Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa odohráva na novo objavenom ostrove, kam je poslané vyšetrovacie komando k prebádaniu terénu. Ich objav je šokujúci! Ostrov obýva obrovský varan a nenásytná kobra. A sú naozaj veľmi hladní. Celý tím musí nasadiť všetky svoje sily a postaviť sa dvom hrozivým predátorom. (oficiální text distributora)

Recenze (170)

curunir 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmov je akosi chybne vnímaný. Väčšina ľudí s akým-takým úsudkom si povie presne to, čo tu napísal radagast, ktorého úsudok je skôr polovičný, pretože takýto druh filmov je účelovo nakrúcaný a nejde v ňom o žiadnu umeleckú hodnotu ale len čisto o zábavu. A tak aj k týmto filmom treba pristupovať. K tomu potom aj pristupujú scenáristi, v prípade Varan vs. kobra nieje scenár až tak zle vystavaný, dokonca má aj slušnú zápletku i keď si tvorcovia neodpustili aj niekoľko ukážok suchého humoru, za všetko príklad, keď sa hrdinovia plavia na ostrov a sú uprostred šíreho mora: ,,UŽ SME BLÍZKO?" ,,VIDÍTE TAM NIEKDE OSTROV?" (pohľad na nekonečné more) ,,NIE." ,,TAK NIE SME BLÍZKO." Vizuálne efekty sú síce otrasne odvedené (poteší uťahovanie si s hollywoodskych špeciálnych efektov), avšak tiež sa dajú vidieť ako istý druh zábavy, navyše konanie niektorých postáv je neskutočne proti logike, poteší keď nevyčerpateľnými zásobníkmi strieľajú do 2 obávaných plazov a tvária sa pritom ako keby strielali na plechovky. Doteraz som mal tú česť iba s jedným podobným filmom - Boa vs. Pytón - a to bol skutočný výplach, takže 1* je v tomto prípade viac než len na mieste, okrem toho ja som sa celkom bavil, takže možno niekedy hodnotenie aj prilepším (teraz je to tak na 1.5*). Režisér Jim Wynorski je uvádzaný v tomto filme pod pseudonymom Jay Andrews. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

* a půl. V rámci béčkových "monster movies" se jedná o poměrně vydařený kousek. Několika minutová kreace drsňáka Paula Logana v úvodu filmu povyšuje toto veledílo o celou půlku hvězdičky nahoru:D Ještě než se vydal na lov "Mega Piraní," byl pověřen prozkoumáním ostrova, na němž probíhají vládní experimenty. On, ani jeho průzkumná jednotka však nemohli tušit, jakému nepříteli budou muset čelit. S průběhem děje, i scénářem jsem docela spokojena. Velmi poučné pro mě byly přednášky pohledné, černovlasé vědkyně. Dr. Richardsonová začala nezvaným návštěvníkům postupně objasňovat celý experiment. Nezapomněla přitom zmínit úspěchy, kterých při něm dosáhli. Poté připustila, že se jim vše vymklo z rukou. Takže se všichni musí urychleně dostat z ostrova. Během jejich dlouhé cesty se nám samozřejmě nabídne pohled na digitální kreatury, dočkáme se tradičních klišé, nelogiky i dramatických scén a dialogů (Pan generál zapáleně hovoří o tom, že zmiňovaný ostrov nechá bombardovat, dokud z něj nezbyde jen prach. Po provedené akci, kde shodili na celý ostrov asi tak 7 bomb, nebo co to bylo, ostrov stále stojí. Trochu se z něj kouří, ale vypadá to, že ostrovní flóra neutrpěla žádné větší újmy. Natož, aby bylo zcela jisté, že rozhodně zlikvidovali všechny "nepřátele":) Během sledování mě napadlo, že zřejmě asi sepíšu nějaký seznam na téma "Největší klišé a klasické postupy B - Monster a Katastrofických Movies." Závěr filmu nechává otevřený konec a zároveň navazuje na předchozí události a jeden "drobný" vedlejší problém, který experiment taktéž zapříčinil. A jsem ráda, že nejsem jediná, kdo ve skřecích zmutovaných plazů rozpoznal skřeky příšer z legendární hry Doom:) "Osmatřicítka nedokáže zastavit to, co je tady na ostrově.", "Vypěstovali jsme akr vysokou kukuřici, dalo se z ní upéct milion bochníků chleba." :D ()

Reklama

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Johohoho.Dělat na dvacetimetrovou kobru "Huš huš",to je multihrdinství!Projekt "Masožravec".Ten museli vymyslet opravdu nadějní filmaří zasvěcení hluboko ve vládních experimentech.Lidé z Pentagonu musí být velenadšení.Věděli jste,že kobra královská a varan obrovský jsou obojživelnící?Poučný film(téměř)ve všech směrech. ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem mačkal tlačítka playstationového ovladače a až ke konci jsem pochopil, že to není hra, ale film!!...ale grafickým provedením se film velice podobal hře z P1:)...strašný, prostě strašný, parta lidí jsou ti nejdementnější ze všech, běhají nějakým národním parkem a honí je gumovej varan a papírová kobra...supr zábava, ale tak po patnácti dvanáctkách... ()

borec999 

všechny recenze uživatele

"Už tam budeme? Co myslíte, vidíte snad někde na obzoru ostrov? Ne. Tak to tam ještě nejsme." Typický Wynorski. Príbeh, herci, dialógy, efekty všetko je na veľmi amatérskej úrovni. Ale taktiež treba povedať, že je to často svojou nekvalitou (a hláškami Michaela Parého ktorý je ťažko nad vecou) zábavné, čo je ďalší typický znak Jimových filmov. Kde už len uvidíte digitálneho varana, ktorý vrčí ako nejaký Tyranosaurus Rex či pištoľ, ktorá vystrelí bez nabíjania z 1 zásobníku vyše 100 nábojov. No a ten posledný záber :D to je kapitola sama o sebe. Jeden z tých lepších "zlých" filmov, pri ktorom ak sa človek správne naladí, tak sa dokáže obstojne pobaviť. 35% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy jedna z postav střílí po kobře u domu, vypálí ze své pistole bez nabíjení sedmapadesátkrát v kuse. V další podobné scéně o několik minut později téměř stokrát. (Stejšn)
  • Aj napriek faktu, že sa vo filme výslovne uvádza, že vojaci sú príslušníkmi americkej armády, lietadla na záberoch sú ruské MiG-23, dokonca aj s ruskou vlajkou na chvoste. (beso74)
  • V českém dabingu se dozvídáme, že varan a kobra byli vybráni k vojenským experimentům, protože jsou obojživelníky. Ve skutečnosti patří oba tito živočichové mezi plazy. (pajik)

Reklama

Reklama