Reklama

Reklama

Pola X

  • Francie Pierre ou les ambiguïtés (více)

Obsahy(1)

Pierre žije v rozľahlom vidieckom sídle so svojou matkou Marie a pripravuje sa na svadbu s Lucie. Pierre je spisovateľ a román, ktorý anonymne vydal, je mimoriadne úspešný. Jedného dňa do jeho života vstúpi Isabelle (podľa akcentu je zrejmé, že nie je Francúzka). Pierre sa kvôli nej odsťahuje do zvláštnej komunity v Paríži a zruší plánovanú svadbu s Lucie. Isabelle však skrýva nejedno temné tajomstvo. Okrem toho Pierre neustále zápasí s druhým románom. Snaží sa, ako vo svojom románe tak aj v živote, dopátrať pravdy… (MFF Cinematik Piešťany)

(více)

Recenze (13)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Toto bolelo. Ostatné Caraxovky mám niekde medzi 3,5 a 4,5 hviezdy, hlavne Milenci z Pont Neuf sú vynikajúci film, ale táto úbohá, nudná limonáda, s lookom jak od Tinta Brassa, kde všetci rebelujú a nikto nevie proti čomu, je obrovským krokom naspäť, pred jeho filmy z 80.tych rokov. Ešte aj toho Godarda cituje doslovne. Paradoxne, za to dávam aspoň hviezdu; za tie citácie (továreň, strielanie), za Deneuve na bicykli a za scénu s lávou, pretože tie, byť sú trapné tiež, nie sú aspoň odpudivé, jak ten zvyšok.  Najdlhšie a najneužitočnejšie strávené dve hodiny tohoto roku. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Žádný veselý zázrak. Celkem nudný film, který mne zaujal třemi věci: 1) je to první film, kde jsem viděl hrát syna Depardieua 2) Catherine Denevue se zde ukáže ve vaně nahoře bez - klobouk dolů v jejím věku 65 let 3) nejznámější na tomhle filmu je scéna s nesimulovaným sexem, která se teda odehrává v hodně velké tmě, takže si ji mohli i odpustit, ale to by pak o tomhle filmu nepsali na wikipedii v kategorií filmů s insimulated sex ()

Reklama

Hortensia 

všechny recenze uživatele

Ohromne frustrujúci film. Motivované v ňom nie je vôbec nič, výber situácii viac než bizardný. A všetko dostanete polopate. (Aspoň že sa tak narovinu dozvieme aj, že Šarunas Bartas je génius, mimo iné i drsný kápo.) Zostane len holá myšlienka filmu. Síce pekná, ale naplno vstrebaná už po pol hodine. ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden ztepilý kralevic s plavými vlasy. Žil uprostřed parku na krásném zámku se svou krásnou matkou, královnou s plavými vlasy, a za nevěstu si vyvolil svou dávnou přítelkyni z dětství, andělský zjev, s vlasy také jako len. Avšak jednoho dne, krátce před svatbou, se jeho život ukázal jako lichý. Kralevic zjistil, že má nevlastní sestru – s vlasy tmavými jak Munchův Vampýr, sestru zavrženou, nešťastnou, s lícními kostmi širokými jako kirgizská step, s tváří vrubelovského démona, sestru vyhnanou kdysi z domu jeho vlastní matkou, sestru vyhnanou z vlasti a žijící jako tulačka. I vzal kralevic do ruky velké kladivo a rozbil vchod do místnosti, která byla v zámku odedávna třináctá a do níž byl léta letoucí vstup zakázán... Ale v místnosti nic nebylo?! ...prokletý film prokletého režiséra s prokletým obsazením. Bolavé. Vše sedí, vše JE motivované, ale ne pro každého. Kult Krásné Dámy, rozervanost. Caveova Uzřela oslice, Zulawski a možná trochu Tarr. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pola X je spíš špatný než dobrý film, scénář je spíš křečovitý než zajímavý, vývoj děje je spíš patetický než sympatický (i když fakt, že s postavami to jde postupně stále jen směrem dolů a nenudí to, sám o sobě docela sympatický je). A naopak herci jsou velmi dobří - Guillaume Depardieu, hezčí "kopie" svého slavnějšího otce, zvládl postupný přerod své postavy poměrně dost uvěřitelně (což je obdivuhodné, vzhledem k tomu, že napsáno to měl spíš neuvěřitelně), kamera není špatná a snímek se může pochlubit i pár celkem slušnými scénami (např. uchu lahodící dirigování "industriální symfonie" v továrně) - za zmínku ale samozřejmě stojí jen jedna, kvůli které na to koukne většina lidí: nesimulovaný sex mezi Depardieuem a Golubevou. (já na to teda koukla hlavně kvůli "Ramštajnům", když jsem je ještě zbožňovala, ale tohle je překonalo, čuměla jsem) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Představitelé hlavních rolí Guillaume Depardieu (Pierre) a Jekatěrina Golubeva (Isabelle) zemřeli v relativně nízkém věku a nedlouho po sobě - Depardieu ve třiceti sedmi letech roku 2008 na virovou pneumonii, Golubeva ve čtyřiceti pěti letech roku 2011 z neznámých příčin. (JoranProvenzano)
  • Sexuální scény mezi Guillaumem Depardieu (Pierre) a Jekatěrinou Golubevou (Isabelle) jsou nesimulované. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama