Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 5
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 5

Recenze (551)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ničím nepřekvapující mysteriózní seriál pohybující se někde na hranici hrůzy a teenegrovského thrilleru připomíná svým vzepřením něco mezi kultovní Akou X a populární Buffy, přemožitelkou upírů. Počítačové efekty nejsou nijak oslnivé a divákovi dávají jasně najevo, že na jejich vznik moc peněz nezbylo, protože je důležitější investovat do jiných věcí. Souhlasím, ale nejsem si jist, co je tím u tohoto díla myšleno. Na druhou stranu to může být též vinou nevelkého rozpočtu. Pokud tohle překousnete, můžeme se začít věnovat samotnému ději. Jednotlivé epizody disponují jednoduchým příběhem, v němž povětšinou hraje roli nějaká nadpřirozená síla, kterou je třeba zlikvidovat. Scénář je průměrný, stejně jako režie a herecké výkony, ale co od podobného projektu očekávat. Přes všechny zápory si myslím, že jsou Lovci duchů příjemnou oddychovou podívanou na pozdní páteční večer. 60% ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli existuje seriál, který je prodchnutější americkým folklórem než Supernatural, tak už to musí být přírodní úkaz. A folklórem nemyslím jenom typické městské a historické legendy typu Krvavá Mary či windigo, ani ústřední roli náboženství, a dokonce ani záměrnou stylizaci do moderní verze hrdinské kovbojky podbarvené klasickým rockem (za oře v podobě Chevroletu Impala 67 bych upsala duši na křižovatce), ale především typicky americkou myšlenku soběstačnosti, individuality a utváření vlastního osudu. V současné televizi snad neběží jiný seriál, který by tolik zdůrazňoval důležitost rodiny a zásadovosti, přítomnost kterýchžto hodnot nás staromódní zaprděnce vždycky potěší. Hodnocení původního seriálu: 5*. Přestože z pozdějších sérií, především z šesté, mnohé oceňuju, SPN pro mě tvoří výhradně prvních pět sezón a jejich uzavřený příběh, a tak bez ohledu na to, do jakých výšin má nasranost na nové epizody vystoupá, zůstane těch pět hvězd neměnných. Udělejme tedy za pravým SPN tlustou čáru a mrkněme se na pozdější přívažky. ()

Reklama

paulieM 

všechny recenze uživatele

Na Supernatural bych našel opravdu hodně chyb. Děj jednotlivých epizod je rozvržen vždy téměř identicky: vražda, vyšetřování, zjištění kdo to udělal, zjištění, že to bylo něco jinýho a v poslední možné vteřině zabití monstra zezadu. Mám problém s tím, že příšery, vědomy si s kým mají tu čest, místo rychlé akce s Winchesterama mrští o zeď a pak je spoutají na půl uzlu a mají potřebu jim vykládat jejich životní story. Sam a Dean jsou pořád nad věcí, jsou jako mistři světa, ale téměř v každým díle by někdo z nich zemřel, kdyby ho druhej nezachránil, hlavně, že spousta jejich známých lovců pracuje sama. V pozdních sériích je dost nelogičností a celkem mi vadí, to jak jsou klaďásci deus ex machina oživováni a narušují nějakej ten systém fungování světa živých,duchů, mrtvých, pekla, očistce, nebe atd..Ještě bych podotknul, že by seriálu vážně pomohlo, to, kdyby se občas příšery ukázaly ve skutečné podobě, ne jen vtěleny do lidí, to je taky ten důvod, proč se od cca druhé série téměř ani neleknu. Ale ani to mi nezabrání dát 5*, neboť seriál je natolik originální, že si na něm dokonale smlsnu. Herecký obsazení, včetně jednoepizoďáků funguje skvěle, humor totéž. Oblíbenci: Jo,Crowley, Dick Roman ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Let's kill some evil sons of bitches and raise a little hell!" Seriál je pre niekoho možno mierne jednotvárny, pre mňa však nie. Jednotlivé série spája silná ústredná línia, vďaka ktorej to fakt nie je len o tých "príšerách", ktoré treba zabiť v jednotlivých častiach. A naviac "chémia" medzi bratmi funguje, naozaj pôsobia ako bratia a ich podpichovanie je často veľmi vtipné(najmä v tretej sérii bolo pár dielov, ktoré boli v tomto ohľade lepšie ako hociktoré sitcomy). A netreba zabudnúť na Chevy Impala r.v.1967 a kvalitné rockové vypaľovačky a máme tu perfektný seriál, ktorý možno odporučiť každému(aj keď nemá rád nadprirodzeno). ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu čest vidět několik dílů, ale musím říct, že mne tento seriál nikdy moc nezaujal. Připomínalo mi to takovou profesionálnější Buffy s koulema, která byla sice ještě větší pitomost, ale bylo se alespoň nač koukat. Tady na sebe vrhají tupé pohledy jen muži a to mi přijde jako Twajlajt pro bukvičky. Nic proti homosexuálům, ale rozhodně nejsem jedním z nich a zamotat se do tohohle béčkového krutopřísného seriálu o démonech také nechci. Tedy smířlivých 65% ()

Galerie (3 834)

Zajímavosti (2 238)

  • Původně se plánovalo, že postava Deana (Jensen Ackles) bude mít spoustu tetování. Rozpočet to však nedovolil. (GreatestFan)
  • V 15. epizodě 1. série "Benderova rodina" zazní, že Dean (Jensen Ackles) je stejný vysoký jako  Sam (Jared Padalecki), tedy 6 stop, 4 palce (tedy přibližně 193 cm). Jenže Sam je zcela očividně vyšší než Dean. (GreatestFan)
  • Castiel (Misha Collins) je podle lidové tradice anděl dne úterý. Toto jméno bylo zvoleno pravděpodobně, protože (v době jeho premiéry) byl seriál vysílán v úterý. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama