Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (98)

Skip 

všechny recenze uživatele

Téma filmu velmi vážné, avšak zpracování hodně na pováženou. Zejména Jennifer Lopez je velkým mínusem kvůli své neschopnosti zahrát vážnou roli. On je ale problém i se scénářem, kdy to celé moc nedrží pohromadě, a režie také dost hapruje. Námět by to byl velice silný, ale jeho potenciál byl přetaven do spíše jen průměrného filmu. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

No nevím, přišlo mi to takové strašně nudně natočené. Scénky mohly být určitě mnohem víc zábavnější, než byly. Jestli to někdo bere jako horor, tak fakt ne. Dám dvě hvězdičky za realitu, to je vlastně to jediné, co mě nutilo to dokoukat. Aspoň kdyby se nebáli ukázat brutálnější scénku s přepadením, ale ani to ne… ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě především námět, ačkoliv ani zpracování není úplně nejhorší. Občas neškodí připomenout jak vypadá odvrácená tvář zemí, kam našinec vyrazí většinou leda na exotickou dovolenou. "Bordertown" mimo jiné dokládá, jak těžké, ne-li nemožné, je něco na tomto stavu změnit (v této souvislosti se mi vybavil "africký" snímek "Nepohodlný"). Podobné filmy si zaslouží pozornost a nic na tom nemění skutečnost, že težko něco vyřeší a některé diváky třeba i otráví (o čemž svědčí třeba komentář Soweeka). Jen na okraj: ve spojitosti s místem děje tu v komentářích občas padne slovo "městečko" - Juárez má něco přes 1 300 000 obyvatel a spolu s americkým El Pasem tvoří dvojměstí čítající o další milion lidí víc. To už by si možná zasloužilo nazývat ho městem, co vy na to? :-) ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Největší nevýhodou tohoto filmu je samozřejmě Jennifer Lopez - pokud se vám líbí, přidejte si klidně hvězdu navíc.. Chápu, že při výběru hlavní role byli filmaři poměrně dost omezení, protože kolik je známých hereček, co by vzhledově odpovídali popisu "vydám se do Mexika jako do vlastní země". Nicméně i přes toto rozčarování není Bordertown špatný film a na jedno zkouknutí pohodově stačí. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Bordertown, mohl být velkým hitem a oceňovaným filmem. Bohužel, měl příliš mnoho nedostatků což je docela škoda. Vynikající mrazivě smutné téma z prostředí Mexického pohraničí je přeci jen neokoukané a divácky zajímavé. Mínusy bych viděl v obsazení hlavní herečky J.Lopezové. Ta se sice typově na roli hodí bezvadně, avšak její herecký um vysokých kvalit zrovna nadosahuje a uměl bych si představit lepší obsazení Lauren. Lopezová však v žádném případě není hlavním důvodem, proč Bordertown je takový jaký je. Chybí mu jistý spád, akčnost a silnější vtáhnutí do děje. V pár scénách se to povedlo (kupříklad jak Lauren jede sama autobusem), škoda jen že jich nebylo víc. Co se tomuto dramatu podle skutečných událostí povedlo je, že jsem nad touto tématikou dlouhou dobu přemýšlel a dost mě rozesmutnila. Bohužel Martin Sheen v roli šéfredaktora měl pravdu, zákony jsou dvou druhů pro bohaté a pro chudé a to neplatí jen v Mexiku, ale všude ve světě. A z tohoto faktu mě mrazí v zádech.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Albuquergue a v mexických lokalitách Nogales, Sonora, Chihuahua nebo Baja California. (Terva)
  • Lauren (Jennifer Lopez) spolu s Evou (Maya Zapata) poslouchají v autorádiu píseň "La Camisa Negra" kolumbijského zpěváka Juanese. S tímto zpěvákem se setkají, když s tou samou písní vystoupí na oslavě narozenin, Evy se zeptá na jméno a věnuje jí autogram. (Prochy38)

Reklama

Reklama