Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (149)

Křepi 

všechny recenze uživatele

To, co ze začátku vypadá jako hodně infantilní film je ve skutečnosti hodně infantilní film... Není mi moc jasné, pro jaké publikum je tento film určen. Hodně malé děti ho nepochopí a ty větší to nebude bavit. Maximálně je to pro ty největší děti, kterým už zase infantilnost chybí :) Celkově za 2* nicméně za hudbu Dannyho Elfmana a za krátkou negativní vizi budoucnosti nakonec dávám 3*. ()

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

Podle mě, další z výborných animáků ze studia Disney. Tentokrát diváky povede do ujeté budoucnosti, kde se setkáváme s ujetou rodinkou, a neobyčejnou postavou, která se chce vrátit zpátky do své doby (prostě cestování v čase, tahle tématika se mi vždycky líbila). Skvělý příběh, skvělý konec, hudba, scénky a postavy. ()

Reklama

balcazar 

všechny recenze uživatele

Pozerateľný animák, ale... Prečítal som si zopár názorov ľudí a musím sa s nimi stopercentne stotožniť. Detskému divákovi táto rozprávka dá absolútne minimum, keďže prelínanie časových rovín nemá šancu pochopiť a pre deti zaujímavých scénok tam bolo minimum. Ja ako dospelý divák som striedanie prítomnosti, minulosti a budúcnosti síce pochopil, no na môj vkus bol tento animák spravený dosť nesympaticky. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem zmatené. Na jedné straně bordel v cestování časem a šílená rodinka, ve které jsem se ani neměl šanci pořádně zorientovat, na straně druhé skvělý záporák, potažmo ono obkrouhlé záporátko a jeho vlastní plán pomsty, velmi zlehka (nutno říci příjemně šmrncnutý Matrixem. Dítě nejspíše nepochopí, dospělý se zase možná bude po většinu filmu nudit. Škoda hodně odfláknuté animace, ale jinak to za seznámení se s buřinkou určitě stálo. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Robinsonovi. Příběh outsidera Lewisa, co vyrůstá v dětském domově, není zas takovým průšvihem, jak by se mohlo zdát. Faktem ale zůstává, že upřímnosti a co do vyvolání emocí, se takovým "pixarovkám" nevyrovná ani náhodou. Díky cestování časem se náš hrdina dostane do budoucnosti, kde se setká se ztřeštěnou, dosti početnou rodinkou Robinsonů. A zde už se naskýtá problém-po skončení snímku, divákovi neuvízne v paměti ani jedna z postaviček bláznivé rodinky. Marně jsem vzpomínal a v mysli mi zůstalo jen pár ztřeštěných scének. A to je koneckonců, problém celého snímku. Pokud najdete klad, tak je hned na druhé straně vyvážen záporem. Humor je chvílemi zábavný, ale některé vtípky jsou zase zatraceně dětinské. Ještě, že v závěru se odehraje, alespoň pár příjemných (ne)čekaných zvratů... Celkově vzato, na deštivé sobotní dopoledne jsou Robinsonovi ideální-to je vše. Ale nejhorší animák poslední doby? To ne, jsou daleko horší- Divočina, atd. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • Robinsonovi jsou založeni na knize „A Day With Wilbur Robinson“ od Williama Joyca. Podle spisovatele je ve snímku například pojmenovaná škola, kde se odehrává vědecká soutěž. (imro)
  • William Joyce napsal knižní předlohu A Day with Wilbur Robinson už v roce 1990, futuristickou rodinku vymyslel podle vlastních příbuzných. (Siriuss)
  • Jim Carrey si mohl během přípravy filmu vybrat, zda chce dabovat Bowlera, nebo hrát ve snímku 23 (r. Joel Schumacher, 2007). Rozhodl se pro druhou možnost. (imro)

Reklama

Reklama