Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer

Recenze (553)

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál,ale mohol by byť lepší.Mám pocit,že tie prvé série boli o dosť napínavejšie,dramatickejšie...len seriál sa stal úspešným,tak sa začali príliš rozvetvovať vedľajšie dejové línie,len aby boli minúty a nové časti o ničom.Už ma trochu unavuje veľký nadhľad hlavných hrdinoch,ich veľké ego a pokusy o šarm...niekedy mám pocit,že sú všemocný ako Xena alebo Hercules...kedysi to tak nebolo.4* dávam kôli starším sériam a čiastočne aj preto,že nechcem priznať že sa tak dlho dívam na kraviny...ale mám nutkanie šmariť supernaturalu 2* za to,že to pokazili.Ale ak serial nedokončia kvalitne kôli nízkej sledovnosti ,prepíšem 4* na 1* ako pomstu réžii ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Seriál, který si získal mé srdce. Jensen je naprosto skvělý, role staršího bratra mu prostě sedne. Příběhy, které neznají mezí. Po první sérii, která mě tolik nebavila, jako ostatní, přichází změny v rolích. Episody nezůstávají strohé, ale pomalu na sebe navazují. Seriál už není jen o tom, jak zabít dané monstrum a nebo se poprat s problémem, ale vzikají nová přátelství, mění se rodina a vztah mezi bratry. Postupně se tyto série proplétají slabou nitkou návaznosti a získávají tak něco, kvůli čemu musíte sledovat dál. A i přesto, že bratry Winchesterovi miluju a nedám na ně dopustit, nemůže být seriál nekonečný a měl po 7. sérii skončit. Protože koho baví neustálé hraní si se smrtí a utíkání z lopaty? Přece jenom věčně nežijeme a to by neměl ani Dean, ani Sam. Od 6. nebo 7. série seriál značně klesl na sex appealu (kvalitě nikoliv!) a opakující se smrt/vzkříšení mě už nebaví. Nynější 10. série je zatím o ničem. Po 9. sérii, kdy se Dean stal -POZOR SPOILER- démonem, mu to v následující sérii vydrželo 3 díly. Takže je to zatím vážně o ničem. ()

Reklama

Dharter 

všechny recenze uživatele

Absolutně vůbec nechápu, jak je možné, že seriál v šesté sérii kvalitou značně poklesl. Tohle poklesnutí bylo způsobené určitě ekonomickou krizí, a dále i tím, že pátá série měla vlastně plně postačující zakončení - jenže znáte to, televize CW chce vydělávat. Nyní tedy seriál slouží jako reklama na True Blood, Vampire Diaries, zvonilky (!!!!!), UAF, skřítky (!!!!!), a trpaslíky (!!!!!). _ _ _ V seriálu, kde se vyskytovaly pouze různé nestvůry, strigy, duchové, démoni, andělé, a biblické bytosti (leviatáni), něco takového je zkrátka neakceptovatelné. Ještě jednou: Neakceptovatelné. _ _ _ Naštěstí se však stalo, že tvůrci z téhle problematiky vyšli s čistým štítem do o poznání lepší série. Ta však ale zas obsahovala určité nežádoucí elementy: Klauny, jednorožce, zabíjející na základě kouzla z grimoáru, které zhmotňovalo dětské obrázky do skutečnosti. Šestá série měla sice zajímavý příběh s Luciferem, ale tu pokleslou kvalitu šesté i sedmé série nemohu přehlížet. _ _ _ Seriál ale každopádně je kult, prvních pět sérií je top, a nyní současné série (>s08) jsou již snesitelné. Díky za návrat k normálnosti! ✔ ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli existuje seriál, který je prodchnutější americkým folklórem než Supernatural, tak už to musí být přírodní úkaz. A folklórem nemyslím jenom typické městské a historické legendy typu Krvavá Mary či windigo, ani ústřední roli náboženství, a dokonce ani záměrnou stylizaci do moderní verze hrdinské kovbojky podbarvené klasickým rockem (za oře v podobě Chevroletu Impala 67 bych upsala duši na křižovatce), ale především typicky americkou myšlenku soběstačnosti, individuality a utváření vlastního osudu. V současné televizi snad neběží jiný seriál, který by tolik zdůrazňoval důležitost rodiny a zásadovosti, přítomnost kterýchžto hodnot nás staromódní zaprděnce vždycky potěší. Hodnocení původního seriálu: 5*. Přestože z pozdějších sérií, především z šesté, mnohé oceňuju, SPN pro mě tvoří výhradně prvních pět sezón a jejich uzavřený příběh, a tak bez ohledu na to, do jakých výšin má nasranost na nové epizody vystoupá, zůstane těch pět hvězd neměnných. Udělejme tedy za pravým SPN tlustou čáru a mrkněme se na pozdější přívažky. ()

T2

všechny recenze uživatele

__Supernatural: kompletná 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,264,942 //počet predaných kusov 150,376║ __Supernatural: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $7,041,828 //počet predaných kusov 180,606║ __Supernatural: kompletná 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $15,228,057 //počet predaných kusov 471,591 ║ __Supernatural: kompletná 5.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $9,454,799 //počet predaných kusov 248,876 ()

Galerie (3 853)

Zajímavosti (2 224)

  • Postava Anny (Julie McNiven) se nápadně podobá historické postavě Johanky z Arku. Anna slyšela konverzace andělů (protože sama bývala anděl) a proto musela zemřít. Na rozdíl od ostatních měla vlastní názory, což byl další důvod, proč byla nenáviděna. Nakonec zemřela, když ji archanděl Michael (Christian Keyes) spálil na uhel. Johanka z Arku údajně mluvila s Bohem, jako bojovnice měla na rozdíl od ostatních vlastní názory a pochybovala o své vládě. Proto byla popravena upálením. (GreatestFan)
  • Žádný z herců ani tvůrců nepočítal s tím, že by seriál trval tak dlouho. Na oslavě jubilejní 100. epizody Misha Collins (Castiel) prohlásil, že někdo řekl: "Možná se uvidíme při oslavě 200. epizody", a každý se této myšlence smál. Seriál se nakonec dočkal 327 epizod. (GreatestFan)
  • Postava zneuctěného anděla Gadreela (Tahmoh Penikett) z 9. série (2013) je ztvárněna jako anděl, který měl za úkol chránit rajskou zahradou před Luciferem (Mark Pellegrino), ale selhal a tím umožnil Luciferovi zkazit lidstvo, čimž  se zneuctil a byl uvězněn v nebeském vězení. V seriálu je ztvárněn jako lítostivý anděl, který se chce vykoupit a napravit své chyby. Příběh anděla Gadreela (přesněji Gader' ela) a jeho morálních hodnot je však dosti odlišný. Podle starozákonních apokryfů (konkrétně knihy Enochovy) byl jeden z mnoha vůdců třídy andělů strážců, běžně známých jako Grigori. Andělé Grigori byli Bohem sesláni na Zem, aby chránili lidstvo. Jenže se k Božímu úkolu otočili zády a podlehli kráse lidských žen, se kterými smilnili a později s nimi zplodili obří divoká stvoření zvané Nephilimové. K tomu navíc lidstvu vyučovali nebeské, lidstvu zapovězené nauky, jako čarodějnictví, astrologii, kosmetiku a psaní na papír (konkrétně Gadreel je vyučoval o kosmetice a zbraních). Kvůli nim Bůh seslal na zem velkou potopu, aby Nephilimy a celé zlo zničil. Anděly Grigori potom uvěznil v "údolích světa, až do Soudného dne". Za zmínku také stojí, že mezi ně patřil i Azazel, který byl v seriálu ztvárněn jako žlutooký démon, hlavní antagonista prvních dvou sérií. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama