Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (149)

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokud je Pixar na špici současých animáků, pak Disney je bohužel na opačné straně. Jejich filmy se podobají jako vejce vejci, chybí v nich humor, který pobaví i někoho nad 10 let, naopak překypují kýčem. Robinsonovi jsou v podstatě sci-fi o cestování časem, nechybí zde různé časové linie, měnění budoucnosti i minulosti a v podstatě všechno co na tomto subžánru sci-fi miluju. Jenže co je to platné, když hlavní hrdina je stejně nesnesitelný génius jako Jimmy Neutron, když je celý film přeplněn kýčem, moralizováním, rodinnýmy hodnotami a navrch je všechno zabitý dětinskou pastelkovou animací. Dvě hvězdičky dávám za můj milovaný žánr a ze pár scén z temné budoucnosti, jinak animák o ničem. ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

V poradí druhý (Po Strašpytlíkovi) animák v 3D od Walta Disneya neprekvapil ničím. Animácia,všade videný príbeh o doležitosti rodiny,hudba tu boli na priemernej úrovni. Jedine čo ma dostalo bola zaujímavá roznorodá rodina Robinsonovcov v budúcnosti. Neviem či pri sledovaní tejto rozprávky sa nebude detský divák strácať,pretože téma cestovanie v čase, bude pre najmenších asi ešte problémom, a tým pádom asi nuda[DVD] ()

Reklama

Petrozkoz 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu fakt neni jasný, pro koho je. Děti budou zmatený a dospělý se budou 96,5 % filmu nudit. Je tam sice určitě pár světlých bodů (každopádně meeting s rodinou uprostřed filmu a celkem mě pobavil i bezradnej tyranosaurus v rohu u domu), ale ve srovnání s ostatními současnými animovanými filmy nachází se tento zcela jistě pod průměrem. ()

sta 

všechny recenze uživatele

někde mezi 60 a 70 % - příběh a vůbec první půlka více méně špatná, trapná a v nejhorším smyslu slova infantilní.. ale: když Lewis zazvoní na zvonek Robinsonů, spouští se asi 10minutová šílená, dechberoucí, psychedelická jízda, kterou děti vskutku nemůžou vůbec kapírovat (to ostatně platí pro většinu druhé poloviny filmu).. škoda té banality příběhu.. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

47. animovaný, průměrný film ze studia Walta Disneyho. Úmysl nebyl špatný. Pod heslem ´Keep Moving Forward!´ se dětem mělo vysvětlit, aby se nevzdávaly a pokračovaly ve svém započatém úsilí. Postavy však vypadají jako převzaté z jiných animáků, a tak divák spíše přemýšlí, kde je už viděl, než aby se zamýšlel nad poselstvím. Také děj je trochu příliš napumpovaný. Místy to vypadá, že scénáristé a animátoři při své práci cucali vysoce toxické tužtičky a barvičky. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • Robinsonovi jsou založeni na knize „A Day With Wilbur Robinson“ od Williama Joyca. Podle spisovatele je ve snímku například pojmenovaná škola, kde se odehrává vědecká soutěž. (imro)
  • V originálním znění původně Wilbura namluvil Daniel Hansen už před více než pěti lety. Když se později prováděly změny, musel do studia přijít mladší hlas Jordana Frye. (imro)
  • Práva na knihu studio Disney původně zakoupilo se záměrem natočit hraný snímek. Pak ale námět objevilo oddělení celovečerních animovaných filmů a uvědomilo si, jak obrovský potenciál skýtá kombinace futuristického světa, který byl popsán v knize, a téměř neomezených možností dnešní filmové animace. (Siriuss)

Reklama

Reklama