrat, zda chce dabovat Bowlera, nebo hrát ve snímku 23 (r. Joel Schumacher, 2007). Rozhodl se pro druhou možnost. (imro)

Reklama

Reklama