Reklama

Reklama

Vteřiny před katastrofou

(seriál)
  • Velká Británie Seconds from Disaster (více)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

haffen 

všechny recenze uživatele

"Za vyuzitia najmodernejsej pc techniky sa dostaneme tam, kde nikto iny...", tymto sa chvalia tvorcovia ktori animacie priebehu vyuzivaju len minimalne. To ma na seriali sklamalo najviac. Neustale sa opakujuce fakty zacinaju po kratkej dobe nudit a otravovat. Skoda, ze sa to nenesie v duchu serialu Mayday. V podstate sa toho dozviem viacej cez wikipediu. K slabemu hodnoteniu dopomohol aj hrozne hlasovo nesympaticky Cesky daber (verzia tv Nova, neviem aky je na National Geographic) a jeho miestami uši rvúce nepresnosti typu "škipol" (Schiphol airport)... ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře udělaný pořad. Občas jsem sice měl problém se zakončením většiny epizod a taky s občas trochu pochybníma informacema, ale zase na druhou stranu jsem se skvěle bavil a musím říct že i to vyšetřování nebyla jen tak kdejaká fraška. Pro chlapy určitě dost zajímavý pořad, u ženského publika už si nejsem tak jistý. ()

Reklama

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál jehož tvůrci přesně věděli čeho chtějí dosáhnout (ukázat nám jak malá chyba dokáže zabít stovky lidí a zničit majetek za stovky milionů) a vybrali si k tomu velice zajímavé katastrofy. Nicméně, jedna skutečnost mi poněkud drásá nervy a to je neustálé opakávání toho, co už jednou řekli a to kvůli častějším reklamním blokům na původní tv stanici. ()

Nightswimmer 

všechny recenze uživatele

Historicko-vedecka sonda do katastrof sposobenych kombinaciou zlyhania ludskeho a mechanickeho faktora s nevyhnutne hrozostrasnymi nasledkami. But "Disasters don't just happen happen, they are a chain of critical events.." a potapaju sa tak "nepotopitelne" lode, padaju "neohrozitelne" lietadla a zlyhavaju "dokonale" stroje a systemy - a clovek sa stava okamzite bezmocnym pasazierom tragickych udalosti. Dychvyrazajuca kombinacia hrozy a fascinacie... ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné kolik nešťastných náhod a okolností předcházelo každé katastrofě a jak jednotlivě přispěli k jejímu rozsahu. Zřejmě největší nešťastnou náhodu představoval odhozený nedopalek cigarety z auta, který se dostal do filtru protijedoucího kamionu. To mi utkvělo v paměti asi nejvíc. Co se týče zpracování dokumentu - vyzdvihl bych přítomnost animace, která graficky velmi dobře znázorňuje první momenty neštěstí. Kvalitu a přesnost informací nemohu soudit. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • Epizóda odkazuje na udalosti vo Waco, ktorými sa podrobne zaoberá iná epizóda: Waco Cult. (Hodnotim)

Reklama

Reklama