Reklama

Reklama

Místo v životě

(seriál)
Rodinný
Česko, (2006–2008), 26 h 40 min (Minutáž: 51–56 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Martinu Lukešovou (Barbora Siedlová) a jejího přítele Jana Kadlece (Ondřej Vetchý) potkáváme ve chvíli, kdy se Martina dozvídá, že je těhotná. Rozhodnou se po delší době opět vrátit do Žďáru oznámit novinu rodičům Martiny Lukešovým (Simona Stašová a Miroslav Táborský), ale stane se neočekávaná věc V prvním díle se poprvé potkáváme s novými hrdiny. Místostarostka Petra Janatová (Anna Šišková) musí řešit složitý úkol s obyvateli satelitního městečka. Současně netuší, že její manžel advokát Janata (Jan Hrušínský) má milenku a už vůbec nepředpokládá, že by se s ní mohl rozejít. Dalším novým hrdinou je otec novináře Kadlece (Luděk Munzar). Vedle hlavních postav se můžeme těšit i na další oblíbené tváře - protřelého podnikatele Václava Rokytu (Tomáše Hanáka), jeho ženu (Petru Jungmanová), svérázného policistu Šrédra (Bohumil Klepl) či starostu Tichotu (Jaromír Dulava). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Chamyl 

všechny recenze uživatele

MÍSTO NAHOŘE se mi líbilo a obecně nepatřím k seriálovým nepřátelům. Nicméně MÍSTO V ŽIVOTĚ je pouze zoufalým odvarem parazitujícím na dobré pověsti svého staršího sourozence. První série mi tak trochu proklouzla mezi prsty, ale z druhé jsem již natolik vysílen, že ji zcela určitě nedokoukám. Umělé zápletky a dialogy často šustící papírem ještě předtím než se vůbec rozběhnou, schématické a zároveň často zcela nelogické chování jednotlivých postav (Ondro, do čeho jsi to vlezl?!)... Ukázka toho, že dobrý seriál nemůže napsat a natočit každý, ani když k tomu má k dispozici nadstandardní hereckou kvalitu. Jak se říká: kde nic není, ani smrt nebere a tady opravdu není, co hrát. Škoda, možná to chtělo menší ambice (komunální politika, z městského plátku celostátním deníkem a podobné nesmysly) a zůstat více věrný původnímu zaměření sledujícímu běžné životy obyčejných lidí v satelitním městečku. ()

TheMaker odpad!

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::: Nuda, nuda, nuda a špatné herecké výkony, scénař taky stojí za prd. Dal bych aspoň hvězdičku, ale na to, že je to jako pokračování Místo nahoře, tak je to totální píč..... Hodně mne mrzí, co z tohodle provedli. Místo nahoře byla sranda, prostě zábava, ale tohle ????.........nic..... ::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

Balet odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu! Proč někdo má byť jenom minimální potřebu sledovat takovou sračku?? Příběh, točící-se okolo několika rodin ze satelitního městečka je sice na hovno, ale chápu, že každej nepotřebuje Twin peaks... Co přebíjí hrůzu scénáře je: zpracování. Jako promiňte, ale točit prime-timový seriál z ruky na Hi8 (tak to vypadá) se mi nezdá zrovna adekvátní. Záběry se třesou, nesmyslně se hýbe kamera, není to ostré a vůbec... ()

mira007 odpad!

všechny recenze uživatele

Místo nahoře byl celkem dobrý civilní jednoduchý film s jednoduchým příběhem ze života lidí s normálními problémy ( a místama i celkem vtipný viz. Šmicer ), ale na Nově z toho udělali takovej brakovej akčňák a z Vetchýho nejdražšího seriálovýho českýho herce ( podle Blesku udajně 60.000,- za natáčecí den) no prostě blábol, kterýmu bych dal dvě hvězdy za obsazení. Jenže ta třesoucí se kamera z toho dělá odpad. na to se nedá vůbec koukat. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Předem předesílám, že jsem viděl věechny díly a hodnotím všech třináct dílů. Proč jsem proboha koukal na všechny díly? Především proto, že Místo nahoře byl vynikající seriál, který jsem sledoval s oblibou a pravidelně. Bylo tedy pro mě samozřejmostí sledovat druhou sérii. Je téměř neuvěřitelné, co s celým projektem Nova provedla. Ze sondy do života vyšších vrstev udělala jakousi telenovelu, kde trapná situace střídá trapnější. Naprostý propad u úvodní písně, dialogů (vlastně celého scénáře), kamery, zpracování. Nejprve jsem si říkal, že když se vrátí všechny postavy z první série (Hanák, Vetchý, Táborský, Stašová, Klepl), tak ti herci snad dovedou rozpoznat kvalitu. Jak vidět, zřejmě si chtěli pouze přivydělat. Ke všemu se veškerý děj motá kolem dvojice Vetchý, Šišková. to je naprosto nesourodá dvojice, jejichž sblížení by jim nevěřila asi nejedna babička. Paradoxně díky tomu obsazení jsem se rozhodl dát alespoň jednu hvězdičku, už jenom díky té slizké roli, kterou zde s bravurou předvedl Jan Hrušínský. Jaký obrat od doby rolí princů. děkuji, jestli bude i třetí série, troufám si s jistou napsat, že už ji jistě sledovat nebudu. Místo v životě mě popudilo opravdu hodně... ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve Slaném, Roudnici, Hobšovicích, Žatci, Nové Vsi pod Pleší, Veverské Knínici a Brně. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Pokračování seriálu Místo nahoře (2004). Název se změnil, protože pokračování produkovala Nova místo České televize. (BoredSeal)

Reklama

Reklama