Reklama

Reklama

Krutá rasa

  • Jihoafrická republika The Breed (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chtěli strávit týden dovolené na exotickém ostrově. Jednoho z nich napadl zmutovaný pes a letadlo, kterým přiletěli, našli v troskách... Bratři Matt (Eric Lively) a John (Oliver Hudson) spolu plánují strávit týden dovolené. Společně se svými přítelkyněmi Nicki (Michelle Rodriguez), Sarou (Taryn Manning) a jejich kamarádem Noahem (Hill Harper) si chtějí užít trochu legrace a odpočinku na exotickém ostrově. Na místě je však brzy jeden člen výpravy brutálně napaden psem. Proto se rozhodnou, že ostrov raději opustí, jenže letadlo, kterým do tohoto ztraceného ráje přiletěli, nacházejí v troskách. A to není ta nejhorší zpráva. Mnohem děsivější je, že útok šelmy nebyl náhodný. Po ostrově se totiž pohybuje smečka zmutovaných psů, která rozhodně nemá zájem na tom, aby se výpravě podařilo uniknout... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to len horror typu 'ďalšia partia debilkov v odrezanej časti sveta čelí smrteľným hrôzam', tak na mňa to zapôsobilo pôsobivo. Hlavne nápad z psíkmi bol naozaj spracovaný dostatočne dobre na to aby ma sa pár krát poriadne trhlo z kresla a povedal som si: toto bola parádna ľakačka. Krátke, nechutné, správne vygradované a práca a natočenie záberov s tými beštiami psami je naozaj kus dobrej roboty. Neraz ma zamrazilo už len na pohľad vrčiaceho čokla. Príbeh jednoduchý ako facka, no aspoň sa zbytočne a múdro nepokúšal o niečo viac. 75%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně solidní záležitost. Děj se odehrává sice na pěkném ostrově, ale diváci se musí spokojit především s jednou starou chajdou, lesem a armádním komplexem. Co bych tvůrcům trošku vytknul, tak že po úvodním mordu nastane asi půlhodinka takové polonudy, kdy se nic moc zajímavého neděje. Teprve s prvním pokousáním se nám to pohne směrem ku předu a já se s každým zavrčením těšil jako malé děcko co se bude dít tentokrát. Musím rovněž pochválit výkony psů, kteří byli o fous lepší než jejich lidští kolegové. Bohužel i zde jsme se mohli dočkat několika nelogických pasáží, které mírně sníží mé hodnocení. 7/10 ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Výborný béčko!!! Skvělý humor, krásné prostředí, pár vynikajících kamerových záběrů, sexy Michelle Rodriguez, víc jak deset lekaček a především tlupa minimálně dvaceti psů, kteří byli různým křížením a genetickými pokusy změněni na krvelačné bestie. Musím smeknout před cvičiteli těch psů, protože digitál byl podle mě použitý jen v krajních případech, přišlo mi to hodně realistické. Popravdě ani moc nechápu tak nízká hodnocení. Napětí, humor, lekačky, krev, všeho tam bylo přesně tak, jak se sluší a patří a dokonce i scénář byl nadprůměrný. Celkově překvapení a spokojenost = 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Psiska jsou perfektní a naštěstí se z nich tvůrci nesnažili dělat nějaká zmutovaná monstra z jiných galaxií, takže pokud se bojíte psů, možná se při sledování Kruté rasy občas nervózně ošijete. Šťastná ruka provázela tvůrce i při výběru natáčecího placu, herecké obsazení je celkem sympatické a překvapivě není k zahození ani hudba. No.. a to bychom měli klady za sebou. Na jednu stranu funguje určitá míra napětí a pětici máme beze ztrát ještě po polovině filmu, na druhou stranu ale nevidím smysl v permanentně opakovaném způsobu, kterým se snaží film děsit - ať se děje cokoliv, vždy odněkud vyskočí čokl. Logiku je třeba opatrně nechat spát, páč příběh o skupince, která se bez problémů ubytuje na ostrově, kde se geneticky upravovali psi, má několik děr velikosti kanónového průstřelu. Zajímavá je mimo jiné scéna, kdy čoklové obléhají dům, zmateně pobíhají kolem, dovolí jeho obyvatelům se zabarikádovat, a následně se během několika sekund doslova prokoušou dovnitř. Sabotáž letadla také způsobí spíše trpký úsměv, než obdiv čoklích schopností. Pak si borec pomlátí smečku čoklů bejsbolkou, holka přežije bez škrábnutí plynovou explozi a poslední záběr filmu je poněkud dementní. Taky musím poukázat na občasnou tendenci tvůrců o jakési "cool" scény - třeba oblet kamery kolem lukostřelce byl výsostně trapnou záležitostí. Celkově klasicky hloupoučký, nudně schematický horůrek pro teenagery, s několika světlými místy. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nenápadité tuctové béčko, ve kterém nejlepší herecký výkon podává smečka psů, kterým nelze nefandit v jejich chválihodné snaze sežrat otravné hlavní charaktery. I jejich štěkot obsahuje více myšlenek než-li dialogy plné replik typu "Hráli si na Boha!". Největší průšvih je, že to nemá byť jen náznak atmosféry. Kdyby to alespoň bylo směšné a divák se mohl zasmát na účet tvůrců, tak by se to ještě v rámci možností možná dalo. Jenže to o Kruté rase také neplatí, tohle je prostě devadesátiminutová nuda. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Film napsali Peter Martin Wortmann a Robert Conte ale možnou inspiraci mohli najít v románu Cujo od Stephena Kinga, který pojednává o bernardýnovi jménem Cujo, z kterého se postupem času stává krvelačná bestie, která zabíjí lidi, poté co ho kousnul do čumáku netopýr. (Stocki)
  • Natáčení začalo 25. dubna roku 2005 a skončilo přibližně o dva měsíce později. (Stocki)
  • Shodou okolností herečka Michelle Rodriguez, která ve filmu hraje postavu Nicki, začala rovněž hrát v seriálu Ztraceni. (Stocki)

Reklama

Reklama